Šef Pentagona je imao rak

Američki ministar obrane Lloyd Austin
16 komentara

Američki ministar odbrane Lloyd Austin liječen je od raka prostate početkom decembra, a prošle sedmice je hospitaliziran zbog komplikacija nakon zahvata, otkrio je u utorak Nacionalni vojni medicinski centar Walter Reed. Boravak u bolnici je nekoliko dana držan u tajnosti i od Bijele kuće i od američke javnosti.

Pentagon je prvi put spomenuo Austinovo odsustvo prošlog petka, rekavši novinarima da je nastavio sa svojim dužnostima. Tokom vikenda se ispostavilo da je bivši general još uvijek u Walter Reedu, da radi na daljinu, te da o svom odsustvu nije obavijestio predsjednika Joea Bidena ili Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Portparol Pentagona opisao je uzrok Austinove hospitalizacije kao komplikacije od “elektivne operacije”, koje nisu otkrivene zbog zabrinutosti za privatnost.

Prema izjavi koju su objavila dva zvaničnika Waltera Reeda, Austinu je dijagnosticiran rak prostate tokom skrininga početkom prošlog mjeseca i 22. decembra  je bio podvrgnut “minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri” koja se zove prostatektomija.

Bio je pod općom anestezijom, ali se “oporavio bez problema” i otišao kući sljedećeg jutra, stoji u izjavi koju su potpisali direktor medicine za traumatologiju dr. John Maddox i dr. Gregory Chesnut iz Centra za istraživanje bolesti prostate.

Međutim, 1. januara, Ostin je ponovo primljen sa infekcijom urinarnog trakta koja je izazvala nakupljanje tečnosti u stomaku i crevima i jak bol. Sledećeg dana je smešten na jedinicu intenzivne nege (ITU). Infekcija je od tada nestala, on “nastavlja da napreduje”, a liječnici očekuju potpuni oporavak, iako su primijetili da “ovo može biti spor proces”.

Maddox i Chesnut insistirali su na tome da Ostin “nikada nije izgubio svijest i nikada nije bio podvrgnut općoj anesteziji” tokom drugog boravka u Walter Reedu.

Iako je Ostin konačno razgovarao s predsjednikom u subotu, on očito tada nije otkrio svoje stanje. Upitan kada je Bajden saznao za rak, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je novinarima u utorak da je “danas obaviješten”. Pentagon je obaviješten o dijagnozi istog dana, rekao je general-major Pat Ryder, glasnogovornik Ministarstva odbrane.

“Što se tiče situacije u pogledu elektivne operacije i stanja sekretara, mi vam pružamo te informacije onako kako smo ih primili”, rekao je Ryder novinarima.

Ryder nije želio reći da li je Ostinov šef osoblja znao za njegovo stanje. Kelly Magsamen, veteran Obamine administracije koja je došla u Pentagon iz Centra za američki napredak, prošle sedmice je bila na bolovanju zbog gripe.

Čak ni zamjenica ministra odbrane Kathleen Hicks, kojoj su se obratili na odmoru u Portoriku da obavi neke “rutinske” poslove Pentagona, očigledno nije znala za Austinovu hospitalizaciju do 5. januara, prema CNN-u.

Lloyd AustinMinistar OdbraneSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Odsjekli mu ćunu 🤷 i onak je želio bit – transgender 🤷 sad’ je prava *ička ….

3 mjeseci prije

Zanimljivo: “Portparol Pentagona opisao je uzrok Austinove hospitalizacije kao komplikacije od “elektivne operacije”, koje nisu otkrivene zbog zabrinutosti za privatnost.
Znači, samo nekoliko dana kasnije odjednom više nema razloga za zabrinutost. Logično.

Marmel
3 mjeseci prije

Sad nema rak,sad mu samo mali raćići zvrće po tjelu????

Karma
3 mjeseci prije

Stakor masonski, hazarska kucka

Max
3 mjeseci prije

Neki kažu da je imao Kinžal.

Bruno
3 mjeseci prije

Pa neće primat hrvatsku mirovinu. Nije valjda da im je ponestalo ljudi za ministra odbrane. Izgleda da se SAD ugleda na Hrvatsku. Daj šta daš.

Bruno
3 mjeseci prije

Senilan glavni u državi, mogu bez ministra obrane, jebena država. Može kako hoćeš. Nekada su to zvali banana držva, samo što je ova naoružana opsnim oružjem

Nekoime
3 mjeseci prije

Operacija odstranjivanja Zelenskog iz debelog crijeva se zakomplicirala.

tihobl
3 mjeseci prije

Ostin je ponovo primljen sa infekcijom urinarnog trakta koja je izazvala nakupljanje tečnosti u stomaku i crevima i jak bol.

Americko zdravstvo je propalo.

Sara
3 mjeseci prije

Još su neki hitali u Walter Reed…..nisu se dobro proveli.

Sara
3 mjeseci prije

Nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da je/nije rekao Bidenu, pa čak ni sam Biden…

abc
3 mjeseci prije

To je samo lažna izjava za zapadnu javnost, a u stvari je Lloyd Austin vrlo vjerovatno teško ranjavan u raketnom napadu, kad je pre dva tjedna boravio u Harkovu. Rusi su pogodili hotel pun vojnog osobja NATO-a i to vrlo visoko rangiranih vojnih lica. Broj mrtvih i ranjenih se drži u tajnosti, a za šefa pentangona su američki propagandisti iznašli primjeran izgovor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI