SAD imaju sredstva za još samo jedan paket pomoći Ukrajini

portparol Pentagona John Kirby
18 komentara

Administracija predsjednika SAD-a Joea Bidena upozorila je da ima dovoljno sredstava za još samo jedan paket vojne pomoći Ukrajini, koji će biti objavljen do kraja ovog mjeseca.

“Kada to bude završeno, nećemo imati više sredstava za obnovu “, rekao je glasnogovornik Bijele kuće za Nacionalno vijeće za sigurnost John Kirby novinarima u ponedjeljak u Washingtonu. Dodao je: “Ukrajini i dalje treba naša pomoć, i već je prošlo vrijeme da Kongres djeluje i zauzme se za slobodu, demokratiju i naše vlastite nacionalne sigurnosne interese, koji su itekako uključeni.”

Kirby je dao ove izjave dok administracija nastavlja svoje napore da dobije odobrenje Kongresa za najnoviji zahtjev Joea Bidena za finansiranje Ukrajine. Predsjednik je inzistirao da zakonodavci odobre dodatnih 60 milijardi dolara pomoći Kijevu kao dio zakona o hitnom trošku koji također uključuje pomoć Izraelu, koju podržavaju političari iz oba glavna politička tabora.

Republikanski zakonodavci su zadržali kombinovanu prijedlog nakon što su prethodno odobrili 113 milijardi dolara izdataka za Ukrajinu, izražavajući zabrinutost da Biden samo produžuje sukob s Rusijom i da nema jasnu strategiju pobjede. Pregovarači iz Kongresa navodno su nedavno razgovarali o kompromisu koji bi pružio sredstva Ukrajini ako bi se Biden složio s postavljanjem strožih politika duž granice SAD-Meksiko.

Kirby nije pružio detalje u ponedjeljak o obimu i sadržaju finalnog paketa pomoći za Ukrajinu koji administracija planira ovog mjeseca.

BidenJohn KirbyOružjeSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

I tako Ukrajina pade zbog prepucavanja Republikanaca i Demokrata zbog njihovih internih problema.
Dokaz koliko im znače – obična moneta za potkusurivanje.

tihobl
4 mjeseci prije

Фиона Хил: Русија и друге земље настоје да изолују САД – могућ је и антиамерички прокси рат

Gle kako se okrenu sve naglavacke.
Tako je to kad nisi narod i nemas narodne poslovice: ko jamu drugom kopa sam u nju pada.

eks
4 mjeseci prije

Sve zvanične priče Amerikenjaca su laž. Nezvanično , tjnim kanalimai preko trećih zemalja (sluge i vazale imaju u dovoljnom broju) Pentagon i CIA , kao izvodjači rata za pohlepne psihopate, će nastaviti rat protiv Rusije sve dok postoji i poslednji Ukrajinac, Litvanac, Letonac, Poljak ili bilo koji drugi rusofob , spreman da pogine za apetite američkih psihopata .

tihobl
4 mjeseci prije

Чешки председник Петр Павел, један од главних присталица конфронтације са Русијом у Европи, пожалио се да ће следеће године доћи до помака, али не у корист Кијева.

tihobl
4 mjeseci prije

Северна Кореја лансирала своју верзију руске ИБР РС-24 “Јарс”
Ради се интерконтиненталној балистичкој ракети “Хвасонг-18” која је базирана на земаљској мобилној платформи точкашу. Тестирању је присуствао и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун.

Drug Kim moze tuci sve do Floride

tihobl
4 mjeseci prije

„Ако Европа жели да изврши енергетску транзицију, онда су јој потребна сопствена налазишта литијума“, рекао је посланик немачког Бундестага Родерих Кизеветер, додајући да се највећа налазишта литијума налазе у регионима Доњецка и Луганска.

tihobl
4 mjeseci prije

Амерички конгресмен Тим Берчет:

 „Све ово превише подсећа на Вијетнам. Пошаљемо наш новац – они половину украду. Пошаљемо оружје – не умеју да га користе. Треба да пошаљемо саветнике, а онда ће се Американци наћи на њиховој територији“.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ovaj Kirby izgleda kao ostarjela verzija Clark Gablea za siromašne.

tuf
4 mjeseci prije

Moš’ mislit. Ne glume oni melodramu bezveze. Jel vidite da ipak na kraju nisu dopustili kongresnicima odlazak na godišnji prije nego se dogovore oko novih paketa za Ukrajinu.
Ameri vam oko svega rade pompu i dramu – a u pozadini se zaključuju dogovori i trgovine. Do zadnjega će trgovati s raznim detaljima (plijenom) i onda – voila, eto demokracije na djelu, “usuglasili” su se! Biti će love, ne brinite. Pogotovo sljedeće godine kad se opet počne iz bačve u bačvu prelijevati 860 milijardi dolara. Do onda će poslužiti europskih “tričavih” 50 milijardi eura.
A narodi su si sami krivi što ne traže odgovornost i ne pitaju otkud taj novac dolazi. I da li postoji. I tko će to sve vratiti.

Max
4 mjeseci prije

Već su dali abnormalnu količinu pomoći.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Gle što je ovaj nabrojio. Dobra opservacija: “1. Dali su im sve sto su mogli od aviona – Mig29 iz Slovacke i Poljske, ne manje od 36 komada -Su25 4 komada iz Makedonije i preko 20 komada iz Bugarske, Poljske i Slovacke -Su24M verovatno oko 12 komada 2. Obuka za NATO avione (F16, F18) traje ne manje od godinu dana Osim F18, kao i JAS Gripen, svi ostali nato avioni zahtevaju posebne uslove sletno poletne piste, kakve Ukrajina NEMA – Jedina zemlja koja na “lageru” ima neke vece kolicine modernijih verzija F16 jeste USA, dok najmodernije verzije koje mogu da pariraju u nekoj meri Su30sm i Su35s ima Saudijska Arabija Obecani F16 iz Holandije su daleko od toga, na nivou su Mig29 SM. Domet radara 120km, Ruskih Su35s 400 km. Domet vazduh-vazduh raketa 80km, ruskih 350km 3. Ruska PVO, S400 +BERIEV A50 pravi zonu “zabrane leta” na visinama vecim od… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI