SAD će u studenom ukinuti zabranu putovanja za inozemne posjetitelje potpuno cijepljene protiv Covida-19

SAD ce dopustiti vakcinisanima putovanja
16 komentara

Međunarodnim posjetiteljima koji su potpuno cijepljeni protiv Covid-19 bit će dopušten ulazak u SAD od 8. studenog, priopćila je Bijela kuća, dok zemlja nastavlja ublažavati svoja ograničenja putovanja.

Pomoćnik tiskovnog tajnika Bijele kuće Kevin Muñoz potvrdio je u petak da će “nova američka politika putovanja koja zahtijeva cijepljenje za inozemne državljane koji putuju u SAD početi 08. studenog”.

U objavi na Twitteru Muñoz je rekao da se “ova najava i datum odnose i na međunarodna zračna i kopnena putovanja” te da se taj potez vodi preporukama javnog zdravstva.

Bijela je kuća prošlog mjeseca rekla da će od početka studenog ukinuti ograničenja za zračne putnike iz više od 30 zemalja, uključujući Kinu, Indiju, Iran i veći dio Europe, ali nije dala precizan datum.

U utorak su američki dužnosnici rekli da će zemlja ukinuti ograničenja kretanja na svojim kopnenim granicama i trajektnim prijelazima s Kanadom i Meksikom za potpuno cijepljene.

Cjepiva protiv Covida-19 odobrena od Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koja se ne koriste ili imaju odobrenje u SAD-u bit će priznata kao valjani oblik cijepljenja, dajući zeleno svjetlo za britansku AstraZenecu, kao i za kineske Sinopharm i Sinovac.

Međutim, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i WHO zaustavili su se dajući ruskom Sputnjiku V pečat odobrenja, iako se već primjenjuje u mnogim zemljama.

Kanada je početkom kolovoza ponovno otvorila svoju kopnenu granicu sa SAD-om za potpuno cijenjene Amerikance s negativnim Covid testom za putovanja koja nisu bitna. Nedostatak reciprociteta od strane susjeda izazvao je pritužbe kanadskih dužnosnika.

Zabrana ulaska velikog broja građana koji nisu iz SAD-a provodi se više od 18 mjeseci zbog pandemije koronavirusa. Bivši predsjednik Donald Trump prvo je uveo zabranu zračnim putnicima iz Kine početkom 2020. godine, a zatim je ovo ograničenje prošlo na većem dijelu Europe.

cjepivoCOVID-19putovanjeSADvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eto i mene
2 godine prije

Sve super, samo sto se definicija “potpuno cijepljenog” stalno mijenja, pa danas vecinom znaci “dvije doze”, u izraelu znaci “tri doze”, za koju godinu ce onaj koji je potpuno cijepljen primiti 158 doza… Konj mrkvu nikad ne moze dohvatiti…

Siniša
2 godine prije

Tamo i ne planiram ići tako da me ne dotiče. Najbolje bi bilo kada bi ova g.vna iz USA/EU/NATO zaboravili na ovaj deo sveta, koje bi spasenje bilo da nas se mimoiđu.

hope
2 godine prije

niti mi je zelja niti nakana ikada bila da odem u tu gmo drzavu!proputovala sam skoro cijeli svijet ali tamo nikada nisam imala zelju otputovati!

Legendarni Grk
2 godine prije

Znači, možda ni Izraelci koji su sada eventualno cijepljeni četiri puta isto ne mogu ući.
Da li onda može ući onaj tko se cijepio svih osam puta, koliko ima mjesta u njihovoj tzv. “Covid putovnici” ili će i tome biti zabranjen ulazak?
Vozanje idiota se nastavlja – ludilo psihopatske bande na desetu potenciju.

Metabaron
2 godine prije

A kakva je situacija sa americkim drzavljanima koji posjecuju Hrvatsku , na primjer ? Moraju li I oni biti potpuno cijepljeni , moraju li imati negativan PRC , moraju li UOPCE nositi maske kad ulaze ili su oni “posebni ” ?

Dokurčilomi
2 godine prije

Što znači potpuno? Cijepljen 127 puta ili svakih mjesec dana ili nešto…..?

Kalle
2 godine prije

GAMAD NE ICI TAMO

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI