SAD pokušava sakriti svoje aktivnosti na postsovjetskom prostoru

10 komentara

Sjedinjene Države pokušavaju lažnim vijestima da opravdaju svoje nepristojne vojno-biološke aktivnosti na postsovjetskom prostoru, rekla je zvanična predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u intervjuu za TASS.

Diplomata je skrenuo pažnju na “Fact Sheet o naporima za smanjenje prijetnje od oružja za masovno uništenje s Ukrajinom, Rusijom i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza” objavljen 9. juna na web stranici Ministarstva odbrane SAD-a, koji sadrži izjave o navodno mirnoj prirodi američkih aktivnosti u biološkoj sferi na postsovjetskom prostoru.

“Smatramo ovaj materijal kao lažnu vijest i dio informativne kampanje koju je pokrenuo Washington kako bi opravdao vojno-biološke aktivnosti Sjedinjenih Država na postsovjetskom prostoru kako bi skrenuo međunarodnu pažnju s njihove istinske netransparentne i nepristojne prirode, što je u suprotnosti s međunarodnim obavezama Washingtona, uključujući one prema Konvenciji o biološkom i toksičnom oružju (BTWC)“, naglasila je Zaharova.

„Iz očiglednih razloga, Sjedinjene Države radije šute o tekućem radu na postsovjetskom prostoru i ne daju informacije kao dio Konvencije o biološkom i toksičnom oružju (BTWC). Tvrdnje da je aktivnost Pentagona i srodnih struktura fokusirane isključivo na zdravstvena pitanja, nisu istinite. Očigledno, zdravstvena zaštita ne zahtijeva učešće američke vojske”, rekla je ona.

Zaharova je naglasila da brojna objašnjenja da Sjedinjene Države prikupljaju biomaterijal i prate epidemiološku situaciju “samo pojačavaju i jačaju strahove Ruske Federacije u kontekstu poštivanja BTWC-a, uključujući činjenice otkrivene u Ukrajini”.

Bio LabaratorijerusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Točno to i čine.

1 godina prije

Interesantno, koliko su SAD zainteresovane za zdravlja Slavena…
Čak 46 laboratorija, koji brinu o njima.
Ali najinteresantnije je, da je dostup do srži istraživanja Ukrajincima ZABRANJEN!

nessy
1 godina prije

Vrlo su zainteresirani za dobrobit lokalnog stanovnistva, toliko da su prikupljali podatke o slavenskom genomu. Usput, ljubitelji prirode medju njima, promatraci ptica, su se trudili naci koje ptice sezonski migriraju u Rusiju ili preko nje. Dalje, razvijali su biolosko oruzje, sto zna svatko koga zanima, ali MSM se prave da se nije dogodilo. Za povezati ove tri cinjenice, jedino treba imati pola mozga i znati citati, i to ne na nivou doktorata. Koliko znam, postoji medjunarodna konvencija o razvoju bioloskog i kemijskog oruzja, donesena izmedju Velikih Ratova, ali, USA nisu potpisnici, dakle, sve je OK, sto se tice zakona.

Lucija, prva
1 godina prije

Obratiti pod hitno pažnju na Tajikistan.

Rabotnik
1 godina prije

Zanimljiva fotografija Marije Zaharove. Sad da li je namjerno napravljena da bude podsvjesna simbolika. Iza nje, na glavi aureola a ruka u poziciji grčke Chiromonie “pažljivo slušajte” kakve su se znale nalaziti na freskama i ikonama.

nessy
1 godina prije

Evo malo off-topic, ali mislim da ima smisla.
Izrael poziva svoje gradjane da se vrate kuci iz Istanbula, zbog prijetnje otmica od Irana. Izrael je ubio toliko Iranskih znanstvenika, uglavnom, klasicnim mafijaskim modusom, da se to ne moze ni nabrojati. Da bilo koja drzava radi ovo sto Izrael radi, desetljecima, bila bi pod sankcijama, na njih bi se obrusio Evropski sud za ljudska prava, Amnesty, i slicni zderaci novca. Ne dao Bog rata, nikome, nigdje, ali Izrael je toliko zlocina pocinio u odnosu na Iran, da je samo pitanje vremena kada ce Iran uzvratiti. Da li su oni stvarno mislili da ce im to sve prolaziti, bez revansa, i to beskonacno? Mislim da su se gadno preracunali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI