Ruski dronovi u lovu na njemačke leoparde

Leopard 2A7
19 komentara

Nedavno objavljeni snimci iz sukoba u Ukrajini navodno prikazuju dva borbena tenka njemačke proizvodnje Leopard kako direktno pogađaju u ruskim udarima, a oba su zapaljena.

U par isječaka koje su vojni blogeri podijelili u utorak, činilo se da su dva ukrajinska tenka uništena nakon što su ih udarile ruske bespilotne letjelice i artiljerija. Kanal za praćenje sukoba otvorenog koda LostArmour  identificirao je uništene tenkove kao njemačke Leopard 2A4.

Rečeno je da su video snimci snimljeni u blizini grada Rabotino u Zaporožju, mjesta žestokih borbi posljednjih sedmica.

Drugi snimak prikazuje tenk Leopard kako napreduje kroz otvoreno polje iz daljine i ispaljuje nekoliko granata prije nego što ga pogodi FPV dron, koji je bio intenzivno korišten tokom sukoba.

Od početka ukrajinske kontraofanzive početkom juna, ruska vojska je u više navrata objavljivala fotografije i video zapise uništene ukrajinske vojne opreme, uključujući hardver zapadne proizvodnje. Snimci koji prikazuju uništavanje i zarobljavanje tenkova njemačke proizvodnje Leopard i najmanje dva britanska Challengera su od tada objavljeni.

Ranije ovog mjeseca viđeno je kako ruski Lancet uništava britanske haubice u “preciznom udaru” sa velike udaljenosti, dok drugi snimci pokazuju udare na ukrajinske avione parkirane na udaljenim aerodromima.

Moskva je u više navrata pozivala na prestanak isporuke stranog oružja Kijevu, ističući da bi to oružje samo produžilo borbe, ali ne bi odvratilo njene vojne ciljeve.

Krajem prošlog mjeseca, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da oklop zapadne proizvodnje “rado gori” pod ruskim udarima i iako je priznao da su nedavno isporučeni američki tenkovi Abrams “ozbiljno oružje”, izjavio je da će “i oni gorjeti”.

Prema posljednjim procjenama ruskog ministarstva odbrane, Ukrajina je samo u septembru izgubila više od 17.000 vojnika i preko 2.700 komada hardvera u kontraofanzivi. Operacija nije uspjela postići velike promjene na linijama fronta otkako je pokrenuta u junu, uprkos teškim žrtvama koje su pretrpjele ukrajinske snage.

Leopardrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zlovenac
6 mjeseci prije

Čudo prave lopatama.

DDT
6 mjeseci prije

ako je ratna tehnika postala Hardver (“izgubila više od 17.000 vojnika i preko 2.700 komada hardvera u kontraofanzivi) .što je onda ratni softver- novinarstvo je stvarno postalo “selfiever”

Max
6 mjeseci prije

Sadašnjost i budućnost ratova.

Baja
6 mjeseci prije

Sad znam gdje nam je hi.ber ,,,reve poslije ovih videa sta mu napravise ruske lopate

tihobl
6 mjeseci prije

Zar ti rusi ne znaju da leopardi spadaju u ugrozene vrste.

6 mjeseci prije

ma stukli su im 12 aviona u par dana.
vidi clanak pod nazivom: Dok Rusi „neobjašnjivo“ obaraju ukrajinske avione, Arapi dižu ulog i napadaju američke baze

6 mjeseci prije

stanje u ukr ukratko: bez vecih promjena, rusi sitno napreduju, napadaju. ruski i ukro gubitci podjednaki. ukri se malo prebacili preko dnjepra, avdijevka dobro prikljestena.

Ludi Zoka
6 mjeseci prije

Sada više ništa ne razumijem pa rekli su kada stignu Leopardi da se mijenja tok rata i da se samo oni čekaju, znači Milanović je bio 100% u pravu kada je rekao da kada ga rokneš pod određenim kutom pretvoriš ga u sekundi u staro željezo drugim riječima to je k…… od pomoći za Ukrajnu a toliko se medijske pozornosti tome davalo. A ovi šta su i stigli pričalo se da imaju nepotpunu elektroniku. Ovaj zapad stvarno pomaže ali da što više Ukrajinaca pogine.
Sada se vidi da je očito cilj u raseljavanju i podjeli financijskih i gospodarskih interesa nema tu pobjednika u smislu oslobađanja ili okupiranja teritorija taj dio je najmanje bitan ko se danas bori za komad zemlje osim ako ima strateško značenje.

nessy
6 mjeseci prije

Ovi malteski krizevi sigurno bude tople uspomene kod Rusa.

Zorule
6 mjeseci prije

Trebali su staviti alu felge na te leoparde, izgledali bi još moćniji. pimp my ride efekt.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI