Rusija razmišlja o „hemijskom napadu“

Antony Blinken
34 komentara

Najviši američki diplomata tvrdi da Moskva priprema pravi ili lažni hemijski napad kao izgovor za „invaziju“ na Ukrajinu.

„Rusija se sprema da pokrene invaziju na Ukrajinu u „narednim danima“ i planira pravi ili lažni napad, možda čak i upotrebom hemijskog oružja“, izjavio je američki državni sekretar Antony Blinken u četvrtak u Savjetu bezbjednosti UN.

Govoreći u Savjetu bezbjednosti, Blinken je rekao da Rusija ima „više od 150.000 vojnika oko ukrajinskih granica“ i da SAD i njeni saveznici ne vide da se bilo koji od njih povlači, već da se „spremaju za napad na Ukrajinu u narednim danima.”

On je takođe tvrdio da Rusija namjerava da „iscenira izgovor“ za napad, iako SAD nisu znale u kom obliku će to biti.

„To bi mogao biti izmišljeni takozvani ‘teroristički’ bombaški napad unutar Rusije, izmišljeno otkriće masovne grobnice, inscenirani napad dronom na civile ili lažni – čak i pravi – napad upotrebom hemijskog oružja,” rekao je Blinken, prije nego što se upustio u opis kako bi izgledala ruska „invazija“.

SAD, Ukrajina i Rusija već mjesecima se međusobno optužuju za planiranje napada pod lažnom zastavom u spornom istočno ukrajinskom regionu Donbas. Prvo je rusko Ministarstvo odbrane ukazalo na prisustvo američkih privatnih vojnih plaćenika i hemijskog oružja na određenim lokacijama u decembru. Tri nedjelje kasnije, CNN je izvijestio da Rusija planira napad pod lažnom zastavom, pozivajući se na anonimne američke špijune. Nakon toga, milicija Donjecke oblasti objavila je više detalja o, kako su rekli, planu ukrajinskih diverzanata da izazovu rat.

Washington od oktobra govori o predstojećoj ruskoj „invaziji“, a brojni mediji na Zapadu su čak citirali američke i britanske špijune da bi odredili datum napada do 16. februara. Takav napad se nije materijalizovao.

Dok su „neki doveli u pitanje naše informacije, podsjećajući na prethodne slučajeve u kojima obavještajni podaci na kraju nisu bili potkrijepljeni“, rekao je Blinken Savjetu bezbjednosti UN, on je insistirao da SAD i njeni saveznici govore istinu, a da Rusija laže.

Izvještaji o „navodnim nenormalnim vojnim aktivnostima Ukrajine u Donbasu su očigledan pokušaj ruske vlade da izmisli izgovore za invaziju“, izjavila je ranije u četvrtak na društvenim mrežama Blinkenova britanska koleginica Liz Truss.

Moskva je više puta odbacila tvrdnje SAD i njihovih saveznika o planiranju invazije na Ukrajinu kao „lažne vijesti“. Ranije u četvrtak, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjave američkog predsjednika Joe Bidena o invaziji „u narednih nekoliko dana” zapravo eskaliraju tenzije u Ukrajini.

Antony Blinkenhemijski napadirusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NeBudiOvca
2 godine prije

Za to vrijeme nas ministar najavio pojačanje intenziteta biološkog rata protiv vlastitog stanovništva.
Kaže Vili stiže još 4000 doza remdesivira.
Znaci eutanazijski protokoli nad ljudima sa težim oblikom viroze/gripe se nastavljaju.
Još dodaj imunosupresore i respirator i eto ga!

Otrov
2 godine prije

Chemtrail je hemijski mlaz ili biološki agens koji se ispušta iz aviona na visokim nadmorskim visinama u svrhu tajnih programa. Postoje razne teorije čemu služe ovi hemijski mlazovi. Prema nekim verzijama, zaprašuju nas u svrhu upravljanja sunčanim zračenjem, kontrole stanovništva, promjene vremenskih prilika i biološkog ratovanja!!!

JoeP
2 godine prije

Eto, nije dugo trebalo da se doda novi spin na “Weapons of mass distruction”.
Da li je danas važno što Irak nije imao oružje za masovno uništavanje.
Blinken je kao diplonat rekao Rusi, od tog trenutka msm mediji govore Putin, jer Putin ima kemijsko oružje kako je i Sadam inao. I tada se govorilo kako je to laž, ali istina je manje važna. Važan je spin u koji je Blinken zavrtio svijet i u tom spinu smo i mi čim čitamo i pišemo o tome bez obzira na pojedinačne razloge.

Dokurčilomi
2 godine prije

Evoga. Sve već viđeno. Zadnji puta u Siriji. Bijele šljemovi. Nepostojeći bojni otrovi i spasonosna intervencija SAD-a.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Biolosko trovanje imamo zadnje 2g. sad ide kemijsko a nakon kemijskog, hidrogensko!
Sretan Vam smak svijeta!

Prangijaš
2 godine prije

Mislim da bi bilo potrebno pomoći USA, recimo pomoći im da im istovremeno potone cijela Zapadna obala i da im se aktivira Yelowstone vulkan te da cijelu USA POKRIJE SA 200-300 metara debelim slojem vulkanskog pepela. Iskreno da ih to snađe bilo bi mi žao samo domorodaca Indijanaca i divljih životinja.

Ante
2 godine prije

Sada znamo da su iz američke kuhinje dolazili oni silni lažni napadi sa kemijskim oružjem kada su Sirijski pobunjenici svako malo izvještavali o napadima. Sada ponavljaju potpuno isti scenariji.

Krle
2 godine prije

‘oće Rusi, izmislili granatiranje, napad dronom, eksploziju plinovoda, ….
Svaka sličnost sa uobičajenom propagandom Zapada je totalno slučajna.

nekoime
2 godine prije

Ukrajinski Židovčić sve zna. Kao Gates o Covidu.

ledeno doba
2 godine prije

pa dobro, koliki mooron netko treba biti da ovo puši?

što laprda hazarčuga Antonije koji svjetluca..

Da Rusija zaista planira takve napade…
a SAD kofol sazna za to i javno govori na sav glas,- da će Rusija izvesti taj i taj napad, tada i tada, tog i tog dana,—-
 pa zar bi Rusija onda izvodila taj i takav napad, tog i tog dana, da sve ispadne točno onako kako je to prognozirao SAD i Antonije

Mappet shou
2 godine prije

Pricaj nam nesto o chemtrails i uzasu sta bacate po nama.
Stotine aviona sta ostavljaju kemijske oblake za sobom nad EU.
Pricaj ti covjece tamnih ociju mrtve duse, pricaj nam sta to udisemo u zraku.
Prokleo bi vas ali ste vec umrli u vasem zlu i bijedi praznine.

BTK
2 godine prije

Ma pazi ti to. Znaci kao u Siriji će im namontirat. A mi svi blesavi.

Mali zloco
2 godine prije

I kod Sadama su nasli hemijsko,biolosko i atomsko oruzije to vec znamo.

abc
2 godine prije

Plinovi su američka specializacija. To su naučili od svog idola Hitlera.

tihobl
2 godine prije

Jedna mala ispravka: rusi su optuzivali britance za pripremanje hemijskog napada. Cak su navodili u koje selo su dovezli cisternu, a kasnije i gdje su je odvezli.

Bijele sljemove u Siriji su formirali britnaci. Njihov agent koji je rukovodio bijelim sljemovima pao je sa balkona svoga stana u Turskoj prije 2 godine.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Toga , dakako ima . Po izvjescima , Rusija je ucinkovito podigla , proizvodnju graha pa usljed ruze vjetrova …..

Max
2 godine prije

Stare laži nova meta.

Janko
2 godine prije

Ovim Armerima nikako iz glave da izađu Asadovi bojni otrovi.

Tim Kunić
2 godine prije

Bilo bi dobro da svi Slaveni sklope mir međusobno, da se udruže, zgaze, porobe izjebu i opljačkaju ovu anglosaksonsku psihopatsku bandu, popale i poruše im gradove, a kraljeve i sve elite , Kisinđere, Masone, Bilderberge, Kabaliste, Rotšilde, Gejtsove, Maskove, Bezose, Cukerberge i ine ponabiju na kolac. Nakon toga nastaje mir i blagostanje ljudskom rodu, svugdje miris pečene janjadi, odojaka i mladog luka, cika djece, bez strahova, ratova ,bolesti, državnih čedomorstava, kriza, pandemija i podmukle sile i terora u bijelim rukavicama.

Boba Lazarević
2 godine prije

Izgleda da taj Blinkić zna bolje od Rusa što Rusi planiraju…

…vjeruje li itko tom klaunu ili njegovoj mumiji od šefa, Bajdenu?

Dragan
2 godine prije

To nikada nije bio stil Rusa da napadaju hemijskim oruzjem. Ova izjava govori o nepoznavanju rusa i monstruoznosti zapada. U Srbiji se kaze “ko o cemu, baba o ustipcima”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI