SAD zaprijetile veteranima iz Drugog svjetskog rata zbog parade za Dan pobjede

Dan pobjede Rusija
27 komentara

Američka vlada je zastrašila nekoliko veterana iz Drugog svjetskog rata koji su htjeli da odlete u Moskvu na paradu pobjede, izjavio je u ponedjeljak ruski ambasador u Washingtonu Anatolij Antonov.

Američki zvaničnici blokirali su američkim veteranima da se ponovo ujedine sa svojim ruskim saborcima drugu godinu zaredom, objavio je Antonov , čak zaprijetivši da će im poništiti pasoše ako odlete u Rusiju.

“Želimo da američki vojnici znaju da je Rusija ponosna na njihov doprinos zajedničkoj pobjedi. Neprijateljska politika SAD neće potkopati duh drugarstva tokom Velikog Patriotskog rata. Smatramo svojom dužnošću da branimo istinu o ovim herojima”, rekao je ambasador.

Antonov je također ukazao na rastuću rusofobiju u SAD-u, za koju je rekao da je ohrabruje vlada. Optužio je američke medije da u potpunosti ignorišu godišnjicu poraza nacista, kako bi izbjegli pridavanje ikakvih zasluga SSSR-u.

“Drzo se pokušava falsificirati činjenice o Drugom svjetskom ratu, zanemaruje se odlučujući doprinos Crvene armije porazu fašizma, a Sovjetski Savez je isključen sa liste pobjednika. Istovremeno, uloga SAD-a i Velike Britanije se nezasluženo reklamira”, rekao je ambasador.

On je također nazvao “sramotom” i “ismijavanjem istorije i zdravog razuma” to što se ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski slavi širom Evrope, čak i dok vlada u Kijevu veliča nacističke kolaboracioniste poput Stepana Bandere i njegovog pokreta.

“Pozivamo američke vlasti da se predomisle i prestanu povlađivati ​​nacistima”, rekao je Antonov. “Moramo biti iskreni prema palim herojima. Prestanite da iskrivljujete istoriju. Podsticanje neonacizma i rusofobije je neprihvatljivo.”

Ambasador je takođe napomenuo da su tokom vikenda nepoznati vandali napali pravoslavne nadgrobne spomenike na groblju Rok Krik u Vašingtonu. Prema riječima lokalnog ruskog paroha, napadači su oskrnavili i kapelu, oštetivši ikonu Svetog Jovana Šangajskog i San Franciska.

II. Svjetski RatrusijaVeterani
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
11 mjeseci prije

Ma najbolje da Zelenski u suradnji sa SAD- om, i EU, PONIŠTE cijelu POVIJEST, pa je oni napišu kako njima odgovara .

eks
11 mjeseci prije

Prava američkja demokratija i primer ljudskih prava .

Dokurčilomi
11 mjeseci prije

Istina u USA je kao i u svim ratovima do sada. Zarađuju dok mogu a kada vide da će drugi preuzeti vodstvo i zasluge onda tek ulaze sa svojim postrojbama.

tuf
11 mjeseci prije

Majstori iluzije su kroz soft power sebe prikazali kao žrtve u Vijetnamu, 2 milijuna vijetnamskih žrtava unatoč. Pa je iz njihove dijabolične, despotske perspektive logično da će svojih 400.000 poginulih boraca u 2.svj. ratu prikazati kao jedinu pobjedničku silu, unatoč više od 8 milijuna poginulih sovjetskih boraca. Njihov maligni utjecaj na Europu je u zadnjih godinu dana poprimio terminalne razine pa vidimo da se u Kijevu predstavnica EU, Ursula von der Leyen, veseli revizionizmu i veliča “europske vrijednosti” koje promiče Ukrajina. Te vrijednosti očigledno podrazumijevaju nacizam, ksenofobiju, ukidanje medija i oporbe, nasilno obračunavanje sa vjerskim skupinama kao i otvoreno sponzoriranje terorizma. No to je i očekivano od bloka koji je donedavno sponzorirao ISIL i zatvarao oči naspram stotina tisuća mrtvih civila u državama izvan Europe.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Američki veterani iz Drugog svjetskog rata.. Pa ti imaju minimalno 94 godine.
Ako su imali 16 i uključili se u rat 1945.
I još su orni putovati na drugi kraj svijeta.

Nego, UvdL je proglasila Dan Europe baš na 9. svibnja kada je sovjetski Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.
Naime, Njemačka je kapitulirala 8. svibnja, ali po moskovskom vremenu to je bilo 9. svibnja.
Postao je neradni dan u nekim sovjetskim republikama 1965. godine.

Došla je danas UvdL vlakom u Kijev, Zelenski se složio s njom za Dan Europe.
Poručuje li to dvoje nešto? 😏

Max
11 mjeseci prije

To pokazuje dokud su spremni ići.

tihobl
11 mjeseci prije

To je ocekivano. Svima koji odu u Rusiju treba zabraniti povratak u rajh.

gargamel
11 mjeseci prije

To sa državljanstvom je vrlo diskutabilna i osetljiva kategorija. Kojoj državi si lojalan, onoj u kojoj si ministar, ili onoj odakle si. Generalno, večina politikanata i onih na vlasti , imaju ne dva, nego i više pasoša, sve je stvar cene. Primer 1- Pavelič po mo saznanju je rodjen u CG, ko zna bolje, nek izvoli.

ogo
11 mjeseci prije

Ne pijeti USA nego potomci nacista uclanjeni u oganizaciju Klausa Srmada.

Ozzy
11 mjeseci prije

Sta i kakvu pojedu slavimo kad ovi izam-i cvjetaju i na zapadu i na istoku .Forma malo drugacija a sustina ista ali bitno da narod slavi nesto i da zivi u lazi i uvjerenju da je nesto pobjedio. Izgleda da je Putin pobjedio fasizam, dok jos uvjek ima problem sa ukro nacistima. Jes narod glup da nepovjerujes..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI