SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo se zalažu za totalni rat na svim frontama

SAD i UK opsjednuti ratovima
385 komentara

Iransko-izraelski sukob poslužio je kao katalizator za ponovnu eskalaciju zapadnih čelnika, a Treći svjetski rat se ne može isključiti

Događaji posljednjih tjedana proizveli su iznenadni potres u zapadnoj politici. Od letargije koja se počela uvlačiti u američki i zapadni diskurs oko ukrajinskog rata, iranski napad na Izrael iznenada je izgleda imao učinak buđenja Ronalda Reagana iz groba i doveo do valova neokonzervativizma na steroidima, na obje strane Atlantika.

Predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Mike Johnson napravio je potpuni zaokret od 180 stupnjeva i proglasio se “Reaganovim republikancem” donoseći niz zakona o pomoći za astronomske izdatke u inozemstvu koje je inače blokirao mjesecima, dok je osuđivao “osovinu zla”. Uz to, predloženi zakon o zabrani TikToka pojavio se niotkuda i brzo je potpisan kao zakon.

Zatim je Ujedinjeno Kraljevstvo odlučilo posvetiti svoj najveći paket pomoći ikada Ukrajini, s premijerom Rishijem Sunakom koji je upozorio na “osovinu autoritarnih država” i pojačao ideološki borbenu retoriku. U isto vrijeme, tada je otkriveno da je Biden poslao rakete ATACMS dugog dometa od 300 km u Ukrajinu unatoč tome što je obećao da to neće učiniti godinama, strahujući od eskalacije. Konačno, predsjednica EU-a Ursula von der Leyen iznenada je dramatično pojačala ekonomski rat protiv Kine, tjerajući Europsku komisiju da otvori istrage o mnoštvu kineskog izvoza. Odakle sve to točno?

Gotovo kao da su se SAD i njegovi saveznici uhvatili za napetosti između Irana i Izraela kako bi “izbijelili” svoju ploču i udvostručili niz ciljeva za koje inače gube javnu potporu, uključujući rat u Ukrajini, ali i Izraelsku invaziju na Gazu. Treba se zapitati je li izraelski napad na iranski kompleks u Damasku, koji je izazvao odgovor Teherana, bio namjerno insceniran, koordiniran i planiran u tu svrhu. To je poslužilo obostrano pogodnom cilju da se i premijer Netanyahu i zapadne vlade oslobode udice zbog bilo kakvog protivljenja s kojim su se inače suočili.

Sada bi trebalo biti potpuno jasno da trenutni moćnici u Londonu i Washingtonu nemaju apsolutno nikakvu namjeru odustati od ratova koje su izazvali, dok također guraju potencijalni treći rat s Kinom, i čini se da su ravnodušni prema posljedicama, čak i ako, na primjer, rat između Izraela i Gaze razbija tvrdnje Zapada o moralnoj superiornosti. U svakom slučaju, ulozi su vrlo visoki, zapadna vanjska politika općenito je poprimila vrlo nulti i ideološki karakter koji žali zbog gubitka hegemonije i nastoji je održati pod svaku cijenu. Reakcionaran je utoliko što nema viziju poboljšanja svijeta, već želi vratiti svijet na onakav kakav je bio. To je osjećaj prava i privilegija koji želi potisnuti multipolarnost u nastajanju.

Zbog toga je zapadnim čelnicima postalo nemoguće da ikada razmotre koncept kompromisa u tim kazalištima, i odbijaju pod bilo kojim okolnostima učiniti ustupke koji bi se mogli smatrati strateškim. To je dovelo do pozicije u kojoj je jedini ishod koji su spremni prihvatiti u Ukrajini ono što smatraju “porazom Putina”, i od tada suptilno eskalira, približavajući se sve bliže točki u kojoj “proxy rat” postaje izravan jedan za sve namjere i svrhe. Vojni savjetnici NATO-a već su na terenu, a ukrajinske napade vode NATO obavještajci ili čak koordiniraju britanski admirali.

Mediji na Zapadu, posebno u Britaniji (u SAD-u ima više neslaganja) zapravo su u ratnom režimu. BBC pojačava neprestanu ukrajinsku propagandu, gurajući svaku tvrdnju koja će pomoći Kijevu bez obzira na njihovu empirijsku vrijednost ili dokaze, a svi glasovi neslaganja su ugušeni. Čini se očitim da je odluka možda donesena da se riskira potpuni rat s Rusijom, umjesto da se razmotri bilo kakav scenarij pregovora. Stoga su udarni valovi iz iransko-izraelske sage iskorišteni za nastavak novog i iznenadnog kruga eskalacije na svim frontama, koji je mogao biti samo pojačan budućim izborima koji su se nazirali i u SAD-u i u UK-u.

Zbog toga je pošteno reći da se svijet suočava s opasnijim i neizvjesnijim izgledima nego u bilo kojem trenutku od kraja Drugog svjetskog rata. Ova trenutna skupina zapadnih vođa ne slijedi suzdržaniji i proračunatiji način razmišljanja, kao što smo vidjeli tijekom većeg dijela Hladnog rata, već agresivan i evangelistički način razmišljanja koji ne preferira stabilnost, već potvrđuje hegemoniju kao apsolutno pravo, stoga više nalikuje pred-1914. svijet. Zbog toga bismo trebali zaključiti da zapadni čelnici zapravo ne žele izbjeći rat, ali su ga spremni prihvatiti ako bude potrebno. Britanski vojni establišment i mediji već dugo dižu buku oko vojnog roka. U SAD-u, ako Joe Biden ponovno pobijedi na izborima, možemo pretpostaviti da će bez pardona eskalirati na svakom frontu. Treći svjetski rat više nije dramatizirana sablast nategnute panike, već stvarna mogućnost koju ne treba isključiti.

Autor: Timur Fomenko

gazairanIZRAELSADTreći svjetski ratukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
385 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
15 dana prije

Za vas je treči svetski rat već počeo.

Koja
15 dana prije

Da, nema se vremena čekati 30-to godišnjica, ne uklapa se

Lucija, prva
15 dana prije

Imperiji zla 🇬🇧🇺🇸🇮🇱🇷🇺🇪🇺

tuf
15 dana prije

Članak s vrlo preciznom dijagnostikom. Ako smijem dodati, po pitanju Ukrajine i dalje se jaše na valu percepcije javnosti makar taj recept ima sve slabije djelovanje. Pogledajte kako je postalo pitanje dana kad će Ukrajinci pod upravom NATO-a izvršiti do sada najjači napad na Kerčki most. Obavještajni dio je odrađen ovih dana s američkim, britanskim i francuskim izviđačkim zrakoplovima i dronovima. Oružje je već ispostavljeno, čak zapadni političari ne kriju oduševljenje tom operacijom. Svi znaju da s vojnog aspekta taj napad neće imati ikakav značajan efekt čak ni za logistiku jer je već osiguran alternativan, željeznički pravac. Još manje će promijeniti katastrofalno stanje po Ukrajince na borbenim linijama. A uzrokovati će novi val odmazde. Ali što je zapadnjacima cilj? Percepcija, još jedna instanca marketinške kampanje u medijima s konzumentima koji plaćaju cijeli cirkus. Sve ostavlja gorak okus prijašnjih cirkusa u Afganistanu i Iraku koji su napunili mnoge privatne džepove milijardama… Čitaj više »

Jadranka S.
15 dana prije

Jedna od osnova fašizma je da pojedinci nisu važni, samo skupina određuje što je važno. No tada se pojavljuje problem: gdje je tome kraj? Je li skupina stvarna, a pojedinci nisu, ili su samo djelovi skupine. Onda je crkva mnogo stvarnija, jer je uvijek veća od skupine, onda je čovječanstvo još stvarnije jer je veće od skupine. Pojedinac je potpuno nestao. I kad god postoji sukob između pojedinca i skupine, naravno da se pojedinac mora žrtvovati – zato jer nije stvaran. Postoji samo kao dio skupine. Ovo je način na koji se u potpunosti, u cijelosti, uništava mogućnost bilo kakve revolucije. No sva društva vole fašizam. Nijedno društvo neželi pojedince, jer samo postojanje pojedinca predstavlja upitnik za mnoge stvari koje društvo radi. Pojedinac mora biti pobunjenik. Pojedinac nije konformist, nemože se prilagoditi. Pristaje samo na one stvari za koje misli da su toga vrijedne, pristanak ovisi jedino o onome što… Čitaj više »

tihobl
15 dana prije

Ovaj dvojac se zalaze da EU (a ne NATO) posalje ekspedicione snage u Odesu. Sami razmislite kakve ce biti posljedice ako uspiju nagovoriti Brisel da okupira ruski grad.

JoeP
15 dana prije

Ovi članak je ka ratna propaganda sa naših prostora 1990-te kad su se sa svih stranu puštale ratnohuškačke priče vrlo logične za publiku koja ih guta.
Licemjerno je djelima prihvatit totalni materijalizam, a onda se ka ono ričima borit protiv istoga.
Svijetom upravljaju različite ezoterije koje je nemoguće shvatit onima uronjenima u materijalizam odnosno zarobljenima u kavezu logike i razuma di problem nije ni u logici ni u razumu nego u kavezu iz kojega se nemože izać ligikom i razumom.

nastran
15 dana prije

tako dugo dok je rat daleko od njih

BanOvan
15 dana prije

KaFez , zvani planeta Zemlja neko je opasno zaljuljao i probudio ononajmračnije u ljudskoj vrsti.
Rezon kod najvećeg dijela pripadnika ljudske vrste je na nivou “Boli me k… mene se to ne tiče”.Kako je krenulo mnoge će baš, baš boljeti…

Ivan Bgd
15 dana prije

Red iz haosa (kabalisticka priprema za dolazak antihrista na vlast).
Naravno, prvo je neophodan haos, a rat je idealan za to.

drZlikovac
15 dana prije

Ne možeš sa Rusijom malo ratovati…ili pravo ili nikako..ako ratuješ mlako ,oni to shvate kao slabost i postupaju još brutalnije .
Rusi priznaju samo zakon jačega..

Red Dog
15 dana prije

Labilni Boris Johnsson je histerisao pred kamerom da se radi o odbrani zapadne hegemonije. Priznao je. Smatraju da ako pada Ukrajina pada zapadna hegemonija.
Sto je verovatno tacno. Nije im palo na pamet da su oni uzrokovali to, iako znaju koliko je vazna Istocnoevropaska ravnica Rusiji – bas zato su hteli u Ukrajinu – i da bi jednostavno resenje bilo povlaciti se odande. Samo su iznenadeni i uvredeni i uvereni da moraju do samog kraja, jer im se radi o opstanku.

Darko
15 dana prije

S njima svijet treba završiti isto kao i sa Hitlerom i fašističkom Njemačkom. Anglosaksonska banda više ne može pljačkati kako je navikla pa bi sada svijet uveli u totalni rat.

Nenad
15 dana prije

Ma mogu se anglocionistai .ebati kad Rusi imaju hipersonične lopate🤣

gigi pinna
15 dana prije

Oni su za rat, ali ne istovremeno sa Rusijom, Iranom i Kinom – Teheran i Peking misle da neće doći na red. Trebalo je ove zio-nazi Sotone pritisnuti sa svih strana…

anik
15 dana prije

Ne preostane ima drugo. Oni su u ratu sa svima od 2001 godine. Zaista če treči svijetski rat trajati 30 godina. Tamo do 2030…

15 dana prije

A šta bi se moglo zbiti kad se Engleska protrese,
plašt zaštite s USA spadne i Sjeverna Koreja je napadne?! 🤒😛

Antee
15 dana prije

Kad vidim kako britanske trupe stupaju na nekoj paradi…ta woketard legija nezainteresiranih/cancel/pederčića ni za što nisu sposobni…ukrajinci su bili najbolje ljudstvo šta su imali a to su rusi samljeli…

Mrčikola
15 dana prije

Kakvi, bogati, Amerikanci, Englezi, Rusi i Kinezi…o svakom “važnijem” 😁 ratu odlučuju majstori i samo majstori.
Kad majstori odluče da se moraju “oslobodit termini” za novu “pandemiju”, rat u Ukrajini i na BI će trenutno stat.
Ako se, nakon proglašenja “pandemije”, slučajno i “razmjeni” poneka artiljerijska salva, makar i sa stotinama mrtvih kao posljedicom, o njoj, mi koji je nismo u mogućnosti fizički vidjet i čut, nećemo ni slova pročitat “u novinama”.😁

Max
15 dana prije

Oni bi tuđim gloginje mlatili . Ali autor je trezven i ima pravo. Sotonski pozemljari žele upravo to.

bla bla
15 dana prije

jedino se ne zalažu za rat na vlastitom teritoriju.

Metabaron
15 dana prije

Cuj – “ako Joe Biden pobijedi na izborima”…A sto vi mislite – ako pobijedi Trump,Kennedy ili netko treci -da ce biti drukcije, da nece biti eskalacije ?

Zmаj
15 dana prije

Ništa novo. Još je davne 2005e pokojni Harold Pinter fino nacrt’o ovcama šta se dešava. On je to prikazao kao želju kauboja da dominiraju i kontrolišu cijeli svijet. Istina je da se u stvari radi o globalno ujedinjenim superkapitalistima, a ne Americi kao državi. Amerika im je samo sredstvo, oruđe. Globalni proleterijat im je, naravno, meta. Pinter je bio britanski jevrej i nobelovac iz književnosti.  Antikomunisti, uživajte u procesu porobljavanja. Nemojte zaboraviti da se molite bogu i da birate na demokratskim, jel’te, izborima. To će vam sigurno pomoći…ovce…pljuc! ———— I have said earlier that the United States is now totally frank about putting its cards on the table. That is the case. Its official declared policy is now defined as ‘full spectrum dominance’. That is not my term, it is theirs. ‘Full spectrum dominance’ means control of land, sea, air and space and all attendant resources. Prevod: Ranije sam rekao… Čitaj više »

15 dana prije

My frendiću mio Mr. Mrdo ti zaista si propuvo.

Maći savjet, kad te onaj šta je u tebi i neda ti mira
uvali u kušnje da ime tuđe prisvoiš pa da po portalu mahnitaš
poslušaj onu malu iskricu u duši svojoj glas savjesti, glas Božji u sebi koji ti govori
da to znači da su te kušnje namijenjene da te natiraju na razmišljanje,
okrenu i odmaknu od svita, upute na Bibliju i spuste na kolina,
jer taj glas – ono zlo kušnju okriće na dobro tvoje.

Ne viruješ tom glasu u sebi pa barem malo razmišljaj o Sokratovim ričima
da je najjači onaj koji savlada samog sebe. ‘bye bye’ frendiću

MrKamenjarac
15 dana prije

…DA CE BOG DA SE I KOD NJIH ZARATI;SUPLJOGLAVCI I PODOFILCI…..

15 dana prije

Ajde Mr. Mrdo već jednom skupi malo hrabrosti za poniznost pa se izvini ljudima na portalu šta si hakirajući moje nick-ove od…’lulu’…..’škurija’…..’233’….’վիշապ’….’Zmaj’….vriđao, a prvi je na listi tvojih uvrida bio @Brainstorm jer mnogi koje si uvridio nisu i nemaju dara raspoznavanja duhova pa su se meni obračali umisto tebi.

Ja sam ti odmah oprostio, ovo ti ne govorim zbog sebe jer meni je dovoljno da Bog zna da ja to nisam činio nego zbog tebe, duše tvoje jer je sakatiš, ranjavaš, kidaš, vucaraš i valjaš sotoninim blatom.

Zdrav i vesel bio i skupi malo hrabrosti i drugi su ti već oprostili ali učini to zbog sebe, duše svoje.
Milosrđe Božje ne može djelovat bez tvog djelovanja. Bog! Bog!

Basinac
15 dana prije

Sačuvaj me Bože,od globalisticke naobrazbe i izvitoperenog razuma njihova.
Sve prepisane i kupljene diplome .

Dražen
15 dana prije

DUŽNI SU SVIMA DO GRLA OPCIJA RATA OTVARA IM VRATA PONIŠTAVNJA DUGOVA NISU LI TAKO I DRUGI SVJETSKI PROJECIRALI I FINANCIRALI.???

Biti-ili-ne-biti
15 dana prije

Ocjena hrvatskih parlamentarnih izbora održanih dana 17. 04. 2024. godine: Izbori za Hrvatski sabor održani 17. 04. 2024. godine nisu bili regularni! Udruga Equilibrium, temeljem rješenja DIP-a od 12. 4. 2024. (Klasa: 012-01/24-06/12, Urbroj: 507-03/05-24-2) imala je status promatrača na parlamentarnim izborima u tvrtki Apis IT d.o.o. na lokaciji gdje se obrađuju osvojeni glasovi stranaka i kandidata na izborima, te se dobiveni glasovi pretvaraju u saborske mandate. Promatrači u Apisu IT-u, pored dva člana udruge Equilibrioum, bila su i dva predstavnika Državnog izbornog povjerenstva. Prilikom boravka u prostoru Apis IT-ja promatračima nije bilo dozvoljeno nikakvo tonsko, foto i video snimanje! S obzirom da se u hrvatskom medijskom prostoru, od strane pojedinih stranaka i kandidata izražava sumnja u regularnost i legalnost posljednjih izbora, Udruga Equilibrium smatra nužnim dati svoju ocjenu posljednjeg političkog izjašnjavanja građana RH. Generalna ocjena proteklih izbora, uostalom kao i ostalih dosadašnjih – parlamentarnih, predsjedničkih, lokalnih i EU izbora… Čitaj više »

Sardelino
15 dana prije

Do trećeg svjetskog globalnog rata neće doći jer su sve suprotstavljene strane svjesne da u tom ratu koji bi se vodio nuklearkama nema pobjednika. Do nekog većeg rata ograničenog na šire područje EU i Rusije koji planiraju Anglosaksonci protiv Rusije isto tako neće doći jer usprkos velikom agitiranju navedenih u EU ne postoji pješadija, spremna ući u globalni rat radi blagodati anglosaksonske * kese. Bez obzira što se nekakve crvene junice pod uplivom evanđelista liferuju u Izrael kao aranžman za argamedon u cilju ostvarenja kvazi proročanstva iz kvazi tumačenja Biblije i Kur’ana, do argamedona neće doći jer Židovi ipak nisu spremni nestati sa lica zemlje kako bi udovoljili željama mesije kojeg očekuju. Koliko god je živahan njihov nejazežnjiv apetit. Pogotovo sad kad su blagovremeno, u pravo vrijeme, spoznali da nemaju imunitet u odnosu na neke od hipersoničkih iranskih raketa. Tako da, uskoro i usprkos crnim slutnjama ulazimo u vremenski period… Čitaj više »

Tonto
15 dana prije

>>SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo se zalažu za totalni rat na svim frontama<<
Kaže naslo. Po meni naslov nema veze, zašto? zato jer UK i USA samo rade šta im gazde narede, ako im hazarske gazde kažu idite i ratujte tamo i ginite oni to bez pogovora rade.
UK i USA su samo psi na povodcu cio-hazara koji vladaju svijetom.
Jednom je jedan pametni rekao: "Da bi znao tko vlada stobom gledaj samo protiv koga nesmiješ nikad govoriti." Pametnom dosta!
FREEDOM FOR PALESTINE

Tonto
15 dana prije

Još jedna primjedba. Zašto se zove svjetski rat ako nikad nije vođen na teritoriji amerike, niti engleske ako izuzmemo bombardiranje od strane Njemačke?
Amerika i engleska jako dobro orkestiraju tzv. Svjetske ratome ali nikad na svom terenu več uvijek Europa plati cijenu cio-hazarske hegemonije.

Zagorje
15 dana prije

Amerika ratuje sirom svijeta od svog osnutka

NOB
15 dana prije

If Ukraine loses in the NATO proxy war with Russia, “it will be the end of Western hegemony”, lamented former British Prime Minister Boris Johnson

Jere
15 dana prije

Crveni mundiri se spremaju za napad uz pjesmu “Rule, Britannia”. Ali dočekat će ih Komandant Mark i Veliki Blek. A i Flok je ovih dana nešto grintav. 😀

Tusam rodjenja
15 dana prije

Svo zlo svijeta satkano u ove dvije drzave. Valjda ce i te sotonase uskoro skinuti sa vlasti. Nitko ne govori o miru jer u miru oni gube sve i idu u cuzu, svi govore o jebenom ratu. Pa dajte im poligone pa nek se međusobno poubijaju. Nek im se i sav nas olos pridruzi i neka trataratkaju do mile volje. Narod vise ne zeli ginuti za budale i ideale.

goran
14 dana prije

dok se svijet ne ujedini i ne krene na ameriku nema nama naprijed.
jedina osovina zla ali totalnog zla su jebeni amerikanci

Basinac
14 dana prije

Zato su Briti i napustili EU,da mogu bez protivljenja ostalih clanica unije,ratovati i pljačkati.
Namjeravaju rastociti Rusiju i probiti njena bogatstva.
“Malo morgen”.

Tu sam rođen ja
14 dana prije

Svi ti bjelosvjetski masoni odgovarati ce za zlo koje cine neduznom narodu. Negdje ce naletjeti, pa bilo to u “Odesi ili na nekoj drugoj adresi”… nebitno. Bog voli i cuva svoj narod bez obzira na boju koze i krvna zrnca. Svi smo jedno i svi se napajamo sa jednog izvora. Vjerom cista srca, nemoze nam nitko nista, pa ni oni poltroni sto stoluju u Briselu ni oni koji im ljube guzicu a znamo tko su.

Voltaire
9 dana prije

Zao mi je ali anglosasii su popusili, Rusije nije Libija, Irak, Sirija…slomit cete zube. 🙂

Voltaire
9 dana prije

Biser izjava gospodje Annalena Baerbock : Njemacki narod treba da prihvati zrtvu..nestasice, energija , inflacija..pad standarda dok Ukraina ne pobjedi Rusiju, i po cjenu da izgubimo izbore ???. Po meni zbogom pameti. 

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI