Amerikanci tvrde da je presretanje B-52 izvedeno neprofesionalno

SU-27
47 komentara

Dva ruska Su-27 ponašala su se „nesigurno i neprofesionalno“ prilikom presretanja američkog bombardera B-52 iznad Crnog mora, saopštile su američke vazduhoplovne snage u Evropi.

“28. avgusta, dva ruska aviona tipa Su-27 presrela su bombarder B-52 iz sastava američkog vazduhoplovstva koji je izvodio rutinske operacije u Crnom moru nad međunarodnim vodama. Ruski piloti su letjeli na nebezbjedan i nestručan način leteći u krugu od 100 stopa ispred nosa B-52 više puta na istoj nadmorskoj visini koristeći režim dodatnog sagorijevanja što je izazivalo turbulencije i probleme za posadu B-52“, navodi se u saopštenju.

„Ovakve akcije povećavaju potencijal za vazdušne sudare, nepotrebne su i u suprotnosti sa vazduhoplovnim i međunarodnim pravilima leta“, navodi se u izjavi, generala Jeffa Harrigiana, komandanta američkih vazduhoplovnih snaga u vojsci SAD-a.

Ranije je iz ruskog Nacionalnog kontrolnog centra za odbranu saopšteno da su ruski avioni Su-27 presreli američki bombarder B-52 iznad Crnog mora. Prema ruskoj vojsci, ciljevi u vazduhu otkriveni su nad međunarodnim vodama. Centar je otkrio da su „piloti ruskih lovaca pristupili letećem objektu na sigurnoj udaljenosti i identifikovali ga kao bombarder B-52 iz sastava američkog ratnog vazduhoplovstva“, naglašavajući da bombarderu nije dozvoljeno ugrožavanje ruskog vazduhoplovnog prostora.

Centar je takođe primetio da su ruski avioni djelovali strogo u skladu sa međunarodnim vazdušnim pravom. Nakon što se američki avion okrenuo nazad, ruski avioni su se vratili na matični aerodrom.

B-52H StratofortressSu-27
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Reptil
3 godine prije

Rusi dakako nemaju svijesti o posljedicama svojih neprimjerenih ego egzibicija,ruski piloti kad sjednu u te ruske kante od aviona misle da su bogovi,nato ce ih rusiti ko trule kruske ako bude bilo potrebe a nadam se da nece.

Reptil
3 godine prije

Sad sam tek procitao tekst,pise autor,nakon sto su americki zrakoplov presreli strasni rusi,americki piloti napunili gace i vratili se nazad,dakle rusi otjerali nato avion iz medjunarodnog zracnog prostora???
Znaci rusi su gospodari svjetskog neba,nato zove liliputina prije no sto poleti da im on da odobrenje za let hehehe,buahaha,koje vi rusofilske bajke pisete i braca Grim bi se postidjeli.:))))

Venom
3 godine prije

A da jim Rusi pošalju TU-160 sa nuklearnim bombama iznad New York-a pa da Amerikanci pokažu, kako se to radi profesionalno.

Venom
3 godine prije

Da sam ja predsednik Rusije, ja bi jim srušijo taj B-52 zbog tehničke greške,….. onako reda radi pa bi jim obečao ispravku tehnične greške, kad bi drugog poslali.

Davor drugi
3 godine prije

Sjećam se “profesionalnog” presretanja iranskog putničkog zrakoplova od strane američkog ratnog zrakoplovstva, koji je izvodio rutinski prijevoz putnika i koji je uspješno identificiran kao putnički.

Math
3 godine prije

„Ovakve akcije povećavaju potencijal za vazdušne sudare, nepotrebne su i u suprotnosti sa vazduhoplovnim i međunarodnim pravilima leta“, navodi se u izjavi, generala Jeffa Harrigiana, komandanta američkih vazduhoplovnih snaga u vojsci SAD-a.

Za razliku od akcija presretanja ruske patrole kad američka vozila na razne načine nastoje spriječiti prolaz rusa (koji su čak skrenuli s ceste i na polje/livadu da bi izbjegli sukob)…..Ta igra je trajala dok ameri nisu dobili po piksi (glavi) tj. dok se nije desio sudar ….. a onda su krenuli cviliti o ozljeđenima.

Alex
3 godine prije

Profesionalno bi bilo da su ga srušili

Math
3 godine prije

Kod rusa je manjak kontrole možda stvar votke, ali ne postoji nikakva sumnja u avion i njegove manevarske sposobnosti.

Kod amera nema faktora votke ili sličnog nego je čudan/nesiguran let aviona rezultat karakteristika samog dizajna aviona ili možda neažuriranog Win95 operativnog sustava u njemu 🙂

Grdi
3 godine prije

Znaci da su ih srusili, to bi bilo onda profesijonalno? …………

Malivz
3 godine prije

Uf ti zločesti Rusi opet se igraju blizu Američke teritorije… Ili ne pa Rusija ima dio Crnog mora, a ne Amerika ups. Pa dobro što imaju Rusi braniti svoju teritoriju?

Neko ime
3 godine prije

Novi izgled komentatorske rubrike, vidim, privukao je i veliki broj zaljubljenika u razne teme. Imam osjećaj kao da se danas slavi Međunarodni dan trollova, na logicnom…
Pa, čestitke svima…

tuf
3 godine prije

Rješenje je jednostavno: ne letite iznad Crnog mora s bombarderima, provocirajući sukob, a izmotavajući se na “međunarodni zračni prostor” kao da tamo letite civilnim zrakoplovom koji šalje humanitarnu pomoć gladnom narodu Gruzije ili Moldavije. Zna se jako dobro zašto tamo letite bombarderima i da to nije najava mira, nego rata. Zbog toga morate očekivati i posljedice.

esfvnjeanfvuneaiuvpiewurfvuervuererf
3 godine prije

Što ga ne srušiše i onda kažu instrumenti nam rekli da nosi nuks oružje i da ga je armirao.

Obelix13
3 godine prije

Situacija me podsjeca na lonac mlijeka na sporetu….prvo se ne desava nista posebno….pa mjehuric tamo ….mjehuric ‘vamo ..i odeee… Zivimo u zanimljivim vremenima. I ne bi bili prva civilizacija koja je unistila samu sebe…..povratak na tvornicka podesavanja 🤗

Venom
3 godine prije

Ljipter-ljopter,….. prošetaj do Zimbabveja, da vidiš kakvo je vrijeme na granici sa Rusiom.

Venom
3 godine prije

To je ono kad si sam, a u glavi puna koncertna dvorana 🙂

Max
3 godine prije

Amerikanci stalno govore takve stvari a kad oni prolote pokra Iranskog putničkog Aviona onda je sve u redu.

nessy
3 godine prije

Moze li mi netko objasniti koje su to”rutinske operacije” koje izvodi strateski bombarder na granici sa Rusijom?

Stara kuka
3 godine prije

On 1 May 1960, a United States U-2spy plane was shot down by the Soviet Air Defence Forces while performing photographic aerial reconnaissance deep into Soviet territory.
— Wikipedia
.
Jah… Putin ima vise zivaca nego sto je imao Nikita Hruscov.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI