MiG-31BM vježba presretanje ciljeva u stratosferi VIDEO

MiG-31BM
8 komentara

Video iz kokpita prednje kabine MiG-31BM pruža zadivljujući pogled na zakrivljenost Zemlje, dok ovaj avion provodi svoju prvu vježbu (u sklopu vojnih vježbi) presretanja cilja koji se nalazi na 20 000 metara.

Vježba se odvijala nad poluotokom Kamčatka na dalekom istoku Rusije. Jedan  MiG-31 je igrao ulogu uljeza koji je maksimalnom brzinom i visinom ušao u vazdušni prostor Rusije, dok je drugi MiG-31 poletio u misiju presretanja uljeza. Da bi otežao izazov i približio ga realnim uslovima, MiG-31 u misiji presretanja je morao sam da pronađe svog protivnika bez pomoći sa zemlje.

Na video snimku se vidi poletanje MiG-31BM koji se zatim penje na visinu od 20 kilometara, dok putuje brzinom od 2.500 km/h. Pored zakrivljenosti Zemlje, na kraju snimka se vidi i uljez kroz staklo HUD-a na MiG-u.

MiG-31
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
benty20
4 godine prije

Pričati o pogledu na zakrivljenost zemlje na temelju ove snimke je bespredmetno i apsolutno nepotrebno! Jedini cilj onoga tko je to napisao je valjda trebalo biti da potakne koji komentar, pa evo, uspio si! Nadam se samo da uspjeh neće bit toliki da se sukobe ravnozemljaši s ostatkom s “ribljim lećama” u očima…

Majk Majers
4 godine prije

Koji avioni mogu letit na 20 km? Osim MIG 25 i 31 a da su još u upotrebi
Inače snimka je super ka i sam MIG

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI