SAD ne planiraju vratiti zaplijenjenu imovinu ruskih oligarha

Pljačkaš
26 komentara

Sjedinjene Države ne planiraju vratiti zaplijenjenu imovinu ruskih oligarha, ustvrdio je u petak savjetnik Bidenove administracije za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, dodajući da je ta imovina zamrznuta kao dio zapadnih sankcija protiv ruske brutalne invazije Ukrajine.

“Naš cilj nije vratiti. Naš cilj je iskoristiti ih bolje nego na ovaj način”, ponovio je Sullivan, govoreći novinarima na događaju u Ekonomskom klubu Washingtona. Odgovarao je na to planira li američka vlada ruskim oligarsima vratiti zadržanu imovinu poput skupih jahti i njihovu imovinu.

Komentari američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost uslijedile su samo dan nakon što je kraljevski sud na Kanalskom otoku Jersey zamrznuo 7 milijardi dolara imovine povezane s ruskim oligarhom i vlasnikom nogometnog kluba Chelsea Romanom Abramovičem. Otočka policija pokrenula je akciju pretraživanja prostorija za koje se sumnja da su povezane s poslovnim aktivnostima Romana Abramoviča. Europska unija je već uvela sankcije oligarhu kao dio novog paketa mjera usmjerenih na bliske saveznike ruskog predsjednika Vladimira Putina. 55-godišnjaka je također sankcionirala vlada britanskog premijera Borisa Johnsona.

Imovina nekoliko drugih ruskih oligarha na sličan je način zaplijenjena u Europi i drugdje u zapadnim zemljama. Nedavno je fidžijska policija zaplijenila luksuznu jahtu u vlasništvu oligarha i senatora ruskog predsjednika Vladimira Putina Sulejmana Kerimova na otocima Fidži. Policija je počela ispitivati ​​članove posade jahte Amadea u vlasništvu ruskog milijardera Sulejmana Kerimova. Zapljenu jahte potvrdio je brigadni general SitiveniQiliho, policijski povjerenik. U međuvremenu, druga superjahta u vlasništvu vlasnika nogometnog kluba Chelsea i sankcioniranog ruskog oligarha Abramoviča pristala je u ljetovalištu na jugozapadu Turske koja još nije uvela nikakve sankcije Rusiji.

Privatna novinska agencija DHA objavila je da je Eclipse registriran na Bermudama pristao u luci u ljetovalištu Marmaris, usred međunarodnih napora da se zamrzne imovina vodećih ruskih poduzetnika povezanih s ruskim predsjednikom Putinom.

Talijanske vlasti također su zaplijenile mega-jahtu ruskog oligarha Andreja Melnička. U internetskom priopćenju, državna financijska policija rekla je da je to plovilo jedna od najvećih mega jahti na svijetu i da vrijedi 530 milijuna eura. Pod nazivom ‘SY A’, jahta je bila na suhom doku u luci Trst kada je zaplijenjena.

ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Zapadno-indijska kompanija ponovo radi punom parom. Rezultat te akcije je da milioneri iz ostatka svijeta sklanjaju imovinu dalje od kompanijinih sapa.

1 godina prije

Pa naravno. Nisu to sankcije, to je obična pljačka…
Jer SAD su iznad svih zakona, več od svog prvog dana od ustanavljanja.
I kao što su rekli Ruski zvaničnici, nije ta specijalna operacija u Ukrajini samo zbog zaštite Ruske manjine, krajnji cilj operacije je srušiti taj pljačkaroški imperij!
Rusija je toliko bogata, da su sve te milijarde samo mrvice.
A ovi “oligarhi” sada če naučiti, koliko mogu zapadu vjerovati.

eks
1 godina prije

Potomci gangstera i fašista vladaju zapadom. Amerika je imperija zla.

Zoxx
1 godina prije

Cudno je da pored tolikih mijardi koje imaju, pored svih veza koje imaju, nisu imali podatke sta se sprema i na vrijeme izvukli svoju imovinu. A inace, ruski narod i sam Putin mora da placu za njihovom imovinom koju su oteli od Rusije.

1 godina prije

To je to englesko postenje i moral , a za dokazivanje medunarodnog prava koriste tomahawke

Ringo10
1 godina prije

A lijepo im je Putin govorio da sklone novce sa Zapada u Rusiju..
Ko ih jebe … lopovi

Kardinale
1 godina prije

Pokrali indijance pa ce i ove bogate ruse. Konjokradice bili i ostali.
Tuzna skupina parazita koja eto kroji pravdu. Ratovi su njihov izvor zarade. Kao i kovid ludilo sa unistenjem ekonomija.

zvone
1 godina prije

Jednom lopov uvjek lopov

duki
1 godina prije

Naravno što očekivati od zakamufliranih razbojnika ! Samo pljačku,ali k’o i uvijek -oteto-prokleto !!
Pogledajte im El presidentea dementna nakupina gnoja !
A razni “instituti rata ” GB,USA,EU stadu serviraju laži o POBJEDAMA ukrainian army koja je prošlost !
Najjači je Peter the stošič (Buzin-boy) ne zna čovjek bi li se smijao ili plakao na njegove eskapade!
Veliki “stratezi” kao da nevide da je 1/5 Ukrajine okupirana! Još treba ložiti o pobjedama -koga ???

Volodimir Putin
1 godina prije

Ovo je ustvari odlična vijest. Jer ako takvo postupanje, da ne kažem pljačka i otimačina, postane uobičajeno, mnogi oligarski i općenito “ulagači” će jako dobro razmisliti gdje i u kolikoj mjeri će ulagati ili držati svoju imovinu znajući da u trenucima političkih kriza i nestabilnosti lako mogu ostati bez nje. To će uvelike smanjiti obim eksploatatorskih “ulaganja” koja su glavni pokretač svih ostalih globalizacijskih procesa.

Fend
1 godina prije

…senator ruskog predsjednika Vladimira Putina Sulejman Kerimov…svasta Anglo-Saxonski novinari mogu nadrobiti

hiber
1 godina prije

Biden odobrava vojnu pomoc u ritmu od 800 miliona dolara tjedno. Nije valjda da mislite da placa iz svog đepa. Danas i uprava Lukoila podnijela Putinu ostavku.

Max
1 godina prije

Lopov ne vraća ukradeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI