“Novi” borbeni zrakoplov F-21 – Amerikanci odlučili ići ruskim putem

F-16
78 komentara

Dmitrij Drozdenko, vojni stručnjak i stručnjak za zrakoplovstvo, rekao je za  Sputnik da je se u proizvodnji borbenog zrakoplova F-21 od strane Amerikanaca primjećuje želja da se slijedi ruski kurs.

Razlog stručnog komentara bio je podatak da SAD stvaraju novi zrakoplov F-21 namijenjen Indiji. Amerikanci su u više navrata izvještavali da je indijsko tržište zainteresirano za suradnju sa Sjedinjenim Državama, jer Indiji može omogućiti opskrbu raznim vrstama vojne opreme.

Prema Drozdenku, američki stručnjaci F-21 prikazuju kao novi borbeni zrakoplov, ali ga se ne može nazvati novim, jer je to modernizirana verzija popularnog F-16.

Generacija 4++ uspjela se nametnuti u svijetu zbog dobre pouzdanosti i borbene funkcionalnosti. Proizvodnja modernizovanih verzija zrakoplova F-21, pokazatelj je da su Amerikanci odlučili djelovati na primjeru ruske vojne industrije, rekao je stručnjak. Rusija je također odabrala put nadogradnje pouzdanih zrakoplova, dobivši u nekim aspektima učinkovite dizajne koji nisu inferiorni u odnosu na nove generacije zrakoplova.

Ne čudi ako i Sjedinjene Države odluče nastaviti tim putem. Govorimo o nadogradnji zrakoplova F-15E, siguran je Drozdenko. Glavni razlog taktike stvaranja “novih” zrakoplova na taj način je smanjenje troškova.

“F-21 će biti dobar, jer je i F-16 pristojan borbeni zrakoplov”, rekao je stručnjak.

Očito je da je indijsko tržište oružja iznimno snažno i obimno, pa se Rusija suočava s konkurencijom Sjedinjenih Država, koja tradicionalno pokušava izbaciti sve konkurente. To se jasno vidi na primjeru Francuske, koja je također tvrdila da svoje vojne proizvode isporučuje Indiji. U svakom slučaju, Indija je dokazala da se u okviru isporuka oslanja samo na pokazatelj “cijena-kvaliteta”, zaključio je stručnjak.

F-15F-16F-21
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
4 godine prije

F22 još nitko nije nadmašio

Umpah Pah
4 godine prije

Za prednje kolo predlažem blatobran od Vespe !

eu kolonija
4 godine prije

sliči ruskom mig-21:). rusija je najveći izvoznik oružija u svijetu jer proizvodi tri puta jeftinije oružije u odnosu na amerikance. privid, koji nam serviraju zapadni centri, kako je amerika najveći izvoznik oružija je samo privid. on se sastoji u sljedećem: ruski metak ima cijenu 1$ a američki 3$. ako rusi prodaju 2 metka oni knjiže 2$ a amerikanci prodaju 1 metak I knjiže 3$. u konačnici rusi su izvezli 2 metka a amerika 1 ali amerika knjiži 3$ a rusija 2$ I ispadne da je amerika izvezla više oružija. zbog toga američko oružje kupuju samo oni što su im vezane ruke I što su prisiljeni na to

IVE iz pecalbe
4 godine prije

U tom zecu lezi grm. Sve, sve ali daj ti lovu i cesljaj dalje.

zzlovenac
4 godine prije

ja sam to prognozirao prije 20 godina:)

zzlovenac
4 godine prije

možda ameri hoće naše migove klase “tihomir” prebacit na nato stadard

Siniša
4 godine prije

Jeli se meni čini ili su kopirali Izrael u nadogradnji f16, i kako misle da sa onoliko ćoškova bude 4. generacija a kamo li 4+++…i još samo jedan motor!?
Uzmeš fiću, staviš mu neke spojlere, spustiš ga malo i imaš odlično auto….ali je to i dalje fićo koji je slabiji od golfa l gti/gtd.

Zvrk
4 godine prije

ta će oni glumit pijane ruse i njihove krampe. oni su izuzetni i bogomdani da vladaju ovoj našoj planeti.

Laki Topalović
4 godine prije

Ovo će biti za nas, za MORH, milijun posto…

Laki Topalović
4 godine prije

Čuj, ako platforma ostane ista , a sve ostalo je novo elektronika, oružja i obrana zrakoplova, je li to F-16 ili F-16++++++++++++++++++++ koliko nadogradnji ili ruski Su-27 (neko reče), pa je sada Su-35SM i štatijaznam. Nisam stručnjak, ali sam vidio nešto što su negdje u Africi napravili na temelju starog T-55, da ne kažem ruski T-72. Čak je i B-52 osamsto puta nadograđivan. Pitanje je hoće li taj F-21 za Indijce biti jeftiniji i bolji od ruske ponude

TrebaImatMuda
4 godine prije

Jer taj izraelski isprdak F21 Barak Obama bude išao stopama F16Falcona onda bude rušenja kao trulih krušaka.
Ne razumijem zašto bi taj avion kupila Indija pa pred mjesec dana su srušili F16 i valjda znaju da u bliskoj borbi nema šanse sa MiG29/35 ili Su27/33/35/37.
U kojoj to bliskoj bitci F21 pobijeđuje baš me zanima?

Max
4 godine prije

Mag prijatelju to ti je zbog Pakistana. Pozdrav svima nov sam ovdje

Ara
4 godine prije

Boing priprema svoju proizvodnu traku za F-15
USAF je postavila zahtjev kongresu za 8 miljijardi zelembača, te želi naručiti 8 F-15 -ca sljedeće godine i onda još 72 komada u naredne 4 godine.

Petnajstice nisu naručivali već desetak godina, pa iako se da pročitati svašta o tim super jedaji nevidljivim avionima očito nešto ne štima u zemlji stealtha čim USAF želi dobar stari i pouzdani avion , koji ujedno nije logistička noćna mora.

Volođa
4 godine prije

Jebli ih borbeni zrakoplovi a ljudi im spavaju po pločnicima.,.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI