Ruski vojni avioni narušili vazdušnu indentifikacionu zonu Seula

Beriev A-50 Suhoj Su-27 u Su-30
9 komentara

Šest ruskih vojnih aviona je ušlo u identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane (ADIZ) Seula, rekao je portparol Ministarstva odbrane Južne Koreje a prenose ruske novinske agencije.

Prema rečima portparola, šest aviona ruskih vazduhoplovnih snaga (avion Beriev A-50, tri borbena aviona Suhoj Su-27 i dva bombardera Tupoljev Tu-95) upali su u zonu severno od ostrva Ulleungdo u Japanskom moru u 09:23 po lokalnom vremenu (00:23 GMT) koju su napustili sedam minuta kasnije. Međutim, avioni su u narednih šest sati ulazili u zonu ADIZ-a još nekoliko puta, potvrdilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane, napominjući da ruske letelice nisu narušile vazdušni prostor Južne Koreje.

Prema rečima portparola ministarstva, ruski avioni su 2019. godine ušli u identifikacionu zonu južne Koreje 20 puta.

Ranije u utorak, oficir južnokorejskog Združenog štaba rekao je novinskoj agenciji Yonhap da je ruski vojni avion ušao u zonu ADIZ-a i da su višenamjenski lovci F-15K poslati na njega kako bi ga presreli.

Južnokorejski ADIZ uključuje ne samo vazdušni prostor zemlje, već i segment međunarodnog vazdušnog prostora. Južnokorejska vojska zahteva da avioni koji žele ući u zonu trebaju na vreme upozoriti Južnu Koreju. Ako avion to ne učini, prilikom ulaska u zonu ADIZ-a šalju se avioni kako bi ga presreli, čak i ako vazdušni prostor zemlje nije narušen.

Rusko Ministarstvo odbrane je više puta isticalo da vazduhoplovne snage izvode letove u skladu sa međunarodnim pravilima.

Beriev A-50F-15Su-27Tu-95
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
4 godine prije

Ništa strašno, i jedni i drugi obleču okolo da vide spremnost protivnika i radarske odraze. To je postala uobičajna praksa još od tkz. hladnog rata. Vjerujmo da su i jedni i drugi dobro trenirani da ne dođe do neke slučajne greške rušenja između velikih.
LP

Ivo
4 godine prije

Zijev…

iosergrwfguwnefnqewfnuewfwe
4 godine prije

Hebu ih rusi zbog onog kad su poslali na medvjeda zrakoplove a sad čkepi kukaju ko mala djeca. Sad su rusi propisno naoružali borbenu skupinu, A-50 otkrije fekalije a Su-27 nacilja pa da vidimo imate li damu ko rusi.

tihobl
4 godine prije

Sad imaju dozvolu za prelete i redovno lete iz Socija. Gle cuda, sa Izraelom imaju sporazum da ga nadlecu i zato nema narusavanja zracne zone.

Venom
4 godine prije

A kako su to Rusi narušili vazdušni prostor Turske, kad je Su-24 pao u Siriji ?
Probaj da nas zabaviš svojom inteligencom.

neko ime
4 godine prije

Rusi održavaju slobodu zračne plovidbe, kao Ameri slobodu morske plovidbe po Južnom kineskom moru…
Sloboda je najveća vrednota naših naroda i narodnosti…

Max
4 godine prije

Ništa nijma Rusi lošeg nisu napravili oni samo prolaze tud.

ivozozo
4 godine prije

ruuuušiiii

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI