Scholz laže o gasu

olaf scholz
11 komentara

Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik zemlje, optužio je njemačkog kancelara Olafa Scholza da “laže” nakon što je ovaj podijelio svoje mišljenje o korijenima energetske krize u Evropi.  

Govoreći na sastanku vladajuće Socijaldemokratske partije (SPD) u Berlinu u subotu, Scholz je optužio Rusiju i, lično, predsjednika Vladimira Putina za zaustavljanje isporuke gasa EU.

“Ruski predsjednik je bio taj koji je zaustavio isporuku gasa kroz neoštećene gasovode. Time je dovedeno u pitanje 50% nemačkih snabdevanja gasom. 50 milijardi kubnih metara gasa koji je prošao kroz njih postalo je nedostupno”, rekao je Šolc tokom događaja, pozdravljajući napore vlade da kupi gas negde drugde.

Primjedbe su izazvale bijes Medvedeva, koji je na društvenoj medijskoj platformi X, bivšoj Twitter, otvoreno optužio njemačku kancelarku da “laže” i pokušava prebaciti krivicu za svoje postupke na Moskvu.

Nemac laže kroz zube! Sami su to odbacili, zeznuli su svoj narod zbog mržnje prema Rusiji, a sada izmiču i lažu!

Iako Scholz nije elaborirao to pitanje tokom svog govora, on je očigledno mislio na probleme oko Sjevernog toka koji su se dogodili prošlog ljeta, malo prije nego što su naftovodi uništeni u sabotažnom napadu 26. septembra.  

Tada je ruski energetski gigant Gazprom bio primoran da drastično smanji isporuke gasa gasovodima zbog tehničkih problema u vezi sa održavanjem turbina za Severni tok 1. Poteškoće sa servisiranjem turbina proistekle su iz zapadnih sankcija Rusiji, koje su efektivno sprečile održavanje i pravovremena isporuka rezervnih dijelova.

njemačkaOlaf Scholzrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
KomisarX
4 mjeseci prije

ni se za brinuti. Niko se tako dobro ne zna upucati v glavu (ne samo u koljeno) kako to znaju švabe.

MrKamenjarac
4 mjeseci prije

….NEZNA SE KO VISE LAZE SOLZ ILI BERBOCK;IJO IMAJU NESTO ZAJEDNICKO:OBADVOJE SU GNJIDE…..

tihobl
4 mjeseci prije

Ако помоћ других земаља ослаби, онда Немачка треба да буде спремна да повећа подршку Украјини.
/Немачки канцелар Олаф Шолц/

Perun
4 mjeseci prije

olaf šolc je gofno i lažof …izgleda da se nazire kraj i njemu i slicnima u EuRopskoj uniji ….SFSN…dao bog ga kukom iz Rajne izvade ,glupi amerikanski drmoguz i beskorisno korumpirano nacisticko derište

Josip
4 mjeseci prije

A tek koliko laze i maze ona svapska krmaca Ursula..

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Ponavljam svoj upis (popis) otprije 4 dana – evo gdje su Njemačku dovele energetske sankcije Rusiji SAMO u zadnjih godinu dana: – gospodarstvo palo na najnižu razinu zadnjih 15 godina – ušla u recesiju, jer je zadnja dva kvartala imala pad BDP-a po 0.5% – izvoz im je pao za 8.1%, a uvoz 16.3% – izvoz u Rusiju pao 40,5%, a uvoz iz Rusije za 88,5% – 39.2% radnika radi skraćeno radno vrijeme (zaposlenici u prosjeku rade 30.47 sati tjedno) – jedan od 10 zaposlenih ima dodatni posao – u trećem tromjesečju ove godine radni sati po osobi smanjeni su za 0.7 posto u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine – sve više njemačkih tvrtki razvoj i istraživanje prenosi u inozemstvo – prije tri godine za to je bila zainteresirana četvrtina domaćih tvrtki, a sada trećina Kada se na to nadoda gospodarska šteta zbog uvedenih žestokih dvogodišnjih Covid mjera prije… Čitaj više »

Max
4 mjeseci prije

On o svemu laže.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI