SAD bi trebalo da podignu spomenik Assangeu

Robert F. Kennedy, Jr
19 komentara

Američke vlasti treba da prestanu da gone osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, i da umesto toga podignu spomenik u Washingtonu kako bi proslavili njegova “herojska” dela, rekao je nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi mlađi. On je insistirao da je slučaj protiv Assangea u suprotnosti sa slobodom štampe.

SAD su optužile osnivača WikiLeaksa prema Zakonu o špijunaži za pomaganje uzbunjivaču Chelsea Manning u otkrivanju stotina hiljada povjerljivih dokumenata u vezi s ratovima u Iraku i Afganistanu 2010. godine. Assange se sada bori protiv pokušaja SAD da ga izruče iz Britanije.

Govoreći na Kongresu Libertarijanske stranke 2024. u Washingtonu, DC u petak, Kennedy je kritizirao rezultate bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tokom njegovog prvog mandata. Trump je  “napao” prvi amandman na Ustav koji garantuje slobodu govora i štampe, tvrdi on.

Trump je “nastavio progon predsjednika [Baracka] Obame i krivično gonjenje Juliana Assangea”, tvrdio je Kennedy, izazvavši ovacije publike. Prema nezavisnom predsjedničkom kandidatu, “Assangea treba slaviti kao heroja zbog toga što radi upravo ono što bi novinari trebali da rade, a to je da razotkrije korupciju u vladi”.

“Ne bismo ga trebali strpati u zatvor, trebali bismo mu postaviti spomenik ovdje u Washingtonu,” dodao je.

Kennedy je dodao da “isto vrijedi i za Edwarda Snowdena, koji je razotkrio ilegalno špijuniranje od strane NSA”, nazivajući američkog uzbunjivača “herojem, a ne kriminalcem”.

Bivši izvođač radova Agencije za nacionalnu sigurnost otkrio je 2013. da se ta agencija sistematski bavila masovnim ilegalnim špijuniranjem američkih državljana. U strahu za svoju sigurnost, pobjegao je iz SAD-a i završio u Rusiji, gdje je dobio azil, a kasnije i državljanstvo. Kod kuće se suočava s optužbama po Zakonu o špijunaži.

“Prvog dana na funkciji, pomilovaću Edwarda Snowdena i povući ću optužbe, sve optužbe protiv Juliana Assangea”, rekao je Kennedy.

AssangeRobert F. Kennedy Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lupo
22 dana prije

Nema onog tko nije barem jednom procitao – komunisticki zatvor – zasto nitko nije napisao – kapitalisticki ili NATO zatvor? Ipak onaj tko je vlasnik novina moze tako napisati. Ne vjerujem da se itko tako nesto sjetio itko tko je zrtva NATO politike.

Max
22 dana prije

Maltretirali me danas šljam od obitelji i nisu me htjeli povesti na groblje sunce im j .. njihovo.

gigi pinna
22 dana prije

A Bobby tebi će Bibi Mileikowski dignuti spomenik.

BanOvan
22 dana prije

Asanž je sada ushićen, umjesto 16 dobio bi samo 15 doživotnih robija da Kenedijevac zajaha USrAniju.

Max
22 dana prije

Evo me u 10 sati navečer budala napada jer nisam pojeo maline.

Gad
22 dana prije

Ti si mutikaša, dečko.

kakoto
21 dana prije

Zasto njega nitko ne spominje kao validnog predsjednika? Ovaj ima mozak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI