Ruski ambasador zabrinut zbog američkih planova da pošalje još HIMARS-a u Ukrajinu

VBR M142 HIMARS
17 komentara

Izjave podsekretara odbrane SAD Colina Kahla o mogućnosti povećanja isporuke artiljerijskih raketnih sistema visoke pokretljivosti (HIMARS) Ukrajini su izuzetno zabrinjavajuće i otkrivaju kurs Washingtona prema eskalaciji, izjavio je u srijedu ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

“Činjenica da visoki zvaničnik Pentagona vidi mogućnost proširenja zaliha sistema dugog dometa izaziva izuzetnu zabrinutost. Ova primjedba se može smatrati namjerom Washingtona da krene ka daljoj eskalaciji. To samo potvrđuje da Amerikanci nemaju namjeru vidjeti mirno rešenje”, rekao je on.

“Nije ni čudo da su izjave zvaničnika iznete uoči još jednog sastanka SAD-a i njihovih saveznika na kojem se razgovaralo o vojnoj podršci Ukrajini. Očigledno, na ovaj način administracija tjera svoje saradnike da vjeruju da nema alternative za put snabdijevanja kijevskog režima s više oružja”, dodao je Antonov.

Anatolij AntonovHIMARSrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Može li neko biti još ciničniji od tog čovijeka?
Ali nije sam, komletan vrh EU zemalja slaže se, gok ima jedan sam, samcat Ukrajinac…

“Zabrinuti za ukrajinske trupe, SAD rade “danonoćno” kako bi osigurale da imaju sve što im je potrebno. Ovo je objavio američki državni sekretar Anthony Blinken za televizijsku stanicu PBS. U intervjuu je zamoljen da prokomentariše pritužbe Kijeva na nedostatak oružja i municije i ogromnu vatrenu moć ruskih oružanih snaga. Blink je objasnio: „Patnja na frontu, na bojnom polju, je neizmjerna. Ukrajinci to osjećaju, pate. Jako smo zabrinuti zbog toga, ali radimo 24 sata da im obezbijedimo sve što im treba“.

1 godina prije

Kog interesuje, ima na SRBIN info najbolju analizu rata u Ukrajini na ovim prostorima!
Nisam pročitao nešto ovako koncentrisano otkad se vodi ta specijalna operacija!
I potpuno se poklapa sa time, što ja znam!

eks
1 godina prije

U tom slučaju, počeće i Rusi upotrebljavati moćnije rakete i bombe, a onda će to ići mnogo dalje od Ukrajine.

mrdo
1 godina prije

Papa kaže da je treći svjetski rat počeo (a dobro da je skont’o) i sugeriše da je (opet, kao i uvijek) imperijalistički zapad startao.
————————–
“Danas je za mene Treći svetski rat proglašen”

Papa se požalio na vojne sukobe širom sveta i rekao da je rusko-ukrajinska kriza možda “isprovocirana”.

Papa je ponovio svoju zabrinutost, prvi put objavljenu u intervjuu prošlog meseca, da je NATO možda podstakao vojnu operaciju Moskve na Kijev. On se prisetio razgovora sa šefom države, koga je identifikovao samo kao „mudrog čoveka“, nekoliko meseci pre početka borbi.

“Rekao mi je da je veoma zabrinut zbog načina na koji NATO deluje. Pitao sam ga zašto, a on je rekao: `Laju na kapiji Rusije, a ne razumeju da im Rusi neće dozvoliti da im priđe nijedna strana sila.”
(B92)
————————–

tihobl
1 godina prije

Sta kazu rusi – ne bojimo se mi isporuka americkih gradova Zelenskom, bojimo se naseg odgovora.

Ahmat sila
1 godina prije

Rusi se boje, da če biti prinuđeni upotrebiti malo jače bombice i udariti po zemljama, koje u Ukrajinu šalju raketno naoružanje.
E tad vam ni internet neče više raditi, a zaliha hrane imat čete tek za par dana. A onda vam dolazi vreme horora, kaosa, pljački i umiranja od posledica atomskih eksplozija.
Što je zapad poželio, to če na kraju i dobiti. I to s kamatama.

Max
1 godina prije

To je opasno oružje ali ga Rusi mogu locirati i uništiti.

Tito
1 godina prije

A šta nama vrijedi ovdje što komentiramo tko je upravu ili nije, šta meni vrijedi što znam da su Rusi upravu, činjenica je da su Rusi jako jaki i da nas naši političari vode u propast. Nisam vidio da je igdje u Europi ijedan narod napravio neki protest protiv uvlačenja Europe u rat. Hrvatska opet izabrala krivu stranu, narod će platit a političari će ko i oni ’45 pobjeć sa zlatom na zapad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI