SAD ne podržavaju davanje više aviona ukrajinskom vazduhoplovstvu

MIG 29
16 komentara

Sjedinjene Države su se fokusirale na potencijalne načine na koje bi njihovi saveznici iz NATO mogli isporučiti borbene avione Ukrajini, a da pritom ne eskalira sukob sa Rusijom, dok je u toku specijalna operacija Moskve za denacizaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

U međuvremenu, Rusija je izrazila zabrinutost nakon što je ruska vojska otkrila desetak američkih biolaboratorija u Ukrajini koje bi mogle da razvijaju biološko oružje.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski spreman je za diplomatsko rješenje sukoba u Ukrajini i direktne razgovore sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopštio je njegov kabinet.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i njegov ukrajinski kolega Dmitrij Kuleba trebalo bi da se sastanu u četvrtak na marginama Diplomatskog foruma u ​​turskoj Antaliji.

borbeni avionirusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ja to onako
2 godine prije

Imaju preca posla,prose naftu po svetu.

Гавран
2 godine prije

Virusi krune šišmiša eksperimentirali su u biolaboratorijima u Ukrajini Pokusi s virusom krune šišmiša rađeni su u biološkim laboratorijima koje financira SAD u Ukrajini, rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov. Cilj bioloških istraživanja u Ukrajini, koja financira Pentagon, je stvoriti mehanizam za tajno širenje smrtonosnih patogena, istaknuo je. “Poseban interes izazvale su detaljne informacije o provedbi američkog projekta na teritoriju Ukrajine za proučavanje prijenosa patogena divljih ptica koje migriraju između Ukrajine i Rusije i drugih susjednih zemalja”, dodao je Konašenkov. Prema njegovim riječima, dokumenti pokazuju da je američka strana planirala raditi na patogenima ptica, šišmiša i gmazova u Ukrajini 2022. godine, uz daljnji prijelaz na proučavanje mogućnosti prenošenja afričke svinjske kuge i antraksa. # NewsEurope Pridružite se @sputniksrbija 6,7 tisuća pregleda 08:57

NTK
2 godine prije

Nama treba denacizacija i demilitarizacija Rusije i Srbije.

Гавран
2 godine prije

Po usmeravanju Ukrajinske vojske na rat u gradovima, čini se da su zapadni saveznici Ukrajini namenjenili sudbinu Drezdena.

Krle
2 godine prije

Dostava aviona i drugog naoružanja je samo prvi dio plana. Otežava se provođenje ruske operacije te sprječava Ukrajina da postigne bilo kakav sporazum sa Rusijom. To će naravno povećati žrtve i razaranja ali sumnjam da to Amerikance previše zanima. Ono što je još puno gore od toga je drugi dio. SAD “podižu” cijeli svijet protiv Rusije. Propagandni uradci su sve jači kao i stvarne žrtve i razaranja. Još ima malo sumnjičavih i suzdržanih ali propaganda će ih prije ili kasnije dovesti do toga da se priklone “civiliziranom svijetu” i pristanu na vojno neutralisanje Rusije. Ne postoji država koja može protiv čitavog svijeta, to znaju i SAD i uvijek prije nego naprave sr.anje pridobiju podršku i odrade “posao” sa saveznicima. Naravno SAD će se držati malo po strani dok ne vide razvoj situacije. Takav sukob će 99% dovesti do upotrebe nuklearnog naoružanja. Evropa će se čuditi ko pura u dreku kako… Čitaj više »

mrdo
2 godine prije

Naravno da ne podržavaju. Rusija nije bezvezna banana država poput, recimo, Hrvatske, pa da mogu da rade šta im je volja.

tihobl
2 godine prije

Poljaci su prihvatili da zamjene polovne migove za polovne S-16, ali u bazi Ramstajn kako im rusi nebi polupali sve poljske aerodrome. Svabama i amerima se taj prijedlog nije svidio zbog iskandera. Sad traze mjesto gdje da se obavi razmjena. Pretresli su svu Evropu i zakljucili da jedino mogu u Bjelorusiji obaviti razmjenu aviona, a da aerodromi ne budu polupani iskanderima.

Max
2 godine prije

Ukrajince su pustili niz vodu i neće im dati avione a raznih bazuka ionako imaju viška.

Boba Lazarević
2 godine prije

Jedino im mogu isporučiti LEGO avione. Za druge nema aerodroma.

nessy
2 godine prije

USA bi rado pomogla Ukrajini po sistemu hebali bi se, a da im ne udje. Najprije su ih narajcali, ‘mi smo uz vas, Rusi vam ne mogu nista’, a sada su od njih dobili ‘srca i umove’. I naravno USA oruzja na kredit ili za kes koji je dobijen na kredit. U ovome kaosu, gubi Rusija, Ukrajina, EU, a dobija samo USA. Slucajno, naravno, tako je ispalo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI