Ruski Su-27 poslati u presretanje američkih aviona koji su uočeni iznad Crnog mora

Su-27
22 komentara

Ruski zrakoplov Su-27 presreo je dva američka zrakoplova iznad Crnog mora, priopćio je u petak ruski Centar za nadzor obrane.

Dva aviona iznad Crnog mora identificirana su kao Boeing RC-135 i Boeing P-8 Posejdon.

Ranije tijekom dana, ruska vojska izvijestila je o presretanju norveškog špijunskog zrakoplova, koji je bio viđen iznad Barentsovog mora.

Dan prije, ruski lovac MiG-29 bio je poslat kako bi presreo dva zrakoplova kraljevskog norveškog ratnog zrakoplovstva, koji su bili uočeni iznad Barentsovog mora.

Posada ruskog lovca identificirala je zračne ciljeve kao zrakoplov za elektroničko izviđanje i elektroničko ratovanje Falcon-20, dok je drugi avio bio patrolni zrakoplov Orion R-3C, koji je pripadao kraljevskom norveškom ratnom zrakoplovstvu.

U izvješću je dodano kako norveški zrakoplov nije imao dopuštenje ulaska u ruski zračni prostor.

Boeing RC-135VP-8A Poseidon
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
3 godine prije

Javite kad bude neko nekog srušil , ovo je vec dosadilo

BanOvan
3 godine prije

ZrakoSmlatac, kako su Srbi mogli da vide USrA SrakoPlovce kada su nevidljivi… sve do Budjanovaca a i onih sto su spichili svojim podguzima u Spacvanske sume.
Bilo bi lijepo da se ovdje moze napisati po jos nesto al’ aj’

erognbeurngtiuerngtu
3 godine prije

Vrše završne pripreme da udare na istu a ovi ih presreću, Ivo kad će preventivni, dok je Nosferatu tamo u kremlju nikad, pa ni tada.

AI
3 godine prije

Su27 je 6++ generacija i nema pandana u svijetu pluseva.

tihobl
3 godine prije

Svaki dan presretnu nato avione kod norveske i kod krima, a kod aljaske 3-4 sedmicno. I uvijek se nato piloti zale na psihicke traume. Taj mazohizam nato avijacije odavno nije vijest i nije mi jasno zasto se ovde i dalje prenosi. I klinci u mom kraju znaju kolika je duzina lanca pa pridju i zezaju psa. I uvijek se uz vrisku razbjeze. Ni jedne novine ne pisu o tome, vec o traumama jadnih nato pilota.

Mölltaler
3 godine prije

Tu se kao nešto presreću, a kad se radi o korona farsi onda se svi lijepo slažu.

Zadranin
3 godine prije

Da je tako, NATO bi već napao Rusiju.

Ne kenjaj.

P***!

Max
3 godine prije

Ovo je možda uvod u pravi rat.

Max
3 godine prije

Kolega Zračno svemirske snage RF nsu JRV. Svako dobro.

Edi
3 godine prije

Covjece nije Rusija slabe PZO da bi ih skidali na pistama. Trebalo bi razmisliti o posljedicama koje bi donio taj tvoj izmisljeni attack.

nessy
3 godine prije

Od svih ratnih supaka, koji se ponose svojim “ratnim putem”, tj ubijanjem drugih ljudi, ubjedljivo su mi najodvratniji piloti. Neprijatelja nikad nisu vidjeli, osim sa 10.000 necega, sasuli su bombe, bilo klasicne, napalm, ili neke druge, i onda se vrate u bazu na kurcenje uspjesnom misijom. Spijune i snajperiste se na svim ratistima smakne bez nepotrebnih administrativnih procedura. Mislim, da piloti bombardera zasluzuju isti tretman.

nessy
3 godine prije

Uvijek sam znao da imam konkretne koristi od ovih komentara. Eto, javi se @Avijaticar koji to zna iz prve ruke koji avioni valjaju, a koji ne. Skrecem paznju Ruskom ambasadoru Azimovu (nazalost, na odlasku), da uzme u obzir ovo misljenje, jer je lako moguce da je Ruski generalstab u potpunoj deluziji o moci svojih zracnih snaga, i treba im upravo jedan, sveznajuci univerzalni strucnjak, da ispravi njihove glupe ideje. Rusi, inace svoje ratne avione rade za mirnodopske uvjete. Neprocjenjivo!

nessy
3 godine prije

Vise vrijedi cisto srce u vojnika koji brani svoju zemlju, nego sva tehnika na planeti.
Nasla se najveca vojna sila na planeti, dokazivati svoju nadmoc, na Balkanskoj zemljici od 8.000.000 stanovnika. Vise je kostao njihov dnevni proracun, nego Srpski godisnji. Izadje baja nabildan, od 130 kila, pred svoju zgradu i izmlati klinca na mrtvo. I onda se hvali da je junak?

mladen3x
3 godine prije

Avijatičar-MiG-ovi Srpskog ratnog vazduhoplovstva su preuzeti iz Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva a tamo su stigli kao osnovna verzija koja sama po sebi nema prevelike mogučnosti borbe s tadašnjom tehnologijom i brojem zrakoplova NATO saveza.Plus ti zrakoplovi nisu modernizirani i bili su bez osnovne logistike 9 godina i kao takvi su poslani u borbenu misiju,znači njih par koji su sačuvani da polete.Ruski zrakoplovi,bilo koji model,su debelo modernizirani i imaju samo kostur zrakoplova koji je možda star 20-30 godina,sve ostalo je novo,čak i ispred svog vremena i nadaleko konkurentno zapadnim modelima.Zato Rusi i šalju SU-27 u misije čuvanja zračnog prostora a NATO okreče svoje zrakoplove i “laje na mjesec”.Da sam na mjestu Rusa,opremio bi MiG 21 svim mogučim radarima koji stanu u njega i dalekometnim raketama i poslao ga pred NATOSamo to je preskup sport ako gledamo ekonomski,a da je moguče,moguče je…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI