Su-27 presreo američki špijunski avion iznad Crnog mora

Sukhoi Su-27
2 komentara

Ruski avion Sukhoi Su-27 podignut je kako bi presreo izviđački avion američkog vazduhoplovstva EP-3E Aries nad Crnim morem, saopštio je u nedjelju vrhovni komandno-kontrolni centar ruske vojske.

Prema saopštenju, ruski sistemi za kontrolu vazdušnog prostora otkrili su vazdušni cilj iznad međunarodnih voda Crnog mora koji se približava državnoj granici Rusije.

“Lovački avion Su-27 iz sastava snaga za brzo reagovanje PVO Južne vojne oblasti poslat je da presretne cilj, navodi se u saopštenju. Ruskog avion se približio cilju na sigurnoj udaljenosti i identifikovao da se radi o izviđačkom avionu EP-3E Aries iz sastava USAF-a”, saopšteno je.

Ruska državna granica nije povrijeđenja američkim špijunskim avionom, naglašeno je u vrhovnom komandno-kontrolnom centru.

“Nakon što su se američki izviđački avion udaljio od ruske državne granice, Su-27 se sigurno vratio na matični aerodrom”, navodi se u saopštenju. “Čitav let ruskog aviona Su-27 protekao je u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.”

EP-3E AriesPresretanjeSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ad astra
3 godine prije

Do nedavno su to isto radili Rusi iznad Sjevernog mora. Približe se britanskoj ili norveškoj granici, i kad ih presretnu domicilni zrakoplovi oni jednostavno odlete kući. Sad to isto rade savezničke snage nad Crnim morem. Poruka je vrlo jednostavna. Rusi moraju jačati granicu na i oko Crnog mora, a to košta.

Max
3 godine prije

Standardna stvar . S Rusima nema šale.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI