Ruska olimpijska skijaška zvijezda objavila fotografiju sa Putinom i poruku „mira“

Ilia Chernousov i Putin
4 komentara

Osvajač bronzane olimpijske medalje objavio je svoju fotografiju pored ruskog predsjednika.

Bivši svjetski šampion i osvajač bronzane medalje na Zimskim olimpijskim igrama 2014. Ilija Černousov podijelio je svoju fotografiju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, zajedno sa porukom u kojoj se pominje napad na Ukrajinu.

Zvjezda skijaškog trčanja Černousov objavio je snimak na kome se vidi kako se smije dok stoji pored Putina u odijelu, na Instagramu.

„Za sport“, napisao je 35-godišnjak na platformi, na kojoj ima skoro 10.000 pratilaca. „Za mir“.

Nije jasno kada je fotografija snimljena, iako je slika pripisana zvaničnom sajtu Kremlja, datirana dan nakon što su igre u Sočiju završene prije osam godina, i prikazuje Černousova koji se sastaje sa Putinom u zvaničnijem svojstvu.

Černousov je na tim Igrama bio treći u masovnom startu na 50 km, a završio je peti u skiatlonu na 30 km – trci u kojoj je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu 2011. u Oslu.

Atletičar rođen u Novosibirsku prvi put se takmičio 2011. godine i nije se takmičio od 2016. godine.

U junu 2014, Černousov se oženio švajcarskom biatlonkinjom Selinom Gasparin, koja je osvojila srebro u Sočiju i učestvovala na svojim četvrtim uzastopnim Igrama u Pekingu u februaru.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je u maju 2020. da je Černousov promijenio sportsko državljanstvo i da će predstavljati Švajcarsku, navodi Tass.

„Švajcarska skijaška federacija nije bila umješana u promjenu nacionalnosti Ilje Černousova od strane FIS-a“, navodi se u saopštenju te organizacije.

„Još mu nije dozvoljeno da krene u Švajcarsku jer još nema švajcarsko državljanstvo. Postupak naturalizacije počinje ovog ljeta.“

Predsjednica Ruske federacije skijaškog trčanja Jelena Vjalbe rekla je da ta federacija „nema ništa protiv“ odluke Černousova.

Vjalbe je navodno dodala da je Černousov bio na raspolaganju za švajcarski tim na Zimskim olimpijskim igrama 2022.

Ilija ČernousovolimpijacPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bob Rock
2 godine prije

Čak i sportaši bježe na zapad hahahaha

NTK
2 godine prije

Nitko ne cita vasu rusku propagandu. 200 pogleda :))

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI