SAD postaju ‘banana republika’

Trump
57 komentara

Bivši predsjednik Donald Trump rekao je svojim pristalicama u subotu da predsjednik Joe Biden pretvara SAD u “banana republiku” i obećao da će “odbojnu političku klasu izbaciti s položaja” ako bude ponovo izabran sljedeće godine.

Trump, koji se navodno suočava s hapšenjem zbog optužbi za finansiranje kampanje u New Yorku, održao je u subotu svoj prvi predizborni skup uoči izbora 2024. u Wacou u Teksasu. Govoreći pred gomilom od nekoliko hiljada ljudi, Trump je ponovio svoje dugogodišnje uvjerenje da su optužbe protiv njega – kao i krivično gonjenje izgrednika od 6. januara 2021. – zavjera koju su orkestrirali demokrate kako bi se on odbacio od funkcije i kriminalizirao njegove pristalice.

„Naoružavanje Bajdenovog režima za sprovođenje zakona protiv njihovih političkih protivnika je nešto direktno iz horor šoua staljinističke Rusije“, izjavio je on, nazvavši Bajdenovu Ameriku „banana republikom trećeg sveta“.

“Od početka je to bio jedan lov na vještice i jedna lažna istraga za drugom”, ustvrdio je Trump, dodajući “nije slučajno da me duboka država još teže proganja otkako sam se obavezao da ću brzo okončati rat u Ukrajini”.

Trump je mjesecima tvrdio da će, ako bude izabran, moći postići rješenje sukoba u roku od 24 sata. Nije dalje elaborirao kako bi to postigao, ali je za sukob okrivio “sve ratne huškače i globaliste ‘America Last'” u Pentagonu, State Departmentu i drugim organima nacionalnog sigurnosnog establišmenta i “duboke države”.

“Pravda će biti zadovoljena tek kada ovu odbojnu političku klasu izbacimo s položaja”, rekao je on okupljenima u Wacou u subotu.

Trump je na skupu dao brojna predizborna obećanja, obećavajući da će povećati domaću proizvodnju energije, postupno ukinuti uvoz iz Kine, okončati finansiranje “kritičke teorije rase i transrodnog ludila” u školama i koristiti državne, savezne i vojne resurse za “prenošenje iz najveće operacije domaće deportacije u američkoj istoriji.”

“ Eisenhower je to učinio, tako da se ne moramo osjećati tako loše,” dobacio je Trump, misleći na uklanjanje više od milion ilegalnih imigranata od strane administracije Dwighta D. Eisenhowera ranih 1950-ih u okviru ‘Operacije Wetback’.

Trump trenutno vodi većinu anketa kako bi preuzeo republikansku nominaciju 2024. godine, a guverner Floride Ron DeSantis je na drugom mjestu sa između dva i 30 bodova. Iako se DeSantis nije izjasnio o svojoj kandidaturi, Trump je dio svog govora u Wacou posvetio napadu na svog potencijalnog protivnika. Nazivajući DeSantisa “DeSanctimonious”, Trump je preuzeo zasluge za guvernerovu političku karijeru i osudio ga zbog zatvaranja svoje države na početku pandemije koronavirusa.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Trumpove Riječi su iizravne i istinite.

Nasau
1 godina prije

America isnt state america is bussines ako se ne isplatis u sustavu umires kratko jasno ive europske.sluge moraju shvatiti koga sluze oni glwdaju samo korist njihiv bog novac z njih su ljudi potesona roba na kraju htjeli ili ne svi mi black rocku placamo nazalost

404
1 godina prije

Od pendreka do banane je samo jedan korak…..he, he, he…. ☢☠🐒🤡☢☠

C.F.
1 godina prije

Americki Silvio Berlusconi.

Tupko Glupko
1 godina prije

Kada ga duboka država toliko proganja, to znači da ga ne mogu staviti pod svoju kontrolu.

Noname
1 godina prije

Rusija je kroz povijest dvaput spasila Sjedinjene Države od kolapsa, ali s obzirom na aktualna događanja, Moskva neće spasiti Sjedinjene Države treći put. To je u intervjuu izjavio Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti. Pojasnio je da misli na događaje iz 18.-19. Prvi put je Rusija spasila SAD tijekom rata za neovisnost. Drugi put tijekom američkog građanskog rata. Patrušev je naglasio da je Rusija povijesni branitelj suvereniteta i državnosti svih naroda koji su joj se obratili za pomoć. Zato što se ruska kultura temelji na duhovnosti, suosjećanju i milosrđu. Ali sve ima svoje granice. Ovaj put, pomaganje Sjedinjenim Državama da održe svoj integritet je neprikladno. Tajnik Vijeća sigurnosti Rusije naznačio je da je mislio na rastući antagonizam između dviju glavnih američkih stranaka – demokrata i republikanaca, kao i između financijskih institucija i transnacionalnih korporacija. Istodobno, Patrushev je sumnjao da bi obični Amerikanci mogli učiniti bilo što da spase svoju zemlju. Smatra da problemi Sjedinjenih Država proizlaze… Čitaj više »

Valter
1 godina prije

Glavni promotor židovskog otrova je perfidni lažljivac i subverzivac.

Kad je Trump dobio izbore, sve mi je bilo jasno unutar 3 mjeseca kada se okružio židovskim bankarima, a zet (Jared Kushner) mu je postao šef u sjeni, dobivajući instrukcije od svog oca, zatvorenog lopova Charlesa Kushnera.

Kao takav sluga židova, potpuno nesposoban lažov koji jedno govori a drugo radi, Trump je potpisao ključni Pandemic and All-Hazards Preparedness and Advancing Innovation Act (S. 1379) 2019, kao podloga pandemijske podvale.

Trump manifestira poznatu židovsku strategiju – daj glupom narodu nekoga tko govori što žele čuti kao iluzorni kontrast i otpuštajući ventil za političke frustracije i kmetovsku nemoć.

tuf
1 godina prije

Kao, riješio bi sukob u Ukrajini unutar 24h a ovih dana je priznao da je, za razliku od prethodnika Obame, aktivno naoružavao Ukrajinu. Baš bih ti vjerovao. Da dođe na vlast opet bi nekako kašljucalo “isušivanje močvare” a MIC (Military Industrial Complex) bi mu začepio usta po pitanju eskaliranja ukrajinskog sukoba. Demokrati bi ga opet prozvali putinofilom na što bi ovaj, kako bi dokazao suprotno, opet išao s rekordnim brojem sankcija.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

 “Šest mjeseci, pa amnestija”
Ako ga stave u pržun, Trump bi možda mogao prihvatiti ponudu Jevgenija Prigožina…

Гавран
1 godina prije

Rekvijem za USA ako je išta istina. Evo bitnih delova Trampovog govora kojih tu nema. „Sada su Rusija, Kina i Iran zajedno. Videli ste pametnog predsednika Xija [Jinpinga] i pametnog predsednika Putina – veoma pametne ljude – koji govore o svetskom poretku u narednih sto godina. O velikom resetovanju koje nije viđeno 100 godina. Čuli ste tu nevjerovatnu izjavu dok su stajali i mikrofon je ostao uključen. To je užasna izjava. Rusija, Kina i Iran su se sada okupili i formirali savez. To je nešto nemoguće. Po prirodi stvari, veoma je teško ujediniti Rusiju i Kinu. Ali mi smo ih natjerali da se udruže našom glupom energetskom politikom. A pridružili su im se Iran i Saudijska Arabija.” Tramp je nastavio kako se očekivalo, rekavši: “Sve se dogodilo pod Bajdenom.” To je nevjerovatno. I sve se to dogodilo u proteklih godinu i po dana. Imao sam dobre odnose sa Putinom. Želio… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

У Украјини су најавили да ће заједно са земљама ЕУ у земљу вратити одбегле регруте

Ово је изјавио председник Државне граничне службе земље Андреј Демченко.

goran
1 godina prije

ti si pojeo govno što si mirno predao vlast.
ustvari to je bio dogovor tebe i duboke države zato što si ti jebena duboka država ti biden i svi seronje iz washingtona

tihobl
1 godina prije

У месту Авдејевка бандеровци искључују мобилне комуникације. По речима локалних чиновника, ова одлука се доноси због све чешћих ракетних удара – сматра се, да становници помажу армији РФ навођењем и слањем информација.

Али нема сумње да је прави разлог за то другачији – нацисти настоје да блокирају проток информација о правом стању ствари у овом граду, које је за њих сада катастрофално. Посебно је непријатно Зеленском, јер његови политички супарници шире наратив, да је ситуација у Авдејевки таква због тога, што се сва пажња посвећује Бахмуту – Артјомовску, упркос упозорењима Залужног.

nessy
1 godina prije

OFF

Predlazem da stranica ukine ocjenjivanje sa + i -, jer ovakvo, ocito vise nema nikakvog smisla.

tihobl
1 godina prije

Руски председник Владимир Путин је својим указом одликовао дечака Фјодора медаљом „За храброст“, који је, рањен, спасао две девојчице током напада украјинских милитаната у Брјанској области.

tihobl
1 godina prije

Лидер Шкотске националне партије (и први министар републике) био је шеф Министарства здравља, родом из Пакистана, Хамза Јусуф.

tihobl
1 godina prije

Министар одбране Молдавије Анатолиј Носати потврдио је: резервисти добијају позиве да дођу на вежбе.

Vidjecemo koliki ce biti odziv.

Red Dog
1 godina prije

Always was, Donnie, always was.
Samo sto su sada skinuli maske.
Em su postali razmazeniji i glupiji, em ste in naterali ti, Vova i Xi na to.

tihobl
1 godina prije

Josep Borrell : EU bi se trebala odučiti od kineskih proizvoda ito kao što je to učinila i s ruskim energentima.

šukrija
1 godina prije

Ako je USA banana republika , šta je tek onda republika šumska ?

Samuraj
1 godina prije

Trump je poslovan čovjek, ono što kaže to i izvrši, u biznisu samo tako i možeš opstati, zato ga nacija voli i želi, sa njim točno zna što dobija. Što ga hvalim kad je čovjek u prošlosti bankrotirao? Bankrotirao je tri puta i svaki put je se vratio i danas je milijunaš. Voljeli ga ili ne – to nešto govori. Što ponuditi čovjeku koji ima sve? I zato je vrlo lako povjerovati u njegov patriotizam i prvi slogan koji je bio genijalan – učinimo Ameriku sjajnom ponovno. Pogledajte statistike i sve će Vam biti jasno. Da sutra izmisli lijek protiv raka mediji će ga i dalje pljuvati. Prozreo ih je, zna tko su i što su, tko ih plaća i zato ga ne vole, a nacija to vidi. Sjećate se svjetske nuklearne raketne krize sa Kim Jong Unom čelnikom Sjeverne Koreje? Sjećate se tko je išao “smirivati” tog malog? Trump… Čitaj više »

Antee
1 godina prije

1.Zagovara cjepljenje
2.U Sjev. Dakoti rastjerao indijance puškama kao da je 1800ta godina.Te u rezervatu (ono malo zemlje šta su indijancima ostavili) napravio naftovod Od tog događaja indijanci više ne slave Dan zahvalnosti!!!
3 Amenovao je raketiranje Sirije i terorizam Izraela.
4 Priznao je Jeruzalem za glavni grad umjesto Tel Aviva.
A sve je to omogućila dobro smišljena propaganda i PR “Šašavog ali uspješnog bogataša“.

Biden je toliko loš da Trump djeluje super (kao kad bi nakon lopovluka i pljačke HDZa, SDP djelovao sposobno a u stvari samo ameuje pokradeno i u ime loše situacie donese nove poreze ..od 25%PDVa na dalje…)
Ma tko god misli da će se nešto promjeniti taj je naivan ko sobarica.

Cane
1 godina prije

Uvek je i bila!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI