Scholz otkriva veliku reformu imigracije

olaf scholz
31 komentar

Plan njemačkog kancelara predviđa lakše deportacije i mogućnost uspostave procesnih centara izvan EU

Njemačka će pooštriti svoje useljeničke zakone i mogla bi početi procesuirati tražitelje azila u trećim zemljama izvan Europske unije, najavio je kancelar Olaf Scholz. Talijanska premijerka Giorgia Meloni otkrila je ranije ovog tjedna da će Rim izgraditi takav holding u Albaniji.

Izlazeći iz maratonskih devetosatnih razgovora s regionalnim čelnicima u ranim jutarnjim satima u utorak, kancelar Scholz pozdravio je dogovorene mjere kao “povijesni trenutak”. Kao cilj svoje vlade naveo je ograničavanje “neregularnih migracija”. Također je obećao da će savezna vlada podržati regionalne vlasti u pogledu primanja imigranata. Oni kojima je uskraćeno pravo na ostanak u Njemačkoj, posebice prijestupnici i kriminalci, bit će brže deportirani natrag u svoje domovine, rekao je Scholz, a Berlin aktivno pregovara s nekoliko zemalja porijekla.

Prema kancelarovim riječima, svi sudski procesi za dobivanje azila sada neće trajati dulje od šest mjeseci. Kako bi ubrzala stvari, vlada će također uvesti više digitalnih rješenja. Plan također poziva na smanjenje gotovinskih isplata registriranim dolascima i dulje čekanje prije nego što dobiju punu socijalnu pomoć, povećanje s 18 mjeseci na 36.

Osim toga, tražitelji azila s dobrim izgledima za dobivanje statusa izbjeglice bit će brže integrirani u tržište rada u zemlji, a vlada će izdvojiti više sredstava za stručne i jezične tečajeve.

Kancelar je također otkrio da će njegova vlada ispitati je li moguće obraditi zahtjeve za azil u trećim zemljama, izvan Europe. U međuvremenu će njemačke vlasti nastaviti nadzirati granice zemlje s Poljskom, Češkom, Austrijom i Švicarskom, dodao je, kako bi spriječile migrante od ilegalnog ulaska.

Među ostalim mjerama koje je Scholz otkrio je odluka o ograničavanju prava na spajanje obitelji za pojedince koji ne ispunjavaju uvjete za izbjeglice, ali koji još uvijek imaju status supsidijarne zaštite.

Prema podacima Berlina, između siječnja i rujna ove godine broj podnositelja zahtjeva za boravak porastao je za oko 73% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Ova statistika, međutim, ne uključuje ukrajinske izbjeglice, od kojih je više od milijun stiglo u Njemačku od veljače 2022.

U ponedjeljak je talijanska premijerka Meloni objavila da je njezina vlada sklopila ugovor s Albanijom o stvaranju središta za obradu tamo, za koji se očekuje da će godišnje obraditi do 36.000 podnositelja zahtjeva.

Vijest je razbjesnila humanitarne skupine i skupine za ljudska prava, a Međunarodni odbor za spašavanje opisao je dogovor kao “dehumanizirajući”.

Prema Guardianu, pozivajući se na dužnosnike EU-a, dogovor je također uznemirio više od nekoliko pera u Bruxellesu.

imigracijaMigrantinjemačkaOlaf Scholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

“Украјина је реализовала 90% реформи које је ЕУ очекивала од ње, дајући јој статус кандидата. Велики напредак је постигнут у дефинисању улоге уставног суда, реформи избора Високог савjета судства, програма за борбу против корупције, борбе против прања новца, ограничавању утицаја олигарха, новог закона о медијима и поправљању статуса националних мањина. “- Урсула фон дер Лајен

Bruno
5 mjeseci prije

A formula je pogađate, evo vam oružije i na Rusiju. Dobićete državljanstvo. Problem je što se niko neće vratiti sa fronta.

tihobl
5 mjeseci prije

Постали су познати детаљи о раду „добротворне“ фондације Елене Зеленске која се бави трговином децом
Портал Интел Дроп, позивајући се на независне истражитеље, сакупио је све чињенице о такозваној „доброј мисији“ супруге кијевског председника.
Истрага је показала да је на десетине деце одведено из Украјине под плаштом евакуације. Запослени у Фондацији Зеленске признао је да је систематски предавао децу педофилима у Француској, Великој Британији и Немачкој.
Према документима, фондација О Зеленске је укључена у „медицину, образовање, хуманитарну помоћ и мере евакуације“, али у ствари, запослени у организацији говоре о гнусним делима злостављања деце почињеним у име фондације.

tihobl
5 mjeseci prije

У Немачкој је број бескућника прошле године порастао за 58 одсто у односу на 2021, према подацима локалне организације Хелп фор Телес.

Године 2021. било је 383 хиљаде бескућника, а 2022. године 607 хиљада бескућника.

5 mjeseci prije

Etnički Nijemci i poznavatelji prilika ovo nazivaju samo kozmetičkim mjerama. Pun im je K neukih imigranata i islamistickog divljeg naroda koji ne zna koristiti ni kantu za smece a htio bi kao prevlast u Europi. Lako je kad je kasa puna i kad je mi “bjeli” Europljani punimo a ovi je samo prazne. Kad bi samo oni ostali Europa bi postala vukojebina kao i ona iz koje su dosli

Max
5 mjeseci prije

Uvaljivat će višak migrosa tuđoj sirotinji za sitan novac.

Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Pola doktora i inžinjera im je i osam godina nakon poziv njemačke kancelarke Angle Merkel da dođu u EU i njihovog dolaska 2015. godine na socijalnoj pomoći.

Sada bi se baš takvih riješili i slali u europske države koje nisu u EU.
A to je jedino bivša SFRJ bez Slovenije i Hrvatske.

Što ih Scholz ne šalje u SAD? Ionako oni izazivaju ratove na Blistoku zbog kojih doktori i inžinjeri bježe u Europu.

Ah, da, to bi bilo ravno čudu – taj se ni do danas ne usudi javno čak ni posumnjati da su mu izuzetni sabotirali Sjeverne Tokove, a kamoli da bi Nijemci završili istragu o sabotaži 😄

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Okasnilo to ….

onaj najglu...Dalton
5 mjeseci prije

Ma koji je to bezobrazluk!!
Mi ih zvali da dođu…
A oni sad neće da odu.
Vele, mi došli da ostarimo zajedno…

P.S.
Prije će u Hrvatskoj školsku djecu voditi u muzeje da uz krapinskog čovjeka i fosilne ostatke dinosaura vide prepariranu svinju, da znaju kako je nekada izgledala, nego će se Švabe riješiti ovih…

gargamel.
5 mjeseci prije

Kasno, eno u NL kandidat za Premijera turkinja ( inače kurdskog porijekla) .

Lucija, prva
5 mjeseci prije

“Talijanska premijerka Giorgia Meloni otkrila je ranije ovog tjedna da će Rim izgraditi takav holding u Albaniji.”

Bravo jedna nedoj*…

Btw, ovo već rade Englezi. Šalju svoje kojekakve u Albaniju.

Čudan lik
5 mjeseci prije

Jeste li čuli za izraz: sere za diviziju??? E pa Scholz je to nadmašio, jer je ovom “reformom” pokazao da sere za čitavu armiju. Prije nekoliko mjeseci “siroti izbjeglica” je za ukupno 3 pokušaja i 2 uspješna silovanja osuđen na dobrotvorni rad. Da dobro ste čuli, Njemački sud ga je osudio na dobrotvorni rad i naredio da je okrivljenik dužan platiti odštetu žrtvama u visini od ukupno 2 000 eura. Da, i opet ste dobro pročitali, ne radi se o tipfeleru. U obrazloženju presude stoji kako se radi o mladiću koji se “dobro integrirao u Njemačko društvo” pa sud ne vidi potrebe da se okrivljenog osuđuje na strožu kaznu. Da, stvarno je tako rečeno, ne zezam se, provjerite na internetu. Prvo što sirote izbjeglice čine je traženje Njemice koju će “napumpati” i time si osiguravaju doživotni ostanak u Njemačkoj na socijali zato što sudovi ne žele “razdvajati obitelji”… Eto, zato… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ova Scholza da u Njemačkoj još pameti preostalo — PRVA DEPORTIRAT !!! Na Južni Pol !!!!

Steve
5 mjeseci prije

A gde ćete ih to, baš me živo interesuje?! Pa nisam im ja pravio raznorazna ,,proleća,, nego ti. Nisam ih ja rušio i razarao, nego ti. Nisam im ja svrgavao legalno izabrane vlasti, nego ti. Nisam im ja destabilizovao sistem koji je bio brana protiv radikalnog islamizma, nego ti. Sad primaj i ne pitaj …

ime
5 mjeseci prije

još mi uvijek nije jasno kako ovi rade mercedese.
a ertardirani 100%

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI