fbpx

“Samsonova opcija” Izraela – Pretvoriti Bliski istok u “azijski Černobil”

Bliski istok namjere

“Samsonova opcija” je mogućnost koju zagovaraju radikalni cionisti prema kojem bi Izrael, ako bude ugroženo njegovo postojanje, nuklearnim oružjem napao svoje susjede. U toj situaciji bi Izrael Bliski istok pretvorio u “azijski Černobil”. Izraelski režim osjećaja da gubi stratešku nadmoć i stoga su sve glasniji njegovi nacionalistički planovi, a njihovi zagovornici često ignoriraju “naredbe” Sjedinjenih Država, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Izrael ima program nuklearnog naoružanja. Iako to javno ne potvrđuje i ne poriče, on je dobro poznat obavještajnim službama zemalja širom svijeta.

Postoje različita izvješća, ali se vjeruje da Izrael ima od 200 do 400 nuklearnih oružja, uključujući neutronska i hidrogenska. Usmjerene uglavnom prema Iranu, ali i prema arapskim zemljama s kojima je Izrael tradicionalno u sukobu.

Naravno, Izrael nije potpisao Ugovor o neširenju nuklearnog naoružanja, za razliku od Irana, koji ga je potpisao i naveo kao dio nuklearnog sporazuma iz 2015. Izrael ne dopušta inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) da ući u njegove objekte i provedu inspekciju. Centar za nuklearna istraživanja Negev, blizu grada Dimone, glavno je središte u kojem Izrael dizajnira i razvija svoj nuklearni arsenal, kršeći pri tom međunarodne ugovore i gazeći međunarodnu diplomaciju.

Situacija na Bliskom istoku je nestabilna i kaotična. No, unatoč neuspješnim pokušajima Izraela i Sjedinjenih Država da ponovo iscrtaju granice Bliskog istoka, zemlje regije odbijaju nestati i ne žele se fragmentirati u mini-države, iako je san Tel Aviva vidjeti Bliski istok “balkaniziran” u cijelosti.

Nakon neuspjeha i Siriji i Iraku, jedino što je postignuto bilo je moralno i vojno jačanje Osovine otpora. Sirija je pobijedila terorizam i to iskustvo je ojačalo nacionalno jedinstvo zemlje, njezinu vojnu snagu i danas su bolje organizirane njene oružane snage. Damask nikada neće zaboraviti neprijatelje koji su stajali iza pokušaja uništenja Sirijske Arapske Republike.

VIDEO: test izraelske rakete Jerihon III

Susjedni Irak, gdje je ISIL u početku među dijelom Saddamovih pristaša dočekan kao oslobodilačka sila, nakon samo nekoliko mjeseci krvavih orgija se ujedinio u borbi protiv terorizma. Od 2014. do pobjede vladinih snaga i šiitske Hashd Al-Shaabi armije je zemlja sve više pokazivala jedinstvo i sve se više udaljavala od plana Obaminog zamjenika Joea Bidena o podijeli zemlje na “Kurdistan”, “Sunistan” i “Šiistan”. I dok su Kurdi još oduvijek faktor nestabilnosti u Iraku, sve sudjeluju u radu središnjih institucija vlasti i odgađaju san o proglašenju neovisnosti. Šiiti i suniti su u borbi protiv terorista “Islamske države” konačno uvidjeli koliko su podjele među njima nametane izvana i ne doprinose razvoju ni jednih ni drugih. Ako su pod Saddamom silom zajedno živjeli u miru, danas to čine po vlastitom izboru, što iz temelja minira plan o podjeli Iraka.

Vraćajući se u Siriju, tamo je primjetno veliko nacionalističko raspoloženje, slično onom u Iranu, kada je nakon revolucije 1979. godine, a kasnije nakon protiv Iraka Iran u kratkom vremenu obnovio svoj teritorij i postao regionalna sila u vojnom, znanstvenom i industrijskom sektoru. Perzijska zemlja izrađuje vlastite automobile i lijekove, samodostatna je u žitaricama i ima respektabilnu vojnu silu. Osim toga, Iran je regionalni akter koji je najviše predan palestinskom cilju, dok su zaljevske monarhije u Bahreinu zakazale summit o rješenju palestinskog pitanja, bez Palestinaca i pregovarajući s Izraelom i Sjedinjenim Državama.

Zachariah baza Izrael

FOTO: sumnja se da se u bazi Zachariah nalazi oko 100 raketa Jerichon I i Jerichon II

Sirija bi za nekoliko desetljeća mogla postati još jedan Iran, učiti i ojačati nakon ratova koje su na njenom teritoriju rasplamsali Izrael i Zapad. Sirija svu pažnju mora usredotočiti na vraćanje Golanske visoravni. Iako je to izuzetno teška zadaća, Sirija mora biti spremna na izravno suočavanje s Izraelom, jer diplomatskog rješenja za taj problem nema.

Na sličan način je 2006. izbio rat između Izraela i Libanona. Tada je Hezbollah naučio kako preživjeti agresiju i trenutno je naoružan do zuba. Osim toga, naučio je vojne strategije na terenu i uvelike povećao obrambene sposobnosti. U budućem sukobu s Izraelom bi Hezbollah relativno lako mogao uništiti sjeverni vojni kontingent cionističkog entiteta.

Slično tome, islamski pokret otpora Hamas u Palestini svakim danom postaje sve jači. Novo vodstvo je izrazilo želju da obnovi narušene odnose sa Sirijom, koje je bivši vođa Hamasa, Khaled Meshaal, razorio do temelja i pridružio se islamističkoj pobuni protiv Bashara Al-Assada.

Nakon ratova i genocida od strane Izraela protiv njegovog stanovništva, kao što su na primjer vojne kampanje iz 2008. i 2014. protiv Pojasa Gaze, Hamas je stekao vojna iskustva i opremljen je s naprednijim projektilima.

Južnoafrička raketa RSA-3 klon izraelske rakete Jerihon III

FOTO: Južnoafrička raketa RSA-3 klon izraelske rakete Jerihon III

Palestina je u svijetu simbol otpora i dostojanstva, a danas više nego ikada ima podršku međunarodne zajednice. No, kako stvari stoje, pobjede Osovine otpora i zrelost za sukob s izraelskim režimom, rast broja boraca u vojskama saveza i poboljšanja u naoružanju, te bolje mogućnosti za vođenje taktičkih i strateških operacija u obrani i napadu, novi izraelsko-arapski sukob čini više nego vjerojatnim.

Izrael neće bježati, kao ni u drugim prilikama. A ako Izrael vidi da je ugrožen njegov opstanak, cijeli Bliski istok će pretvoriti u divovsku nuklearnu gljivu, čak i ako to znači njegovo samouništenje.

“Samsonova opcija” je nazvana po biblijskoj priči o Samsonu koji je, kada je bio poražen i ponižen, srušio stupove hrama u kojem je bio zatočen, ubivši sebe i tisuće Filistejaca koji su ga okruživali.

Izrael je zaprijetio da će, ako bude ugrožen, lansirati na desetke nuklearnih oružja protiv Irana, njegovog glavnog protivnika, ali i protiv Iraka, suparnika koji se od osnivanja židovske države protivi ekspanzionističkim planovima na tom području. Sirija i Libanon su preblizu, ali su i oni meta napada, a nije isključena ni Turska, jer su se diplomatski odnosi između Ankare i Tel Aviva posljednjih godina ozbiljno pogoršali.

Turska ima jednu od najmoćnijih vojski na Bliskom istoku i druga je najbrojnija  vojska NATO pakta, a u slučaju sukoba s Izraelom bi borbu protiv izraelske vojske morala održavati na visokoj razini. Biti potpuno izgubljen, ali s nuklearnim oružjem kao adutom u rukavu, znači da Izrael ne bi oklijevao pritisnuti gumb uništenja. Sirija i Libanon također bi bile žrtve nuklearnog holokausta.

Izraelsko nuklearno oružje je najgora prijetnja čovječanstvu, a novi arapsko-izraelski sukob je realna opcija. Izrael će u njemu žrtvovati sebe i polovinu azijskog kontinenta.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
80 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
dopizdilomi
Gost
dopizdilomi
1 godina prije

Pa da ponovim. Prije 10-tak godina jedan CIA-in analitičar napisao je: trla baba lan, truć, kenj i država Izrael prestati će postojati do 2025. godine. E pa 2025 je blizu, svi mi živi bili pa doživjeli što će biti. Kada to može napisati analitičar zemlje koja ih podržava, financira, opskrbljuje i brani……..

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec
1 godina prije
Reply to  dopizdilomi

Da nažalost to bi mogla biti istina, toga se pribojavaju mnogi Izraelci, ali ruku na srce, neznam dali postoji za njih ikakva opcija među agresivnim Arapima !!??

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

Postoji. Prestati otimati zemlju palestincima i ubijati ih kao zečeve. Takođe prestati bombardovati svakog u susjedstvu, vratiti Golan Siriji, i tako dalje…

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

Kar počnejo z Arabci, so lahko veseli, da je ZDA še svetovni policaj. Toda ne bo več dolgo. Kdo bo potem branil ISIShell? Indija že ne.

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije
Reply to  Stjepan Vujec

Izrael je jedina država koja ne priznaje svoje pravne granice.
Dakle, Izrael bi se tebao vratiti u svoje međunarodno priznate granice I mirna Bosna.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Suzdržati ću se komentara na ovu temu.Narod koji je u povijesti prošao kroz puno zla,na žalost,nije
iz toga izvukao nikakvu pouku.Sada su jaki,ali proći će ih bahatost činjenja zla drugima.
Doći će na svoje oni koje sada cionisti maltretiraju.A maltretiraju sve oko sebe.Ukoliko
budu koristile nuke,biti će to definitivno njihov kraj.

vjekoslav
Gost
vjekoslav
1 godina prije
Reply to  Kažun

Izraelci nikoga ne maltretiraju..Njih maltretira islamski svijet.koji ih hoće uništiti..Ali Bog ima sa njima plan i nitko ih ne može pobijediti..Da živi Izrael i Cionisti..

Vjekoslavov zli buraz blizanac
Gost
Vjekoslavov zli buraz blizanac
1 godina prije
Reply to  vjekoslav

Tako je, Vjeko. Bezobrazni arapi došli I maltretiraju ih u njihovoj kući, kaj ne? Dosta više toga, rastjerati arapske čuvare konc-logora!

Siti
Gost
Siti
1 godina prije

Ako ćemo tko je prvi došao… Znaš tko je tamo bio prvi

spartak
Gost
spartak
1 godina prije
Reply to  vjekoslav

Vjekoslave,
Daj otkrij, nama neukima, kakav to plan ima Bog s cionistima odnosno sa svojim izabranim narodom? Ako nije tajna, dakako.
I ima li taj Bog, i kakav, plan s tobom osobno. Možda da postaneš izabrani komentator na Advanceu? Blago si ga vama kad imate takvog Boga. Nitko vam nije ravan. Dobro ste to smislili. Ideja za pet!

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  vjekoslav

Prej boginja Shakti. Težko je če je tvoj bog Satan oziroma Saturn, ki je bog vojne. Yahweh je Saturn in dokler bomo služili njemu bomo stalno v vojni, do bridkega konca.

davor
Gost
davor
1 godina prije
Reply to  Kažun

Vjera je židovska a narod židovski ne postoji kao niti što ne postoji islamski narod ili kršćanski, ovaj u Izraelu je izraelski nastao iz raznih naroda (ima ih Rusa, Poljaka, Čeha, Marokanaca, Etiopljana, Španjolaca, Ukrajinaca, Amerikanaca). Narod kao takav još nije stasao. Ne može se konvertirati na nacionalnost i etnicitet.

Meštar
Gost
Meštar
1 godina prije

Kurdi se imaju pravo boriti za svoju državu i u tome imaju sve moje simpatije. Zaslužujudivljenje kako se bore. Bore se za slobodu krvavo i pragmatično, birajući među velikima one s kojima im se podudaraju interesi. Tako su i Hrvati izvojevali svoju neovisnost. Hrabro i pametno. Kurdi nisu nikakav remetilački faktor i želim im da uspiju u borbi za slobodu i samostalnu državu.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Meštar

Fuj. Kurdi. Pokazali su se 1915. kada su tamanili Armence za Osmanlije, misleći da će dobiti autonomiju, državu u državi u carstvu. Eto im nagrade od Stambola, kasnije Ankare. Sada igraju za SAD/Izrael. Ako, nek im bude. Vidio sam “heroje” nakon referenduma u Iraku. Bježali suiz Kirkuka brže od vjetra. No, kako podržavaš Kurde, vjerojatno ti ni projekt Theodora Herzla nije mrzak. NO, neki misle da je povijest jedan dan ili jedno stoljeće. Izrael postoji tek 70 godina i već se nad njim nadvijaju crni oblaci. Ima 9 millijuna stanovnika, od kojih barem četvrtina Arapi raznih konfesija. Iran ima samo Basij (TO Irana) 9 milijuna boraca, bez vojske i IRGC. Dakle, u slučaju rata s ovom ravnotežom snaga, stvarno im ostaje “Samsonova opcija”

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije

9 miliona kažeš. Kad sam ja išao u osnovnu (u osamdesetima) bilo ih je 4 miliona. Bogami dobru demografiju imaju.

palermo
Gost
palermo
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Useljavanje Hazara iz JewSA-a i Europe, plus turbo natalitet među ortodoksnim Židovima…

Ботовање
Gost
Ботовање
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Емиграција.Е сада да ли је 9 милиона,нисам сигуран.Тих 4,5 су пребацили одавно.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Če pride Erdogan in dokonča Hitlerjev plan… Saturn Yahweh bo padel, ker ga bo nadomestila Shakti.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 godina prije
Reply to  Meštar

usporedba hrvata i kurda ti nije nesto. hrvati su imali jednu drzavu u kojoj su zivjeli svi hrvati pa je razdijelili u 5. kurdi zive u 5 zemalja pa hoce jednu.
hrvati su obrnuti kurdi.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Meštar

Kurdi bodo v dreku, ko bo Erdogan v Siriji postavil kandidirati na demokratične volitve svojega guaida, Sirci ga bodo pa izvolili. Potem bo Sirija samo še Turška provinca.

kalafat
Gost
kalafat
1 godina prije

istu opciju imaju rusi sa mrtvom rukom
kada ispaljuju sve što diše na planeti

preneseno:
HAMBURG – Iran je protekloga tjedna kupio najmanje 300.000 tona pšenice od Rusije i Kazahstana, čime je nastavio povećane kupovine krušnog žita iz ranijih tjedana, priopćili su trgovci žitaricama iz Europske unije (EU).

ali su zato sila u raketama i imaju kulturu od tisuću godina
perzija je to

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  kalafat

Talebane, sad te opet moram poklopit, jer lažeš, Ja čak ne bi nin brisao komentare tipa “govor mržnje”, nego laži, patološke laži takvih kao ti. Naslov:Iran je četvrtu godinu bio samodostatan u proizvodnji pšenice – Pšenica je dominantna žitarica u Iranu i čini gotovo 70 posto ukupne proizvodnje žitarica. Zamjenik ministra za poljoprivredni razvoj Abbas Keshavarz izjavio je u ponedjeljak kako se ove godine ukupni urod pšenice u Iranu procjenjuje na 14,5 milijuna metričkih tona. Prema njegovim riječima, vlada očekuje od lokalnih poljoprivrednika 11,5 milijuna tona pšenice “Naša je prognoza prije poplave bila prikupiti oko 15,5 metričkih tona pšenice, ali 65 000 hektara poljoprivrednog zemljišta u pokrajini Khuzestan bilo je pod vodom”, rekao je Keshavarz. Nekoliko južnih pokrajina također se bori s ozbiljnim problemom skakavaca. 14,5 milijuna metričkih tona je konačna brojka. Što su kupovali u Hamburgu?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Link na tu kupnju, nema ga, niti ima info na netu. Ajde , pod nick imenom , priznaj zašto lažeš? kakote nije sramota, sto godina imaš , a lažeš, đubre matoro. I to danas kad na Guglecu provjeriš sve za pet minuta?

Xbe
Gost
Xbe
1 godina prije

Laki, lik pod trenutnim nickom *kalafat* je *najuglediji komentator na portalu*a laže jer mu je to posao.

Slučajno
Gost
Slučajno
1 godina prije
Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Izraelski plan, s nazivom “Samson je uistinu postojao, ali ga je Izraelska država kako izgleda stornirala, tj odrekla ga se! Taj plan je bio mnogo kompleksniji, negoli je to predočeno u ovom članku! Izrael uistinu ima popriličan nuklearni arsenal, negdje u rangu Francuske ili Vel. Britanije ali Francuska i Britanija nemaju onu tzv. trijadu, kakvu imaju SAD Rusija i Kina nego im se sva nuklearna moć nalazi u nuklearnim strateškim podmornicama. svaka od tih država ima po 4 komada i naoružane su SLBM raketama velikog dometa i svaka raketa nosi više bojevih nukl. glava. Izrael za razliku od njih ima neku vrstu nukl. trijade, tj posjeduje atomsko naoružanje koje bazira na nekoliko podmornica, isto tako ima i avionske nuklearne bombe i raketne projektile, a glavnina njegove trijade bazira na raketama “Jericho 1, 2 i Jericho 3, za koju se smatra da ima skoro interkontinentalni domet i s njom mogu pogoditi glavne gradove svih evropskih zemalja uključivši i Rusiju! Da se vratimo izraelskom projektu “Samson” Po tom planu, Izrael nije planirao uništiti samo neprijateljske arapske države koje ga okružuju, nego je u vidu imao i sve države i narode, uglavnom europske, koje su po njihovom mišljenju u povijesti nanijele najviše zla… Pročitaj više »

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Tudi oni so na tej zemlji in Turki v Evropskih državah bi v tem primeru udarili na sinagoge. Ne Turki niso Iranske zgube kjer židje lahko normalno živijo znotraj Irana.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  kalafat

@ kalafat
lazes, ali zasto, ne razumijem?

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  kalafat

Mene bi skrbelo, če bi kupil Kimove jedrske rakete.

jasamja
Gost
jasamja
1 godina prije

Tolika upotreba nuklearnog oružja bi svakako značila i uništenje planete. Ogromne količine prašine u atmosferi bi desetkovala biljni svijet, te bi u par mjeseci 50% ljudi pomrlo. Populacija bi na kraju pala na 10%. Trajanje nuklearne zime je teško predvidjeti jer ovisi o puno faktora.

kalafat
Gost
kalafat
1 godina prije
Reply to  jasamja

možda bi se patagonija ili novi zeland izvukli
ostalo ide u ropotarnicu povijesti

mars
Gost
mars
1 godina prije

Znači, jedino spasonosno rješenje za bliskoistočne zemlje je da podhitno pronađu neku Dalilu i tutnu je Izraelu, ovaj…hoću reći Samsonu. Da otkrije gdje mu tačno leži nuklearni arsenal, ovaj….snaga. I da ga onda uspava. I da mu onda na foru ošiša nuklearke, ovaj….snagu….hoću reći kosu. Ma tako nekako, malo sam se zbrkala, ali to je to – povaliti ga “na kvarnjaka”.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  mars

Če Erdogan vrže na Izraelsko nuklearno orožje svoje bombe… V Černobilu je zdaj veliko lepše, ko imajo divje živali in rastline mir pred ljudmi.

erifvienriverifverfvierifveirfveuf
Gost
erifvienriverifverfvierifveirfveuf
1 godina prije
Reply to  mars

Samson bi bio ošišan ako bi mu se oduzela snaga dolara i svega oko njega.

Kajgot
Gost
Kajgot
1 godina prije

Nije problem u kapitalistima, komunistima, hipijima, ili vegetarijancima. Problem su fanatici bilo koje vrste. Oni žele umrijeti za svoj cilj poremečen i povesti ćim više neistomišljenika sa sobom. To je vrhunac njihovih filozofija. Vjerski fanatici su posebno zahebani.

Weteran
Gost
Weteran
1 godina prije

Moskva i moja malenkost, nesebično podržavamo Izrael 🙂

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Weteran

Samo potem bo Kokot ostal brez Assada in svoje baze v Siriji. Ostale bodo samo kamele, jedrsko onesnaženje in DAESH.

Zar stvarno?
Gost
Zar stvarno?
1 godina prije
Reply to  Weteran

Hahahahaha

burt
Gost
burt
1 godina prije

zašto su Iranci poslali Hamasu rakete Fajr-5, Kornete itd. ako je Hamas Mosadov proizvod, kako to objašnjavaš?

mars
Gost
mars
1 godina prije
Reply to  burt

@ burt – odakle ti to da su im poslali? Nemoguće.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  burt

Zakaj so Izraelci dali orožje ISIS?

Bruno
Gost
Bruno
1 godina prije

Štete velike da se međusobno unište… Ja ne znam nikoga tko bi žalio zbog toga. Neka samo izvole. Sretno im bilo i ugodna zabava. Biti će to raspavljotka jednog dana…

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Bruno

Naciji v EU bi pripravili žurko. Tako bi bili veseli, da so Židje in muslimani vsi pocrkali.

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Uništio bi on,ali jedno je priča, a drugu stisnuti pa to uraditi.Pas koji laje ne ujeda

Išmail
Gost
Išmail
1 godina prije

Izbite iz ruku žido-cionista moć da kontroliraju i printaju emisju novca, uzmite im medije i imati ćete 1000 godina mira na zemlji.
Sve ratove su započeli i potiću oni radi profita naravno.

erifvienriverifverfvierifveirfveuf
Gost
erifvienriverifverfvierifveirfveuf
1 godina prije
Reply to  Išmail

Profit je samo sredstvo diferencijacije bogatstva a cilj ratova je sadizam onog koji vlada.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Zbilja jeli moguc ovaj scenarij da Bliski Istok a i sire bude unisten.Dali autor ovog teksta pretjeruje?Ne,ne pretjeruje ta realnost je izvjesna.Hvata me jeza od pomisli da se to moze desiti.Koji su to razlozi zbog kojih bi trebalo da umre 500miliona ljudi.Tri religije a jedan narod Semiti.Pa i sami boziji poslanici su u krvnom srodstvu sve ijedan boziji poslanik vodi porijeklo od jednog te istog pretka.Poslanstvo se je davalo u samo jednu lozu pa je i Muhamed a.s.u srodstvu preko svog pretka Ismaila a.s.Dali arapi.zbilja zele da uniste jevreje.Jevreje kao narod sigurno ne a drzavu Izrael vjerovatno.Izrael kao drzava nije postojao prije 70 godina,a Palastina je postojala mnogo,mnogo duze.Koje zivio u Palestini prije stvaranja Izraela?Zivjeli su muslimani krscani i jevreji ,i nije bilo problema.Kad se javlja problem,zavrsetkom llsvjetskog rata,kad Palestinu naseljavaju imigranti jevreji iz Evrope i dalje.Neko je skovao plan u Austrougarskoj i Engleskoj davno i docekao momenat i stvorio tu drzavu.Znaci ta drzava Izrael nije postojala ona je jednostavno planirana.Znaci opet potpis Zapada.Koliko su ti zapadnjaci nanijeli zla ostatku svijeta to je neizmjerljivo.Dali iko na ovom svijetu zna kako Palestinci zive.Na Zapadu mnogo bolje uslove zivota ima stoka u,stalama nego mnogi palestinci.Koji palestinci danas pate samo muslimani, ne ima… Pročitaj više »

apolo
Gost
apolo
1 godina prije

Uzasno je da takva drzava uopce posjeduje nuklearno naoruzanje!

Pero
Gost
Pero
1 godina prije
Reply to  apolo

Kada upravljas gotovo cijelim svijetom, sve je moguce. Ali nece to jos dugo

davor
Gost
davor
1 godina prije

Nije samo Azija na meti, na meti je i Europa itekako. A Egipat da ne spominjemo. Makabejski manipulatori egzistiraju jer šire mitomaniju na sveopće židovstvo i kršćanstvo, i dok je toga oni će uspješno provoditi svoje naume.

Žile
Gost
Žile
1 godina prije

9

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Autor ovog teksta navodi podatak da Izrael po procjeni strucnjaka posjeduje izmedju 200 i 400 nuklearnih bojevih glava.Ja ovo dozivljavam kao nesto uzasno i strasno jer radi se o tome da su ovo samo procjene a sta u stvarnosti Izrael posjeduje e to je nepoznanica i ta nepoznanica izaziva uzas.Ubjedjen sam da amerikanci i englezi imaju sve podatke o kolicini tog arsenala.Dali rusi raspolazu tim podacima,sumnjam.Dali je Izrael ko drzava sa nuklearnim naoruzanjem opasnost po ostatak svijeta,smatram da jeste i to iznimno velika.Ako je proslo doba Paks Britanika a treba da prodje doba Paks Amerikana da bi se pojavilo doba Paks Judeika sto bi u prevodu znacilo da ce Izrael vladati svijetom onda Izrael mora posjedovati strahovitu moc dabi mu se svi poklonili.Onda dali iko moze zamisliti sta zaista Izrel posjeduje.Smatram da je Izrael ispunio vecinu obaveza da bi nastalo doba Paks Judeika i pomeni ostao je jos samo jedan uslov da se to,ispuni da bi to doba nastupilo a taj uslov je da se Izrael teritorijalno prosiri Koja bi svrha bila stvaranj velikog Izraela?Po meni cilj je zagospodariti svijetom.Imali u ovom mom izlaganju ikakvog utemeljenja?Ja mislim da ima.Kao prvo pojava ISIS_a na tlu koje bi cinilo tu novu Izraelsku… Pročitaj više »

erifvienriverifverfvierifveirfveuf
Gost
erifvienriverifverfvierifveirfveuf
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Mi živimo paxjudeiku par milenija samo se ona krila iza svih dosadašnjih carstava, tko to ne vidi je slijep pored očiju. Da bi mala-velika rozmarina beba postala i zvanični vladar svijeta treba ostatak svijeta uništiti………………………………….nukleusom naravno…………..

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

erifvienriverifverfvierifveirfveuf-ja duge sifre.Bice bas tako kako kazes nekad javno nekad u ilegali.Danas u ovom svijetu imas mnogo pametnih ljudi i zena.Ali kad se bog obracao covjeku obracao s rijecima o razumom obdareni.Valjda ce se i ovi pametni urazumit.

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Hm,zanimljivi komentari,a najveća šteta u slučaju nuklearne apokalipse nebi više bilo komentara na ovom portalu,šteta,šmrc..

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  alfa33

Portal logično bi preživio apokalipsu, jer niko ništa nema protiv Bosne!

Nino
Gost
Nino
1 godina prije

Većina komentatora na portalu voli Ruse, a mrze Izrael i Židove. Mogu razumjeti kakav kratki spoj nastane u njihovoj glavi kad počnu shvaćati da između Rusije i Izraela … ima neka tajna veza.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  Nino

Nino,ja samo ne volim cioniste kao i što puno Židova ne voli cioniste.Da tebi neko
buldožerom ruši kuču,čupa masline ,otima tvoju imovinu,da ti uskraćuje pitku
vodu i struju -tebi i tvojoj djeci,a istovremeno naseljava na privatnoj imovini
strance iz cijelog svijeta,ti bi ih volio.Dao Bog tebi i tvojoj djeci isto takvu sudbinu.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije
Reply to  Nino

Ko je razgnalo nuklearno elektrarno in so se ljudje izselili si je narava opomogla. Če Erdogan v Sirijo postavi na mesto Assada svojega guaida bi Erdogan kaj kmalu lahko vrgel bombe na Izraelsko jedrsko in kemično orožje. Assad ni nevarna žival, toda Erdogan in njegovi so nevarni bolj kot trop volkov.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije
Reply to  Mateja

@Mateja ,dobrodošla na portal Logično,taman da popuniš broj komentara
koje je gospodin admin L.R. obrisao.Asimetrični….razlaz mišljenja.Hvala.

Kažun
Gost
Kažun
1 godina prije

Semiti je skupno ime narodâ koji bi trebali biti potomci biblijskog Šema, brata Hamova i Jafetova, a time i prvi srodnici Hamitskih naroda ili Hamita. U povijesna vremena cijela zapadna Azija, osim poluotoka Male Azije bila je nastanjena semitskim plemenima, koja se dijele na 4 grane: babilonsko-asirski Semiti (istočni Semiti); kanaanski Semiti (zapadni Semiti); Aramejci (sjeverni Semiti) i arapski Semiti (južni Semiti ili Arapi). Veliki planinski lanac što počinje na Siro-cilicijskoj granici i tada zaokreće prema jugozapadu do Perzijskog zaljeva, dijeli na sjeveru i istoku teritorij Semita od drugih naroda zapadne Azije. Tu je uključena sirijsko-arapska ravnica sa zemljama što se prostiru prema istoku i zapadu, i Arapskom poluotoku na jugu . Nizine na istoku koje pripadaju prostranim dolinama Eufrata i Tigrisa, dom su starih civilizacija Mezopotamije, odnosno istočnih Semita. Na zapadu se prostiru zemlje Aramejaca, a na obalnim područjima Libanona i Palestine zemlje Kanaanaca. Prema istoku do Arabije i Sinajskog poluotoka prostiru se zemlje južnih Semita, predaka današnjih Arapa. Jezikoslovaci danas Semite dijele na tri skupine: istočna s akadskim jezikom u današnjem Iraku koji je 2000 pr. Kr. imao dva dijalekta, babilonski i asirski; sjeverozapadna ili zapadna s jezicima starih Amorićana, Ugarita, Kanaanaca i Aramejaca. Amorićani su poznati od… Pročitaj više »

erifvienriverifverfvierifveirfveuf
Gost
erifvienriverifverfvierifveirfveuf
1 godina prije

Što je svrha rođenja rozmarine bebe………………..

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Sve nuklearne sile imaju slične planove,u slučaju napada i možebitnog poraza zadnja opcija bi bila odmazda nuklearnim oružjem. Kad je već tema odmazda izraela protiv njihovih neprijatelja,(ne odobravam način na koji postupaju)ali što bi ostali napravili u tom slučaju…..tako da ako se taknemo i krive teme na ovom portalu odmah nekima ide pjena na usta,kad se netko takne u sveto trojstvo…a vi i dalje dijelite atomske kao bombone,slobodno ih zajašite i vičite hura,hura…pravde i nepravde će uvjek biti,a u slučaju onoga najgorega,jadna nam majka svima,jer oni što stisnu prekidač za reset,oni će preživiti negdje duboko pod zemljom,tako da će opet isti šljam graditi sve ispočetka kako oni budu htjeli….

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije

Kar naj naredijo Černobil, saj bodo s tem uničili tudi svoj ISIShell. Tako ne bo več glavnega zaveznika DAESHA in ZDA. Vsi Evropski desničarji bodo od veselja skakali v zrak.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Pokojni njemački književnik, nobelovac, Günther Grass, rekao je prije 7 godina (dok je još bio živ): “Izrael je najveća prijetnja svjetskom miru!” Grass koji je bio ljevičar i 40 godina član njemačkog SPD-a, tada, pred kraj svkig života, odlučio se na kritiku Izraela i to u obliku poeme, pod nazivom: “Was gesagt werden muss” (Što se mora reći). U toj poemi, Grass je napisao da Iran nije glavna prijetnja miru u svijetu, kako to tvrde SAD i Zapad, već država Izrael. Koja ima bezbrojnu količinu atomskog oružja i koju, kako je napisaio Grass, nitko ne smije i ne može kontrolirati. Grass je očitio očekivao, da će biti napadnut i optužen, zato se očito i odlučio za tu poemu, pred kraj svog života. On je spomenuo, da je svjestan toga, da će biti optužen za “antisemitizam”, ali da sada pred kraj svog života, ne može i ne želi više šutjeti i da sa “sa zadnjim tintom”, želi napisati, ono “što se mora reći”. Naravno Grassa su nakon toga napali svi iz podaničkih njemačkih mainstream medija, a židovske organizacije. “Središnje vijeće židova Njemačke”, Antidefamations League, “Svjetski židovski kongres”, Američko židovsko vijeće i druge, napali su ga da je antisemit i svrstali ga… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Uzročnici svih velikih sukoba i kriza u svijetu, su ciohazarska mafija.
– bliski istok je totalno sjeban, jer tako žele ciohazari
– iz uništenih država bliskog istoka i sjverne Afrike, pokrenuta je masovna migracija na Europu, jer tako žele ciohazari
– arapsko proljeće je izazvalo kaos u više država, jer tako žele ciohazari
– Libija je sjebana, jer tako žele ciohazari
– Na Siriju se vrši agresija evo već 7. godinu, jer tako žele ciohazari (koji su i stvorili ISIL, uz pomoć svojih prijatelja ciovehabija iz S. Arabije
– Ukrajina je sjebana, jer tako žele ciohazari
– Iranu se prijeti, jer tako žele ciohazari
– protiv Rusije se vodi hladni rat , gomilaju se trupe NATO-a na ruskim granicama, jer tako žele ciohazari
– Venecueli se prijeti jer tako želi ciohazarska bankomafija, koja vlada sa SAD-om.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

jučer, demonstracija u Berlinu protiv terorizma države Izrael u Berlinu. Tradicionalnu godišnju manifestaciju, za podršku Palestincima, održali su iranci i arapi.
Na demostracijama se vikalo; da je Izrael djecoubojica, ta je Izrael teroristička država i pozivalo sa na zajedničku solidarnost muslimana, kršćana i židova protiv cionizma… Na jednom transparentu, je pisalo: “saudijska kraljevska obitelj su cionisti, sa židovskim korjenima”…

njemački mainstrema mediji i židovske organizacije, napali su te demonstrante i optužili ih za “antisemitizam”. Predstvanici Merkeličine vlade, židovske organizacije, LGBT organizacija iz Berlina i Antifa, organizirali su protu-demonstraciju, na kojoj se klicalo državi Izrael.

Guest
Gost
Guest
1 godina prije

Pozdrav komentatorima I autorima I autoricama:
anketa medju vama nama svima:
ako bi morali birati Izrael ili iran kog izabrati
(minus znači Iran, plus znači Izrael)
Ja bih osobno izabrao da se udruže I pomire.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik