Ruski diplomati pitaju zapadne medije da im kažu raspored invazija kako bi isplanirali godišnji odmore

Maria Zaharova
42 komentara

Maria Zaharova, diplomatkinja ruskog ministarstva vanjskih poslova, kritizirala je određene objave zapadnih medija zbog njihovih sumnjivih tvrdnji o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu. Zaharova, koja je ravnateljica Odjela za informiranje i tisak u Ministarstvu vanjskih poslova Rusije, zamolila je zapadne medije da objave raspored ruskih ”invazija” za narednu godinu kako bi ruski diplomati mogli u skladu s tim planirati svoj odmor, s obzirom da oni to očito najbolje znaju.

Maria Zaharova je na svom telegram kanalu napisala: “Zahtjev američkim i britanskim dezinformacijskim medijima: Bloomberg, The New York Times, The Sun, itd. – objavite raspored naših ‘invazija’ za narednu godinu, željela bih planirati godišnji odmor” To je uslijedilo nakon što su određene britanske novine poput The Suna i The Mirrora objavile da se ”invazija na Ukrajinu” trebala dogoditi 16. veljače u 3:00 ujutro, pozivajući se na podatke američkih obavještajnih službi. Bloomberg je ranije izvijestio 4. veljače s naslovom “Rusija napada Ukrajinu” zbog čega se morao ispričati izjavom o pogrešci u objavljivanju.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ranije je izdalo priopćenje u kojem osuđuje ”kampanju lažnih vijesti” zapadnih medija kao rezultat ”dogovora između zapadnih vlada i medija s ciljem raspirivanja napetosti oko Ukrajine” kako bi služili njihovim geopolitičkim interesima.

Komentirajući izjave Zaharove, Dmitrij Peskov, tiskovni tajnik predsjednika Rusije, ustvrdio je da bi Ukrajinci trebali postaviti alarme i sami se uvjeriti da su takve izjave lažne.

U međuvremenu, napetosti nastavljaju eskalirati oko ukrajinske granice jer je predsjednik Volodimir Zelenski tvrdio da još nema znakova ruskog povlačenja. Međutim, Rusija je pobijedila u igri tako što je se obrušila na lažne izvještaje zapadnih medija koji su očito napravljeni da izazovu strah.

IZVOR: opindia.com

InvazijaMaria ZaharovaMedijirusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Demokrata
2 godine prije

propagandna klasika. Ismijavanjem protivnika prekriti vlastitu slabost ili sakriti pravu namjeru. Proruska propaganda je dobra, što ovaj portal svakodnevno dokazuje

hiber
2 godine prije

To se inače zove vlaška furbarija. Premda je protivna svakoj logici, iz nekoga razloga im je to urnebesno smiješno. Najcešće im furbarija na kraju prisjedne, pa kasnije kukaju.

tihobl
2 godine prije

Laganje se nastavlja. Tvrde da Rusija ne povlaci trupe vec da ih gomila. Kazu da ce napad biti 22.2. Taj datum je odabran zbog kvake 22. CNN trabunja da su rusi uz granicu nagomilali 7.000 vojnika koji vrse pritisak na Ukrajinu. Kuknjava je i zbog tupoljeva koji bez najave prelijecu preko Iraka i americkih baza na sjeveroistoku Sirije jer rusi pojacavaju baze u siriki kindzalima i drugim modernim igrackama (Sojgu je dosao u nenajavljenu inspekciju u Siriju). A najbolje iz kremlja je sto su zatrazili od britanaca garancije o nenapadanju. Britanski razarac jeponovo usao u Crno more, rusi kazu da je prosli incident bio proba, a da sad krece britanski napad na RF. (ovo je trolanje, ali moze biti i ostro upozorenje da ce ga potopiti i onda reci da je zapoceo napad i da su se branili). Meni licno svidja se sto su rusi retoriku usmjerili protiv britanaca. Amere… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Ima jos jedna zanimljiva informacija – rusko-bjeloruske vjezbe zavrsavaju, rusi povlace dio vojske, a svo oruzje ostaje i dio vojnika (specijalisti dok bjelorusi ne obuce svoje),

MilanCZ
2 godine prije

Smatram da su ruski stratezi računali na ovaj potez čak i tjednima ili mjesecima unaprijed? To je kao u šahu, samo izračunate nekoliko poteza unaprijed i pripremite se za različite varijante razvoja i poteza protivnika. Za Ruse je jasan cilj ne dopustiti daljnje proširenje NATO-a na istok i ugroziti Rusiju, a vrlo su dobro pripremljeni na sve moguće korake neprijatelja. Gotovo bih rekao da su odavno smislili kako odgovoriti na svaki potencijalni korak Zapada kako bi ojačali svoje pozicije. Ne bi me iznenadilo da su nekako ispustili obavještajne podatke o mogućem napadu na Ukrajinu, uključujući točan datum, informacije o bombardiranju Kijeva i tenkovskoj ofenzivi, a Zapad je to nestrpljivo pojeo. Moj omiljeni autor, Sun-c´, piše: “Korijen borilačkih vještina je pojava i obmana”, i to je istina. Što će Zapad učiniti ako Rusi ne napadnu Ukrajinu? Neće li njihova predviđanja biti zabavna?A što će onda na svu tu propagandu u Hrvatskoj… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Nayib Bukele, predsjednik El Salvadora, u je nedjelju napisao na twitteru da je kriza u Ukrajini samo ometanje. “Pravi rat” kojim se narušavaju slobode ljudi diljem svijeta vodi se zbog autoritarnog obveznog cijepljenja u Europi, Kanadi i Njemačkoj, Engleskoj..Francuskoj..

Bukele je bio posebno užasnut snimkom francuske interventne policije u oklopnim vozilima u Parizu koja se formirala da spriječi prosvjede u Francuskoj nakon kanadskog Konvoja slobode. “Zamislite da je ovo u Salvadoru. Što bi Francuska i EU rekle?” – napisao je.

Alen
2 godine prije

Odgovor Moskve u osam tačaka: Rusija traži da Amerika povuče sve trupe iz Centralne i Istočne Evrope

Legendarni Grk
2 godine prije

Granatiranje Ukrajine je došlo iz područja koje kontrolira ukrajinska vojska:

w w w .youtube. com/watch?v=66w6m6q2wog

Komentatori kažu da granate ne dolaze s ruske strane, nego s ukrajinske.
Izgleda da je ideja lažno optužiti Rusiju za granatiranje, da bi dobili opravdanje za napad na Rusiju.
U kom smjeru će se to dalje razvijati, bumo videli, rekoše slepci.

Bobi
2 godine prije

Zaharova i Lavrov su 100 svjetlosnih godina iznad svih ovih prozapadnjaka, a o bidenu da ne govorim. Pa taj samo što se ne sruši na bini nakon govora u kojem zastajkuje i ne zna šta priča.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Rusi kažu Amerikancima i NATO, da se počnu navikavati…
Ovo će im sada biti ”novo normalno”.

P.S.
Švedska vlada je i službeno odustala od članstva u NATO-u.

Kao znak dobre volje, Putin se odrekao autorskih prava i švedska IKEA može započeti sa proizvodnjom stola, model ”Putin – 11 vremenskih zona”.
Prvi primjerak će biti dostavljen Macronu, a drugi Olafu Scholzu, da na sastanku kabineta može Annalenu Baerbock smjestiti iza zavoja, da je ne čuje ni ne vidi…

tihobl
2 godine prije

Zapadnjaci nikako da shvate ruse. Putin kad da ponudu odmah je treba prihvatiti. Sledeca ponuda je daleko skuplja. A ako odbijes i trecu ponudu ides na ignore listu, rusi prekidaju svaku komunikaciju sve dok ne kleknes i molis.
Oni koji prihvate prvu ponudu kod sedecih ugovora mogu racunai na popuste (kao recimo Madjarska).

Zapadnjaci su navikli da je prva ponuda najgora, pa da onda ide cjenjkanje. Zbunjuje ih ovaj ruski pristup. Na rusku ponudi iz Minhena 2007. samo su se nasmijali. Sad se ceskaju po glavi zbog ruskih crvenih linija koje su pomjerene na hladnoratovske granice, a Lavrov ih upozorava da ce sedeci put crvena linija biti iza Grinica (ovo je bilo direktno upozorenje britancima).

Max
2 godine prije

Urnebesno duhovito.

Zoran
2 godine prije

Zašto nitko nepiše kako vlade sad rade narodu iza leđa o uvođenju covid pasošai ili zdravstvene putovnice. Danas u Norveškoj čitam šta planiraju uvesti. Kada ponovo proglase plandemiju mogu narediti obaveznu vakcinaciju stanovništva i djece. Tko neće zatvaranje u logore. Nevakcinisanima zabraniti ulazak na posao i davanje otkaza itd,itd. Covid pasoš će imati ograničen rok trajanja.dok vlada ne naredi novu dozu. To nije rekla kazala. Ima na službenoj vadinoj stranici.

Bosanac
2 godine prije

Ovaj Vladimir je zelen …….nedorast’o zadatku.

BTK
2 godine prije

Marija, s tobom i protiv ferengija.

tihobl
2 godine prije

Izasla je nova karta ruskog napada.

Hrvoje
2 godine prije

Ruski diplomati pojeli govno 7 dana kasnije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI