Rusija zatvara jevrejsku nevladinu organizaciju

antisemitizam jevreji izrael
37 komentara

Sud u Moskvi počeo je sa obradom zahtjeva ruskog Ministarstva pravde za zatvaranje neprofitne organizacije Jevrejska agencija za Izrael, poznate i kao Sokhnut, objavljeno je u subotu. 

Ročište je prvobitno bilo zakazano za avgust prošle godine, ali je odgođeno na zahtjev odbrane, koja je tvrdila da je Sokhnutu potrebno vrijeme da ispravi prekršaje na koje su ukazivale ruske vlasti.

Advokati Jevrejske agencije tražili su još jedno odlaganje, iako je sudija odbio zahtev i sada je saslušao stavove obe strane.

Predstavnici Ministarstva pravde naveli su da je Sokhnut, koji pomaže u repatrijaciji Jevreja u Izrael, prikupljao lične podatke ruskih državljana i postavljao ih na strane sajtove, što je ruskim zakonom zabranjeno.

Nevladina organizacija je počinila 16 takvih prekršaja u periodu od aprila 2019. do marta 2022. i kao rezultat toga izrečena je novčana kazna u iznosu od 735.000 rubalja (9.900 dolara).

Ministarstvo pravde smatra da su ta kršenja “sistematska” i dovoljna da se traži gašenje organizacije, objasnili su predstavnici. Dodali su da ministarstvo ima i druge pritužbe na Sokhnutov rad.

Advokati ove nevladine organizacije su tvrdili da je gašenje bilo preterano oštra mjera, s obzirom na kršenja. Rekli su i da bi svaki prekršaj sud trebao posebno razmotriti jer bi to omogućilo ministarstvu da ukaže na “greške”.

Predsjedavajući sudija je naredio pauzu u postupku, a dvije strane će se vratiti u sudnicu u utorak.

Krajem prošle godine, Sokhnut je objavio da je rekordnih 70.000 stranih Jevreja emigriralo u Izrael u 2022. Nevladina organizacija je zaslužna za svoj rad na podsticanju Rusa i Ukrajinaca da se vrate usred sukoba između njihovih nacija kao što je dovelo do tako visoke brojke.

Broj Rusa koji su prošle godine napravili takozvanu ‘aliju’ iznosio je 37.364, što je prema podacima te organizacije za skoro 9.000 više od ukupnog broja imigranata za 2021.

Jevrejski Centarrusijasuđenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Sve NVO su , ustvari, VO , samo je pitanje koje i čije vlade . Kada se u nekoj zemlji nalazi neka NVO koja prima novac iz inostranstva, to odmah treba zatvoriti i zabraniti .

Nekoime
1 godina prije

Sokhnut se čita Sorošjugend.

Max
1 godina prije

Ipak se kreće.

tihobl
1 godina prije

Компанија Ростех повећава обим серијске производње хиперсоничних ракета Кинжал.
/шеф државне корпорације Сергеј Чемезов/

Skoro pa duplo vise proizvode u odnosu na plan.

tihobl
1 godina prije

Izrael pomaze zemljoteresu u Siriji:

Ратни авиони израелског ратног ваздухопловства извели су вечерас низ удара на циљеве у близини главног града Сирије, Дамаска.
У нападу је озбиљно оштећен стамбени објекат. Најмање 5 људи је погинуло, а 13 је повређено.

tihobl
1 godina prije

Украјински извор:

Наш извор у канцеларији Зеленског је рекао да је Залужни данас захтевао да Зеленски повуче трупе из Бахмута, које су на ивици опкољавања, а борбе се воде у Берховки.
Канцеларија председника наставља да одуговлачи и захтева слање све више резерви да држе град до Бајденовог говора.

Украјински председник Володимир Зеленски намерно ескалира и „подиже улог“ како би испровоцирао Европу на директан сукоб са Русијом.
/Украјински ТГ канал „Резидент“ позивајући се на извор у канцеларији Зеленског/

Украјински медији јављају да се слање мобилисаних у близини Бахмута (Артемовск) ради обуздавања руских трупа врши без борбене обуке како би се град задржао по сваку цену.
Такође се наводи да су снаге ПМЦ „Вагнер“ ушле у Бахмутски округ Самолет.

Европска унија ће од 6. до 7. марта одржати хитан састанак на коме ће одлучити о пребацивању све расположиве муниције у Кијев.

tihobl
1 godina prije

Juce sam pisao o grupi vojnika koja govori samo engleski blizu Hersona. Evo epilog price:

Из оперативних извора из правца Херсона стижу информације да је јуче спречен десант Оружаних снага Украјине, које су покушале да пређу на Леву обалу из Дудчана.

Наша пешадија је уз подршку артиљерије елиминисала групу од око 20 милитаната и зауставила покушај непријатеља да пређе на леву обалу.
Борбе су трајале 30 минута.

Englezi ponovo ispusili.

tihobl
1 godina prije

Путин: Русију и Африку спаја изградња мултиполарног светског поретка

Русију и Африку уједињује жеља да израде праведан мултиполарни светски поредак заснован на истинској једнакости и владавини међународног права без било каквог облика дискриминације, силног диктата и санкција, навео је руски председник Владимир Путин.

tihobl
1 godina prije

Kalibrirana nova isporuka oruzja:

Оружане снаге РФ ракетама дугог домета уништиле су тачку размештања 383. пука беспилотних летелица Оружаних снага Украјине у Хмељничкој области и складиште артиљеријске муниције у близини станице Гречани у Хмељничкој области.

tihobl
1 godina prije

„Смешно је да Европом управљају такве незналице“, прокоментарисао је Медведев изјаву немачке министрке иностраних послова Бербок, која је претходно рекла да би свет био срећан ако би се Москва окренула за 360 степени.

“Нема сумње, познавалац геометрије, онда ће тако и бити. Остајемо на курсу”, рекао је Медведев.

Deki Bijeljina RS
1 godina prije

Putin je podržao prijedlog ministra digitalnog razvoja Maksuta Šadajeva u eksperimentu korištenja digitalne licne karte na pametnom telefonu umjesto dosadasnje klasicne licne karte.
Predsjednik odbora Državne dume za politiku prema mladima Artem Metelev pohvalio je dobrovoljno DNK testiranje djece na predispoziciju za sport, koje je započelo u Vladivostoku.
Hoce li “putinovci” otvoriti vec jednom oci??!!

Ivan
1 godina prije

Sto kaze neon aka istrazuj

nena
1 godina prije

Putin, koji….jedan priča, drugi radi, treći misli, četvrti se slika,…podržava Vučića, Si Ći Pinga,Erdogana, i sve ostale monstrume koji urnišu svoj narod. Čas je dobar sa Israelom, čas sa Sev.Korejom. Pica sa dva lica.

zeus
1 godina prije

samo je pitanje vremena kada če Rusija reagirati na sve podlije nameštaljke Izraela tako protiv Sirije , Irana kao i protiv Rusije . Izraelski režim je pored ZDA največje zlo Zemlje …

komšija
1 godina prije

Sve ih proterajte.od svih članova oktobarske zločinačke revolucije,preko osamdeset posto su bili čivuti hazari,naj veći neprijatelji čovečanstva.Među prvima su bili Trocki,Đeržinski…..Oni su tajno organizovali glad Ruskog i Ukrainskog naroda,od čega su umrli milioni ljudi.Za sve su to okrivili Ruski narod,kao da je taj isti narod sam sebe izgladnjavao do smrti,pa usput i Ukraince.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI