fbpx

Ruski Su-27 presreo četiri NATO letjelice iznad Baltičkog mora

Ruski Su-27

Krajem srpnja i kolovoza zabilježen je značajan porast izviđačkih aktivnosti NATO-a na ruskoj granici u blizini Baltičkog i Crnog mora, što je prisililo rusku vojsku na aktiviranje njihovih zrakoplova, koji su presreli letjelice NATO-a.

Borbeni zrakoplov Su-27 poletio je kako bi presreo četiri inozemna ratna zrakoplova, koji su letjeli iznad Baltičkog mora, navodi se u priopćenju ruskog Centra za nadzor nacionalne obrane.

“Ruski sustavi kontrole zračnog prostora 31. kolovoza otkrili su četiri nepoznate letjelice, koje su se približavale državnoj granici Ruske Federacije, a koje su letjele iznad međunarodnih voda Baltičkog mora. Radi identifikacije nepoznatih letjelica, ali i radi sprječavanja neovlaštenog ulaska u ruski zračni prostor, dežurni Su-27 poslat je u kako bi presreo te letjelice”, stoji u izvješću.

Identificirani zrakoplovi su: jedan zrakoplov američkog ratnog zrakoplovstva RC-135, švedski Gulfstream, danski Challenger i njemački P-3C Orion.

Nakon preusmjeravanja zrakoplova s granice, ruski se mlažnjak vratio u bazu. Su-27 je djelovao u potpunosti u skladu s međunarodnim propisima. NATO-ovi ratni zrakoplovi nisu prešli rusku granicu, iznosi se u priopćenju.

Već nekoliko tjedana rusko Ministarstvo obrane izvještava da se NATO zrakoplovi približavaju ruskim granicama te da je njihova aktivnost zabilježena u zračnom prostoru iznad Crnog mora i Baltičkog mora. Izviđački zrakoplov i bombardere presreli su naknadno ruski borbeni zrakoplovi, Su-27.

Službene novine vojske, Krasnaya Zvezda, izvijestile su 28. kolovoza da su samo prošli tjedan ruske oružane snage otkrile 38 inozemnih zrakoplova, koji su bili uključeni u izviđačke aktivnosti u blizini granice Ruske Federacije.

3.9 9
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
esfvnjeanfvuneaiuvpiewurfvuervuererf
Gost
esfvnjeanfvuneaiuvpiewurfvuervuererf
1 mjesec prije

Uvježbavaju napad na Rusiju, neki dan su letjeli sa 6 B-52 južnim granicama Rusije. Ivo kad će Nosferatu preventivni, nikad, kmečat će kad mu dođu bradersi sa ciozapada u Moskvu.

Riddick
Gost
Riddick
1 mjesec prije

Što bi kmečao pa on je njihov, jel tako beše subi 🙂
Inače ivo je zagovarao preventivni nuklearni udar iz Rusije po “Svim NATO centrima” uključujući i Hrvatsku, kako vi kao Zagrebački penzioner to komentarišete 🙂

Pijani nezaposleni klaun bez nade
Gost
Pijani nezaposleni klaun bez nade
1 mjesec prije

Trebali je ruski Ivan grozni prizemljit uljez kante u pedagoske svrhe. Sta se retardi vrte oko medine sume.

Karma
Gost
Karma
1 mjesec prije

Uobicajna gay parada u zraku pa je ruski pilot morao smireno djelovati u skladu sa medju narodnim propisima doceka gay parada u zraku.

Hamer
Gost
Hamer
1 mjesec prije

Vježbaju jedni i drugi

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Tako se to radi profeionalno.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan
1 mjesec prije

…i , tako to, po treci put , ozbiljna banda ozbiljno cacka mecku….pa ce poslije opet biti jao, rusi karali pola berlina ….i tako to

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
8
0
()
x