fbpx

Ruski MiG 31 presreo norvešku letjelicu iznad Barentsovog mora

MiG-31

NATO zrakoplovi, uključujući špijunske, rutinski lete uzduž ruskih granica od kada su se odnosi Moskve i Zapada počeli pogoršavati još 2014. godine. Obično se ti letovi izvode blizu sjeverozapadne granice i u blizini Krimskog poluotoka.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako je MiG-31 krenuo u presretanje norveškog aviona Falcon 20, koji je opremljen sredstvima za elektronsko izviđanje i protivelektronska dejstva.

“Ruska oprema za nadzor zračnog prostora otkrila je zrakoplovnu letjelicu koja je letjela iznad neutralnih voda Barentsovog mora i približavala se ruskoj granici.  Nakon što se špijunski zrakoplov udaljio od ruske granice MiG-31 se vratio sigurno u svoju zračnu bazu”, objasnila je ruska vojska.

Ruski Nacionalni centar za upravljanje obranom naglasio je u izjavi o incidentu da je ruski mlažnjak djelovao u skladu s međunarodnim propisima i da je svrha njegovog leta bila sprječavanje prijelaza državne granice od strane norveškog zrakoplova.

Vojni zrakoplovi NATO-a rutinski lete uzduž ruskih granica, što često dovodi do toga da ruska vojska podiže svoje zrakoplove kako bi spriječila nekontrolirano prelaženje u ruski zračni prostor. Samo u protekla dva tjedna dogodilo se najmanje pet takvih događaja uz ruske granice; ne samo na sjeverozapadu, nego i na jugozapadu.

Ti su letovi postali redoviti nakon što su se odnosi između Zapada i Moskve počeli pogoršavati. Do pada u odnosima došlo je nakon državnog udara koji se dogodio u Ukrajini 2014. godine, nakon čega je došlo do optužbi i sankcija protiv Rusije.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
19 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Max
Member
Max
1 mjesec prije

Standardna stvar, Tuđi avioni se presreću i tako treba.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

@guest_459397 Hvala također i vama.

mladen3x
Gost
mladen3x
1 mjesec prije

I Ruski zrakoplovi također imaju misije izviđanja,to je normalno.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
1 mjesec prije

A zašto taj praznik slave samo ratni dezerteri i profiteri,puna ih je TV,a čemu da se mi branitelji 95′ radujemo,ovakvoj Hrvatskoj koja je opljačkana i devastirana na dnu EU,a o Hrvatskoj kao Švicarskoj kako je Tuđman govorio danas ni slova,sramota je to danas spomenuti,osim one milostinje od 22 milijarde eura koje MOŽDA dobijemo u narednim godinama,gdje je naša svjetla budućnost??? U daljnjoj rasprodaji svega preostalog i daljnjem iseljavanju mladih????Kako nas pobogu Rumunji pretekli po BDP per capita,Mađari i Poljaci,a što da nemamo turizam???? Da netko zatvori granice za par mjeseci bi bez uvoza hrane pocrkali od gladi!!!!!Gdje vi nalazite razloge za optimizam i slavlje????

jbg
Gost
jbg
1 mjesec prije

Nije to samo u Hrvatskoj. To isto je u Sloveniji, EU, pa i šire. Ovi, koji imaju, hoče imati sve. I do danas, sve im ide po planu!

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

E moj Duro, nista nisi shvatio. Postoje branitelji i “branitelji”. Oni prvi su dali srce i dusu, mnogi ostali osakaceni sto fizicki sto psihicki, a kada je rat zavrsio, nastojali su se snaci najbolje sto su mogli, ne trazeci od drzave nista. Pored njih imamo “branitelje”, koji su se dokazali na srpskom starcadi, a kasnije su dobili obilate mirovine, i mnogi su usli u srpske stanove. Eto, tko je god sudjelovao u ratu, moze sebe prepoznati u jednoj od te dvije kategorije. Neka svatko razmisli, i pomiri se sa svojom savjesti.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
1 mjesec prije

Vidiš,osobno sam u Dvoru nosio toj starčadi hranu i vozio vodu za stoku i da,gledao te naše pljačkaše kako pljačkaju tu sirotinju!!!!!

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 mjesec prije

Debeli đuro, prepisuješ mi misli, a još ako nisi potpisao ugovor s vragom, tj. uzeo lažnu mirovinu…

Žilevski
Gost
Žilevski
1 mjesec prije

Mjerenje vremena reakcije i brzina doleta na točku .

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
1 mjesec prije

A što da Rusi umjesto lovaca-aviona pošalju raketu,jedan hipersonik novije generacije,pa hajde se onda nek zajebavaju i mjere vrijeme potrebno za reakciju ruske protuzračne obrane!!!!!????

hAZE
Gost
hAZE
1 mjesec prije

Srušiti avion u međunarodnom zračnom prostoru ne bi bilo mudro.

Mister x
Gost
Mister x
1 mjesec prije

Norveške ulizice,a sve skandinavske ” neutralne” pi..e!

Bokan
Gost
Bokan
1 mjesec prije

Presreo? Kakva vijest…. Jadni Skandinavci, stalno ih Rusi presreću. Sad su presretnuti. A možda to i ne znaju. Moraju se pazit. Da ih Rusi ne presretnu. A zapravo ih nisu presreli nego su krenuli u presretanje… Ova ruska propaganda je vrh 🙂

Antun Tun
Gost
Antun Tun
1 mjesec prije

Zrakoplovna letjelica ili zrakoletna plovilica,pitanje je sad.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
1 mjesec prije

Zrakoletna ronilica,zadovoljan sada???

mmne
Gost
mmne
1 mjesec prije

docim si ti dno!!!

hAZE
Gost
hAZE
1 mjesec prije

Ne znam otkud je ova vijest “ruska propaganda”, ali slažem se da to baš i nije vijest. Takve stvari se događaju svakodnevno.

Stribor Panov
Gost
Stribor Panov
1 mjesec prije

Za godinu dana ovo čudovište će postati još veća strava.

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

Na žalost Plenković je od tog velikog praznika načinio običnu komemoraciju za žrtve na obje strane i degradirao taj praznik, da nije bolje mogao, a sama izvedba je bila mizerna. Narod, koji je došao na prosalavu bio je visokom ogradom od žice odvojen od mjesta gdje su se nalazili političari i to simbolizira ne jedinstvo nego duboku podjeljenost u hrvatskom korpusu, ali Plenky može što god hoće jer je on tobože Hrvatskoj osigurao 22 milijarde Eura i premoćno pobjedio na parlamentarnim izborima iako je za njegovu stranku glasalo 16.8% svih birača. Bahatost i pokvarenost bez granica!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
19
0
()
x