Ruski ratni brodovi izvode vježbe u Crnom moru

Ruska mornarica vjezbe Crno more
24 komentara

Mornarička plovila obučena za presretanje prekršitelja u zoni zabrane.

Ruska crnomorska flota izvela je vježbu provedbe pomorske blokade, izvijestilo je u petak Ministarstvo obrane. Vježbe su uslijedile nakon što su Rusija i Ukrajina izjavile da će pretpostaviti da svi civilni brodovi koji putuju u međusobne luke prevoze vojni teret.

Prema priopćenju ruskog ministarstva, ratni brodovi i mornaričko zrakoplovstvo “obučavali su izolaciju područja koje je privremeno obustavljeno za promet” i “proveli su mjere za zadržavanje [simuliranog] plovila koje je prestupilo”.

Tijekom iste vježbe, ruski patrolni čamac ispalio je krstareće rakete na ciljni brod koji se nalazio na poligonu. Uspješno je pogođen i uništen, izvijestilo je ministarstvo.

Rusija je u ponedjeljak odbila produžiti Crnomorsku inicijativu, dogovor s Ukrajinom u kojem su posredovali UN i Turska, a koji je Kijevu omogućio izvoz žitarica preko svojih morskih luka. Moskva je rekla da UN nije uspio ispuniti svoj dio pogodbe i uvjeriti zapadne zemlje da ukinu sankcije koje ometaju ruski izvoz hrane i gnojiva.

Rusko ministarstvo obrane nadalje je objavilo da će od četvrtka opozvati sigurnosna jamstva prema sporazumu. Sada sve brodove koji se kreću prema ukrajinskim lukama u Crnom moru smatra “potencijalnim prijevoznicima vojnog tereta”, a zemlje pod njihovom zastavom “uključenima u ukrajinski sukob na strani kijevskog režima”.

Ukrajinska vojska izdala je slično upozorenje u četvrtak, za koje tvrdi da je odgovor na rusku politiku. U izjavi je Crno more proglašeno “zonom opasnosti” za ruske brodove i brodove koji putuju u Rusiju.

Kijev je također iznio potonuće bivšeg vodećeg broda ruske flote, Moskve, uništenog u travnju 2022. u onome za što se vjeruje da je bio ukrajinski raketni napad. Ruska vojska je rekla da je ratni brod teško oštećen u požaru i eksplozijama streljiva na brodu.

 

crno morerusijaRuska mornaricaukrajinaVježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljena bitanga
9 mjeseci prije

A kaj bi trebali!?

Did 8t
9 mjeseci prije

Gledam na YouTube kako Rusi bombaju naciste u Odesi. Interesantno je kako Rusi pazu da ne ubiju civile. Nijemac bi odavno pretvorio Odesu u kameno doba.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Ništ od žita za EU ???!!! E ‘ ebem ti sreću .. Ništ … Ima kukaca 😁 . Prijatno 🤳

lulu
9 mjeseci prije

Zaostrava se, sto blize nuklearnom ratu to bolje za nas Rusofobe

Suze Roni
9 mjeseci prije

Vise ce Rusija poslati besplatnog zita u Afriku, nego sto su iz Ukrajine prodali.
Ovo je vecim dijelom gmo zito kojeg proizvode zloglasne biotehnoloske americke korporacije Mondanto, DuPont, Cargill itd., koje se prodaje da bi se platio uvoz oruzja iz USA, a najvecim dijelom zavrsi u EU.

Toni
9 mjeseci prije

Podmornica Moskva predvodi vojnu vježbu!

Max
9 mjeseci prije

Programirano pokazivanje moći.

Luciferka, zadnja
9 mjeseci prije

Vježbaju malo na civilima to jim je omiljena meta familije na krstarjenju

gargamel.
9 mjeseci prije

Vjezbe su upozorenje stranim brodovima, ukrajinska flota i ne postoji. Juce su Rusi u Odesi spalili 60.000 tona zita, koje je vjerovatno islo u EU, da se hrani stoka i zivina. Nema vise toga, a nema ni sverca oruzja “ispod zita”.

9 mjeseci prije

Za vrijeme trajanja sporazuma prevezli su ogromne količine ratne tehnike , dodazno , radi zaštićenosti sporazumom , istu su lagerovali , kao i plaćenike , po lukama…
Upravo se već danima vrši deratizacija zapadne opreme i derpe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI