Ruski avion MiG-31 iskričavo sletio sa polomljenim točkom

Ruski MiG-31
51 komentar

Ruski piloti uspješno su prizemljili MiG-31 nakon što mu se jedan točak raspao. Dramatično slijetanje aviona snimljeno je, a na snimku se vidi vatrena linija iskri koju je avion ostavio na pisti.

Vanredna situacija dogodila se tokom trenažnog leta u regionu Perma – u blizini Uralskih planina – u utorak, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Zvaničnik kontrole leta brzo je obavijestio pilota da postoji problem sa jednim od zadnjih točkova. “Posada je sletjela rutinski”, dodaje se.

Nije bilo povrijeđenih pilota ni ljudi na zemlji. Avion je takođe uspio da izbjegne bilo kakvu veću štetu, a tehničko osoblje je počelo sa radom kako bi zamijenilo pokvareni točak.

MiG-31 je čvrsta okosnica ruskih vazduhoplovnih snaga, poznat po svojoj pouzdanosti. Nadzvučni presretački avion postoji od 1981. godine i još uvijek ostaje jedan od najbržih aviona na svijetu. Prije nekoliko godina, MiG-31 je izabran za nosač najsavremenije ruske hipersonične rakete, Kinžal (bodež).

MiG-31rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
3 godine prije

Ruska tehnika. Pucaju točkovi u zraku. I oni bi ratovali protiv nekoga.
P***!

vinko
3 godine prije

Bilo je slicnih situacija i u Americi…ali onda su americke novine nazivali njega herojem velike inteligencije, pribranosti sto je tipicno za americke pilote.
U ovom slucaju je propaganda izostala s ruske strane.
Uspjeh pilota je tek normalna stvar kod Rusa.

Karma
3 godine prije

Rusi su vanzemaljci.

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

Šteta bi bilo da uskoro ne validirate ovu sliku.
Možda bi mogla pridonijeti zanimljivosti komentara….

wpgvpewrviwenifvrnweifvniewnfvuwe
3 godine prije

Zmaj mu je rađen od čeličnog lima kao i kod MiG-a 25, sad će to baćuške sa švajs aparatom srediti i opet leti. F-15, 16, 18, a pogotovo F-22 i 35 bi morali na generalni remont upitnog “ozdravljenja”, morali bi praviti novog……………

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

MiG-31 je izvanredan zrakoplov i nema svog pandana na Zapadu. A ni na ostalim stranama svijeta….. Rusi u svom naoružanju imaju oko 280 lovca-presretača MiG-31, a planiraju zadržati veći broj moderniziranih MiG-31BM ( izgleda nešto više od 150 kom). Uz njih računaju i na još dvije verzije, njima od velikog značaja. Operativno je već 10, a možda i koji više, MiG-31K ( Izdelie 06 ), koji su uz Tu-22M3, nosači novih hipersoničnih raketa 47M2 ”Kinzhal” (brzina oko 10 Maha, domet oko 2.000 km, sa odstupanjem na cilju oko 1 metra). Druga verzija je MiG-31DZ, za protusatelitsku borbu (rušenje orbitalnih stanica i letjelica, kao što je novi američki X-37B ). Osim zrakoplova pete generacije, svi ostali suvremeni lovci nisu u potpunosti nadzvučni. Njihovo vrijeme leta nadzvučnom brzinom je ograničeno na 5 do 15 min, zavisno od nekih ograničenja oko konstrukcije zmaja zrakoplova. I mornarička verzija F-35 ima problema s nadzvučnom brzinom,… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Nažalost Događa se, Bitno da je sve dobro prošlo. U pitanju je vrlo pouzdan i kvalitetan avion.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI