SAD su bačene na koljena

Trump
38 komentara

Bivši predsjednik tvrdi da njegova zemlja trpi jedno ”istorijsko poniženje” za drugim.

Sjedinjene Države su postale “nacija prosjaka”, rekao je bivši predsjednik Donald Trump tokom govora na samitu America First Policy Institute u utorak. Obilježavajući svoje prvo pojavljivanje u Washingtonu otkako je napustio funkciju 2021., Trump je osudio demokrate i Bajdenovu administraciju jer su bacili SAD “na koljena”.

Bivši predsjednik se fokusirao na pitanja poput inflacije, koja je na 49-godišnjem vrhu od 9,1 %, rekordnih cijena gasa i rastuće stope kriminala. Također je požalio da su SAD izgubile svoju energetsku nezavisnost i da sada “puzi” u druge zemlje, očigledno misleći na nedavnu posjetu predsjednika Joea Bidena Saudijskoj Arabiji.

Bajden je 15. jula sastao sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom u pokušaju da ubedi lidera Bliskog istoka da poveća proizvodnju nafte u svojoj zemlji i smanji globalno oslanjanje na snabdevanje iz Rusije.

“Našoj zemlji se na svjetskoj sceni nanose jedno istorijsko poniženje za drugim”, rekao je Trump. U međuvremenu, “najosnovnija prava i slobode” su “pod opsadom” kod kuće, dok se “milioni ilegalnih stranaca” slijevaju u zemlju i raste stopa ubistava u gradovima kojima upravljaju demokrate, dodao je.

Trump je održao govor uoči predstojećih izbora na sredini mandata i izrazio nadu da će američki narod odbaciti “neuspjelu vladavinu Joea Bidena, Nancy Pelosi, Chucka Schumera i radikalne ljevice”. Bivši predsjednik je izjavio da je Republikanska stranka spremna za “trijumfalnu pobjedu” na sljedećim predsjedničkim izborima.

On tek treba da zvanično objavi kandidaturu za predsednika SAD 2024. godine, međutim, više puta je nagovestio planove da traži još jedan mandat u Beloj kući, insistirajući da je već pobedio u trci i da to može ponoviti.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ovaj Tramp samo uprazno blebeta ko Zoki Milanovic. Nikakva korist od njega.

Smokva
1 godina prije

Naprijed Trump

Smurgl
1 godina prije

Krampina se malo pravi grbav…

SAD su judeo-masonska parazitska tvorevina sa ograničenim rokom trajanja…

Max
1 godina prije

Točno je to ali US elita je kriva za to.

Perun
1 godina prije

,,SAD su bačene na koljena”…izgleda da se Trump uvlaci u dupe americkog birackog tijela …drugi mandat mozda kroz blesavo koncipiranu kampanju prezentiranu ,,pametnom ”americkom birackom tijelu …USA nije bacena na koljena ona silovana od strane ,,demokratistickog ” lobija i kao takva od zavrsetka Afganistanskog rata i bijega iz Afganistana nije u stanju normalno funkcionisati kao drzavna tvorevina …USA su drzavna politicka rusevina u raspadanju ….

Probuđeni
1 godina prije

Još je netko kleknuo 😀
Budimpešta — Mađarska prihvata hitan plan Evropske unije za ograničenje potrošnje gasa, rekao je premijer te zemlje Viktor Orban

Nije važno
1 godina prije

Tramp je možda neotesani cirkusant, ali Biden je najzločestiji i najgori predsjednik od kad živim, a to vjerujte nije malo vremena!

1 godina prije

Eto ga , službena recesija !…

Roky
1 godina prije

Propade amerika hahah ja gluposti pa ovo je zaista za glupane a svi dobro znamo da kada oni budu propadali opljackat ce drugu drzavu ili dvije ili tri jer to mogu .

1 godina prije

To što su na koljenima, ne znači da ih treba pustiti da puše.
Dok god imaju zube…

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Nitko USA – spolja nemre porazit ali su u nepovratu ka … Implosiji . Naprosto , unutarnje protivurecnosti vec sada , daleko nadilaze , nekoc SFRJ unutarnje animositete – znamo , kako se to okoncalo . Jos jedino sto USA drzi na okupu je US Dollar ! Sa eventualnom propascu US Dollar – slobodno mozete zaboravit na Americu , kakovu ste je do sada poznali – NECE JE BIT a sve vodi ka tomu ………

404
1 godina prije

USA gnije iznutra i uništava samu sebe. Državu vode kriminalci, prevaranti, satanisti i raznorazni pokvareni devianti. Tog sranja se jim je toliko nakupilo, da če pre ko sle ta lopovska tvorevina eksplodirati u vlastitim govnima.

Tadija
1 godina prije

U Americi nista nije drzavno (narodno) sve je u rukama kabale.
Proleterijat i srednji sloj rade robovski i placa poreze kojima duboka drzava upravlja u ruke industrijalcima koji su sastavni dio kabale i tako im gospodarstvo funkcionira.
Filmska industrija u rukama judeomafije brine se za obmanjivanje masa(High life).
Koliko to dugo moze?

Žare
1 godina prije

Ne vidim svrhu ponovnog izlaska na izbore u sistemu koji mu je ukrao 30 miliona glasova. Samo izlaskom na ulicu sa svm nezadovoljnim građanima može da obori duboku državu.
Davanje legitimiteta sistemu koji ga je pokrao je katastrofa, osim ako sve to nije deo “igre”

Josip
1 godina prije

Kada si bio na vlasti trebao si dati pozatvarati i izvesti na vješala sve čelnike demokrata. Sada ta bagra maltretira cijeli svijet. Ako dobiješ izbore nemoj više napraviti ovakve promašaje..

Marin
1 godina prije

Trump je jedan od kandidata za antikrista koji ce se krunisat u Jerusalemu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI