Ruski medijski nadzornik prijeti da će zaustaviti Googleov promet zbog Googleovog oglušivanja na upozorenja tijela

Google
7 komentara

Rusko tijelo za nadzor medija Roskomnadzor upozorilo je Google u ponedjeljak da bi moglo usporiti pristup globalnoj platformi u zemlji, ako se ne udovolji zahtjevima agencije.

“Sudeći prema količini dječje pornografije, poticanju na samoubojstvo, sadržajima povezanima s drogama, pozivima na ilegalne prosvjede i drugim ekstremističkim i destruktivnim sadržajima i nedostatku pravovremene akcije Google LLC-a u Rusiji, pristup njegovim uslugama može biti usporen i onemogućen, stoji u izjavi.

Agencija je Googleu poslala ukupno 26.000 obavijesti o nezakonitom sadržaju, kojeg Google ne ograničava. Procjenjuje se da tražilica nije uspjela izbrisati u prosjeku između 20 % i 30 % poveznica, uključujući oko 5.000 uvredljivih poveznica na YouTubeu, internetskom mediju za video hosting, koji je u vlasništvu Googlea.

Roskomnadzor bi Google mogao tužiti, zbog neispunjavanja zahtjeva za uklanjanjem 12 YouTube poveznica, koje su služile za pozive na neovlaštene prosvjede u siječnju. Google se suočava s novčanom kaznom u iznosu do 54.000 američkih dolara, kao i desetinom godišnjeg prihoda tvrtke u slučaju ponovljenog slučaja nedjelovanja u pogledu istog problema.

GoogleRoskomnadzor
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
crodaemon1
2 godine prije

Google se suočava s novčanom kaznom u iznosu do 54.000 američkih dolara,

fnvesfvuserufesrnaen
2 godine prije

Što rese ovaj varan, on će kao nešto, pa trebali ste uzorati nuksom do sada ciozapad što vam rade ti isti koji vama vladaju, ma odhebi u šesteroskocima.

Dokurčilomi
2 godine prije

Dajte na tih 54000 dolara dodajte dvije nule a za svaki prekršaj ili nedjelovanje samo po jednu nulu više.

Max
2 godine prije

I treba tako..

Singidunum
2 godine prije

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? “
Moram-o pitati Milančeta iz Češke, šta nam je raditi? Redakcijo, ne ljutite se ali vi niste dovoljno kompetentni. Neka Milanče kaže!

Moshe
2 godine prije

bogata neka firma kad voze bicikle od dvjesto eura a barke koriste ko vrtove….oklapi ih pošteno tu kaznu zarade za sedetak sekundi i usput zatvore desetak malih trgovina koje se nemogu nosit sa ovima što porez plačaju na djevičanskim otocima preko gugla ulaze ljudima u gačice pa još pogodnosti dostave ispod cijene na račun države i još se bahate skrivajuči se iza Američkih zakona a ne doprinose im ni jednim dolarom

2 godine prije zadnji put uredio Moshe
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI