Novi Boeing F-15EX  Advanced Eagle spas za Američko vazduhoplovstvo

Boeing F-15EX
16 komentara

Kompanija Boeing je objavila video svog najnovijeg aviona F-15EX  Advanced Eagle.

Boeing je na društvenim mrežama objavio kratak promotivni video novog borbenog aviona u kojem je naglašeno da će novi borbeni avion biti opremljen najbržim računarom na svetu, Fly-by-wire sistemom upravljanja i vrhunskim radarom.

Na sajtu kompanije je navedeno da Boeingov F-15EX predstavlja najisplativije, spremno i napredno rješenje za ispunjavanje zadataka Američkog ratnog vazduhoplovstva. Novi F-15EX omogućava pilotima i mehaničarima da prelazak na ovaj avion izvedu za svega nekoliko dana, što direktno utiče na manje ukupne troškove samog aviona.

Boeingov F-15EX nosi više korisnog tereta i ima veći dolet od svih  svojih prethodnika.

F-15EX je sposoban nositi cijelu paletu oružja vazduh-vazduh, vazduh-zemlja i vazduh-more, što ga čini pravim višenamjenskim avionom koji se može koristiti za bilo koju vrstu zadataka.

Napredna otvorena arhitektura novog aviona olakšava pristupačnu, nisko rizičnu integraciju novog naoružanja.

10. septembra je potpisan ugovor vrijedan 992,4 miliona dolara za 8 aviona F-15EX, od čega su dva aviona namijenjena za istraživanje, razvoj i testiranje (RDT i E) vazduhoplova.

Boeing je takođe izjavio kako u svrhu podrške Nacionalnoj odbrambenoj strategiji, Vazduhoplovne snage Sjedinjenih Država moraju da kupuju dodatnih 24 borbena aviona godišnje.

Nakon problema u kojima se našao program F-35, koji još nije dostigao potpuni nivo korištenja u Američkom vazduhoplovstvu i praktično nemogućnosti proizvodnje novih aviona F-22, Boeingov novi avion tipa F-15EX predstavlja jedini način da se brzo i prikladno ispune kritični zahtevi Američkog ratnog vazduhoplovstva.

 

BoeingF-15
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
4 godine prije

a jesu se ljudi utripovali za f-35 pa su ga još I krstili sa “nevidljivi”. lijepo je kada I zvanično stigne potvrda I to iz usa da je f-35 jedna obična kanta koja samo ima veliku cijenu. valjda će poslije ovoga američkog priznanja napokon ovi amerofili sa balkana isto priznati. znam da će to za one koji nisu vjerovali do 1946. godine da je itler mrrtav biti teško ali hebaji ga mora se ići dalje jer “život teče I ne čeka”

ps. možda bi mu predsjednica trebala otkriti bistu kao žrtvi komunističkog “terora” kojoj se nije pošteno ni sudilo. ne mislim na zrakoplov:)

samo tako
4 godine prije

124 miliona $ komad…. navali narode

Validiraj me njezno
4 godine prije

Bravo Ameri, bravo Boeing.

Sparkling
4 godine prije

Ma jadni izuzetni toliko su se “namučili” da naprave avion koji može navigat ispod vode a sada moraju opet proizvodit po starinski nešto što leti. A mogli su lijepo kupit Su-35 od partnera Rusa i još uštediti koji miljonćič dolara. A slobodno tržište?
LP

CPGS
4 godine prije

Otkad vam je Boeing toliko prirastao srcu da prenosite njihov EPePe? 🙂

Max
4 godine prije

bolje nego letećo kontejner f35.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI