Ruski Su-27 poslat kako bi presreo dvije američke vojne letjelice iznad Crnog mora

Ruski Su-27
13 komentara

Ruski Su-27 poslat je nakon što su se dva američka vojna zrakoplova približila ruskoj granici u blizini Crnog mora,  priopćio je u srijedu Nacionalni centar za kontrolu obrane pri Ministarstvu obrane.

“Ruski sustavi kontrole zračnog prostora otkrili su dvije letjelice koje su se približavale ruskoj državnoj granici iznad neutralnih voda Crnog mora. Radi identifikacije i klasificiranja letjelica, poslan je naoružani mlažnjak Su-27 iz snaga protuzračne obrane Južnog vojnog okruga”, navodi se u priopćenju.

Posada Su-27 identificirala je jedan zrakoplov kao RC-135, koji je dio Strateških izviđačkih snaga američkog ratnog zrakoplovstva, a drugi kao patrolni zrakoplov američke mornarice R-8A Posejdon, priopćio je centar.

“Nakon što su zrakoplovi izviđačkih snaga i američke mornarice skrenuli dalje od ruske državne granice, ruski Su-27 sigurno se vratio u svoju bazu. Američkim zrakoplovima nije bio dopušten neovlašten prijelaz ruske državne granice”, navodi se u izvješćima.

Let ruskog mlažnjaka izvršen je strogo u skladu s međunarodnim pravilima za korištenje zračnog prostora, dodaje se u navodima.

Najnoviji susret ruskih i američkih borbenih zrakoplova dogodio se 10. kolovoza, kada je ruski Su-27 uzletio kako bi presreo američke letjelice za izviđanje. Nakon što se zrakoplov približio zračnim ciljevima, identificirao ih je kao zrakoplov za strateško izviđanje američkog ratnog zrakoplovstva RC-135 i kao patrolni zrakoplov, P-8A Posejdon.

Boeing RC-135VP-8A PoseidonPresretanjeSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
3 godine prije

Već sam rekao prije pa ću ponoviti. Neka Kina i Rusija otvore bazu na Kubi pa patroliraju uz Američku obalu u međunarodnim vodama. Znam da bi to eskaliralo stvari ali kada Ameri uporno provociraju sa svoje strane zašto Rusi i Kinezi ne bi isto radili.

Max
3 godine prije

Amerikanci to rade namjerno ne bi li iscrpljivali i izazivali Ruse.

Zadranin
3 godine prije

Poslali bi Rusi i više avijona da imaju kerozina. Nema se.

Daba
3 godine prije

To je srvarno udarna vijest !!!!!

Ante
3 godine prije

Rusi su naj vece zlo na svijetu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI