Vladimir Putin obećao da će loviti F-16 Fighting Falcon

F-16
21 komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin izdao je oštro i izravno upozorenje: ruske snage će uništiti sve zrakoplove F-16 Fighting Falcon koje NATO saveznici isporuče Ukrajini, “gdje god oni bili”. Ipak, također je inzistirao na tome da Moskva nema namjeru napasti bilo koju zemlju u savezu.

“Nemamo agresivne namjere prema tim državama”, rekao je Putin govoreći o državama članicama NATO-a Poljskoj, Latviji, Litvi, Estoniji i Češkoj Republici, prema transkriptu Kremlja objavljenom u četvrtak.

“Ideja da ćemo napasti neku drugu zemlju – Poljska, baltičke zemlje i Česi također se plaše – potpuna je besmislica. To je samo glupost”, rekao je Putin grupi ruskih pilota tijekom posjeta 344. vojnom zrakoplovnom centru u Torzhoku, 260 milja sjeverozapadno od Moskve.

Kremlj je optužio NATO savez i Sjedinjene Države da sudjeluju u posredničkom ratu protiv Rusije opskrbljujući Kijev novcem, oružjem i obavještajnim podacima.

F-16 Fighting Falcon neće promijeniti ukrajinski rat

Nakon što je prošle godine objavljeno da će Washington dopustiti transfer aviona F-16 Fighting Falcon iz Danske, Belgije, Norveške i Nizozemske — svih članica NATO-a — u Ukrajinu, Putin je ustvrdio da letjelice neće napraviti nikakvu razliku. Taj je stav ponovno potvrdio u četvrtak.

“Ako isporučuju F-16, a o tome govore i navodno obučavaju pilote, to neće promijeniti situaciju na bojnom polju”, rekao je Putin. “Uništit ćemo zrakoplov baš kao što danas uništavamo tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višecijevne bacače raketa.”

Ruski se čelnik osvrnuo na nedavno potvrđene gubitke više američkih tenkova M1 Abrams, mobilnog lansera HIMARS i jedne baterije protuzračne obrane Patriot. Gubici su viđeni kao veliki udarci za Kijev.
F-16 je legitimna meta

Putin je također jasno dao do znanja da F-16—koji može nositi nuklearno oružje—treba smatrati legitimnom metom čak i ako se ne nalazi u Ukrajini.

Skupina od četrnaest zemalja obvezala se isporučiti zrakoplove i osigurati obuku za ukrajinske pilote. Očekuje se da će prvi F-16 stići u Ukrajinu do ovog ljeta.

“Naravno, ako će se koristiti s aerodroma u trećim zemljama, oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili”, rekao je Putin, naznačivši da bi Rusija mogla gađati zrakoplove ako su bazirani izvan Ukrajine, ali njima upravljaju Kijevske snage.

Ranije ovog mjeseca, ruski predsjednik također je upozorio da bi se Rusija mogla suočiti s NATO-om u sukobu punih razmjera, sugerirajući da je “sve moguće u današnjem svijetu”. Nastavio je predstavljati rusku ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu kao posrednički rat između Moskve i međunarodnog vojnog saveza.

F-16 Fighting Falcon je jednomotorni nadzvučni višenamjenski borbeni zrakoplov koji je izvorno razvio General Dynamics za Zračne snage Sjedinjenih Država. Dizajniran je kao dnevni lovac za nadmoć u zraku, ali je evoluirao u uspješnu višenamjensku letjelicu za sve vremenske uvjete s više od 4600 izgrađenih od 1976. Iako Fighting Falcon više ne kupuju američke zračne snage, poboljšane inačice grade se za izvoz u zrakoplovstvu div Lockheed Martin.

Izvor: nationalinterest.org

F-16NATOPutinSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
26 dana prije

To Putko, je..no je kad te dragi i mili partneri za.ebu ili je to samo predstava za beskorisne izjelice.🤔

Tupko Glupko
26 dana prije

Samo aktivnih borbenih zrakoplova Rusi imaju preko 1.000, od toga njih 400 puno modernije tehnologije od zastarjelog F-16.

Naravno da će tih 20/30/50/100 poklonjenih F-16 iz EU država Rusi uništiti.
Izuzetni, naravno, ne šalju svoje F-16 Ukrajini.

Ali onda će te iste EU države morati naručiti nove borbene zrakoplove.

Naravno, bit će to ‘legendarni’ F-35 američke proizvodnje čija je cijena po komadu ‘samo’ 109 milijuna dolara.

Business as usual.

Ukri ih plaćaju životima i invalidnošću, Europljani inflacijom i uništenjem industrije i poljoprivrede.

Schwarze Hunderte
26 dana prije

May Day , May Day ! Falcon Down , Falcon Down !!!…. МЈААААУ – Молочный 😸 ( na Ruskoj ćirilici 😸 )

tihobl
26 dana prije

Osnovna verzija Su-27 je dovoljna da pocisti F-16.
Rusi se ne moraju posebno truditi oko ove americke starudije.

tihobl
26 dana prije

Gledam bjezaniju iz Harkova – zakrcen autoput, samo je ostavljena jedna traka koja vodi prema Harkovu. To sto su rusi ostavili Harkov bez struje nije pokrenulo narod, vec sto su ga ukropi ostavili bez hrane. Prestali su da dovoze hranu u Harkov, gorivo je potrebnije vojsci nego za doturanje hrene civilima. Kad su prodavnice ispraznjene pokrenula se masa. Jadnici nisu svjesni da ih mobilizatori cekaju na kraju i da ce milion ljudi (i zena) mobilisati. Mudar potez – umjesto da traze ljude po misijim rupama gdje se kriju ostave ih bez hrane i sami izadju iz rupa i krenu prema Kijevu.

Max
26 dana prije

Sasvim jasno.

Dawor
26 dana prije

A čime ??
Bocama vodke ??
(praznima,naravno)

FELIX
26 dana prije

PUNO JE BILO KRITIKA U VEZI SATOME DA SEVERNA KOREJA POMAZE RUSKOJ FEDERACIJI SA ORUZJEM A MALO O TOME KOLIKO ZEMALJA I ORGANIZACIJA KAO NATO POMAZU UKRAJINI U RATU SA RUSIJOM. U MEDIJIMA IMAPUNOKRITIKE PROTIV RUSIJI A MALO PROTIV UKRAINE. PUNO DRZAVA JE PRIZNALO KOSOVO A VRLO MALO ODCEPLJENE SAMOSTALNE DRZAVE DONECK I LUGANSK SA VECINOM RUSKOG STANOVNISTVA KOJE JE ZELELO U VELIKOJ VECINI NEODVISNOST OD UKRAINE.

gogo
26 dana prije

protiv rusa u zraku? Namjerno žrtvovanje ukra i američke tehnike !

gargamel
26 dana prije

Sad je vrijeme ,da se kupuju nekretnine u bivšoj ukrajini.Ja svoju djecu još nisam ubjedio, ali sljedeči val sankcija , pa da vidim.Ja sam star za neka cimanja, da nije tako, sutra bi bio kupio , recimo na Krimu .

Ady Hus
26 dana prije

e moj Putine … sve bih ti vjerovao da ne vidjeh nedavno na nekoj dokumentarnoj emisiji da se i Rusija zaprasuje iz aviona … jel treba komentar ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI