SAD prekinule telefonsku liniju ruskog konzularnog predstavništva u New Yorku

Ruski konzulat u Njujorku
14 komentara

Ovo nije prvi put da Trumpova administracija poduzima akcije protiv ruskih diplomatskih misija u SAD-u. Još 2017. godine Washington je odlučio zatvoriti ruski generalni konzulat u San Franciscu, kao odgovor na protjerivanje američkih diplomata iz Rusije.

Američke su vlasti od 18. siječnja potpuno prekinule gradske telefonske linije s ruskim Generalnim konzulatom u New Yorku, priopćila je diplomatska misija u gradu, putem svog službenog računa na Twitteru. Konzulat je dodao da se povremeno susreće i s problemima s internetskom vezom.

Izvor ruske misije u New Yorku tvrdi da američke vlasti kao razlog prekida navode tehnička pitanja. Prema izvoru, dvodnevno prekidanje telefonskih usluga “je nečuveno”. Diplomatska misija u gradu povezana je s nekoliko telefonskih linija i sve su istodobno prekinute, dodaje izvor.

Diplomatska misija zatražila je od korisnika neka koriste njezinu e-adresu za slanje bilo kakvih pitanja, pozivajući se na trenutnu nemogućnost primanja telefonskih poziva.

Trumpova administracija prethodno je poduzela niz akcija protiv ruskih diplomatskih objekata, uključujući izdavanje zapovjedi za zatvaranjem Generalnog konzulata u San Franciscu i trgovinskog predstavnika u Washingtonu 31. kolovoza 2017., dajući diplomatima samo dva dana za napuštanje zgrada, da bi 2019. bio zatvoren i konzulat u Seattleu.

Unatoč tomu što su te zgrade i dalje u ruskom vlasništvu, američke specijalne službe provalile su u konzulat San Francisca mjesec dana nakon deložacije diplomata, provodeći pretrese i skidajući ruske zastave. Moskva je akcije američkih zakona nazvala “nezakonitima” i izdala snažan prosvjed. Protjerivanje diplomata bio je odgovor Washingtona na odluku Kremlja o protjerivanju određenog broja američkih diplomata iz Rusije, što se dogodilo u srpnju 2017. Moskva je taj potez opravdala potrebom da se broj diplomatskih djelatnika održi jednakim između dviju zemalja, pozivajući se na potez Obamine administracije, kojim je u prosincu 2016. godine protjerano 35 ruskih diplomata.

rusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
3 godine prije

Potvrda američkog fašizma.

xdal
3 godine prije

Kazu Trumpisti, novi Marksisti da je Trump bio dobar, a ne kazu za koga.
Bio je jedino dobar za Izrael.

Max
3 godine prije

Sada neka Rusi prekinu njima pa da vide kako je to.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Protjerivanje diplomata bio je odgovor Washingtona na odluku Kremlja o protjerivanju određenog broja američkih diplomata iz Rusije, što se dogodilo u srpnju 2017.

Protjerivanje 755 američkih diplomata iz Rusije bio je odgovor na zatvaranje dvaju ruskih predstavništva u SAD i protjerivanje 35 ruskih diplomata prema Obaminoj naredbi zbog navodnog ruskog uplitanja u izbore 2016., te Trumpovo oglušavanje na pozive Moskve da poništi tu odluku.

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
nessy
3 godine prije

Ovo je na nivou djece koja kradu spekule jedan drugom. Pa, je li moguce da je USA drzava spala tako nisko?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI