Samit u Madridu je dokazao da NATO očekuje bezuslovnu poslušnost od svih država

Sergej Lavrov - NATO
14 komentara

Samit NATO-a u Madridu još jednom je ukazao da zemlje članice NATO-a očekuju bezuslovnu poslušnost svojoj volji od svih država, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim bjeloruskim kolegom Vladimirom Makeijem u četvrtak.

“Vjerujem da je svima jasno šta očekuju. Ne bježe od toga da pričaju o tome, a to su još jednom rekli juče na samitu NATO-a u Madridu. Od svih država očekuju bezuslovnu poslušnost njihovoj volji, što odražava njihove egoistične interese – prvenstveno interese SAD”, rekao je Lavrov.

On je istakao da moderna Evropa, koju predstavlja EU, gubi svoju nezavisnost ili one znakove nezavisnosti koje je nekada imala i potpuno se pokorava stavovima koje nameću SAD.

„Uključujući i oblast ekonomskih sankcija, odbijanjem ruskog uvoza i uništavanjem logističkih i finansijskih lanaca za čije su uspostavljanje bile potrebne decenije“, dodao je Lavrov.

„Ako pogledamo postojeću listu sankcija – to je zanimljiva analiza, preporučujem da je uradite – ako uporedite sankcije koje su evropske države uvele Rusiji i Bjelorusiji i one koje su uvele SAD, u suštini, pokušajte olako i ne ostanite previše aktivni u oblastima koje će ozbiljno oštetiti njihovu ekonomiju“, rekao je ministar vanjskih poslova. “Ipak, i oni imaju negativan efekat od svojih postupaka, ali Evropa trpi mnogo više.”

Prema Lavrovu, Vašington nastoji “ne samo da oslabi Rusiju, već i da oslabi EU kao konkurenta SAD”.

LavrovNATOPoslušniciSamit u Madridu
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Covid19(84)
1 godina prije

Svi u svijetu slusaju vlasnike fabrika love, a ovaj Lavrov se sto se kaze pravi Englez

Perun
1 godina prije

Većina ljudi na Zapadnom Balkanu je na strani Rusije, naročito Sloveni. To moramo uzeti u obzir. Ako ovo zanemarimo, nećemo rešiti problem – rekao je premijer Slovenije.Premijer Slovenije Robert Golob govorio je na samitu NATO-a u Madridu o rezultatima ovog zasedanja, ali i o uticaju koji Rusija vrši na području Balkana….PS…..SFSN….Perun ..SLAVEN BIJELAC SLOBODAN STRIJELAC…

Schwarze Hunderte
1 godina prije

I sto je sad tu novoga , osim lamenta Gospodia Lavrova nad sudbinom EU ?! Sto inducuje – sto ? Da u Russiji jos postoje , znatne snage , koje bi Russiju na ovaj ili onaj nacin zeljele privolet zapadu I nist osim toga ! Umjesto .. Na svaki nacin gledat da se sebe obezbjedi , posebice — granice ! Pa ako krijenu a hoce , prziti ih po dubini teritorija , posebice , gospodarstvene I financijske sustave sto je manje moguce , povredjivat civile ! Ukrainsko zito — LJURAC ! Neka ga sami. uzgajaju ako imaju gdje I sa cim – to vise nije vas problem ! Naprosto , OGRADITE SEBE OD LUDJAKA I koncentfirajte se spram Euro – Asie I gospodarstveno & financijskih sustava , koji cak ne uzrokuju , teritorijalnu povezanost a to se MOZE ! Takodjer , valja izgradit , VLASTITI , financijski fund svih zemalja… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Kako ono ide clan 5. pakta – ako jedna drzava (misli se na SAD) bude napadnuta svi su duzni da je brane. Ali nista ne kaze sta ce se desiti ako druga clanica pakta bude napadnuta.

404
1 godina prije

Amerikanci su EU več ubacili u rat sa Rusijom. Zato je ta unija bila i stvorena posle propasti trečeg rajha. Na taj način žele USA i VB oslabiti ili čak uništiti dve konkurentske strane i kasnije jih potpuno staviti pod svoj kolonialni režim pljačke i eksploatacije. Zato več desetlječima dobro nagrađuju izdajničke europke političare, pa jih čak sami školuju kao američke janičare, te jih stavljaju u politiku evropskih država kao kukavičja jaja, koja moraju širiti američki interes na štetu vlastitih naroda i država.

Ivan
1 godina prije

Najveći problem EU je što njome ne vladaju politički lideri, nego nesposobni birokrati.

Probuđeni
1 godina prije

Gospon Rus, 50 godina ste neke tjerali da slusaju vas, razmislite gdje ste pogrijesili
I bratski ukrajinci vas zamrziše

Max
1 godina prije

Točno.

Inzersdorf
1 godina prije

Nikada mi nece biti jasno, zasto piliticari a i narod, dobrovoljno pristaju biti sluge i robovi. Zasto je HR, na primjer, odmah nakon samostalnosti pristala da pokloni svoju slobodu i postane sluga velikim drzavama? Da je ojacala poljoprivredu u Slavoniji i brodogradnju,zajedno sa prihodima od turizma je mogli biti solidna,uspjesna i neovisna drzava. Navjerojatnije su u pitanju kompleksi nize vrijednosti i zelja da budu primljeni u to nekakvo europsko drustvo. 800 godina su bili sluge i robovi, i onda nakon samostalnosti sta uradise….cudan nekakav mentalitet

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI