Šef Roscosmosa ismijava Trumpa zbog hvalisanja oko „super-duper“ američkih projektila

Dmitry Rogozin i Trump

Šef ruske svemirske agencije, Dmitrij Rogozin, ispalio je tvit kao odgovor na hvalisanje Donalda Trumpa o super-snažnoj raketi za koju tvrdi da ostavlja ruske ili kineske analoge daleko iza sebe.

Dok je u petak otkrivao zastavu Svemirskih snaga u Ovalnom uredu, američki predsjednik Donald Trump iznio je nekoliko primjedbi. “Nemamo izbora. Moramo to uraditi, s protivnicima koje imamo tamo … Ja to zovem super-duper projektil, a čuo sam neku noć da je 17 puta brži od onoga što oni imaju trenutno”, Trump se hvalisao.

Američki predsjednik nije dao ni jedan trag o misterioznoj municiji, ali može se pretpostaviti da je govorio o projektilu koji može da putuje nekoliko puta brže od brzine zvuka. “Čuli ste da Rusija ima jedan pet puta brži, Kina radi na jednom pet ili šest puta bržem, a mi imamo 17 puta brži”, insistirao je.

Usvojivši nešto sarkastičnog tona, šef Roscosmosa Dmitrij Rogozin rekao je: “Pa, ne možemo ništa učiniti protiv super-duper rakete. Predajemo se!“

Čini se da Trump ponekad pravi pakao kada upoređuje američki hardver s onim koji imaju protivnici – a na štetu ovog drugog. Prije dvije godine, slavno je podbadao Kim Jong-una iz Sjeverne Koreje, rekavši da je nuklearno dugme predsjednika SAD “mnogo veće i snažnije od njegovog.”

Moskva je već stavila u upotrebu svoj hiperzvučni glajder Avangard (Vanguard). Montiran na vrhu postojeće balističke rakete, smatra se da je vrhunski projektil sposoban da dostigne 27 Mahova, čineći moderne postrojbe za proturaketnu odbranu zastarjele zbog prevelike brzine.

Nekoliko drugih, poput krstareće rakete Kinzhal (Bodež), završavaju probe ili se navodi da su u toku.

Kao što je predlagao ruski predsjednik Vladimir Putin, tehnološki skok stvorio je rijetku situaciju u kojoj SAD moraju da prate korak za Rusijom. U međuvremenu je osigurala neusporedivu stratešku zastrašujuću silu za godine koje dolaze.

52
Ostavite komentar

avatar
10000
 
18 Grupirani komentari
34 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
50 Komentatori
Ad astraZadraninZadraninEU dismrad astra Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
preseren3
Gost
preseren3

90% amerikanaca su idioti. Trump to zna, kao i svi predsjednici u EU. Izjave, kao ova, su za idiote. One, koji če dobiti pušku, sjesti u humwee i otiči na Rusku granicu, kao ustrahovat če Ruse.

Ad astra
Gost
Ad astra

preseren, kad netko tako bezobrazno započne tekst, jedino što mogu kazati je da mu je obrazovanje mizerno. Ne mogu vjerovati da postoje ljudi s tako devijantnim promišljanjem.

preseren3
Gost
preseren3

Obrazovanje? MOLIM TE LIJEPO! Svi ti ljudi, koji šire mržnju, visoko so obrazovani, a igraju na najniže ljudske osečaje!
To, što se momentalno u svijetu događa, je sramota ljudskoj civilizaciji!
Nema više međunarodnih dogovora, NEMA PRAVA, samo primitivno nadmetanje! JA IMAM VEČEG NEGO TI!
Ostavi priče za djecu…

Ad astra
Gost
Ad astra

preseren3, kad netko kaže da je 90% nekog naroda idioti, taj isti je ili predstavnik tih navedenih pa zna podatak ili je mizerno obrazovan pa ne zna da se ovakve procjene ne mogu davati “odokativno”. U svakom slučaju, čovjek s vrlo upitnon inteligencijom. Zar nisi primjetio dasi skrenuo s teme, što je eklatantni primjer čovjeka bez stava. Inteligentni mogu mrziti ali glupi izbacuju procjene bez osnove.

Slovenac
Gost
Slovenac

Ad usra pa i ti si idiot kao i ti amerikanci , taj narod zivi od krvi drugih eto pogledaj sta radite vi zidovi i ludi ameri za vas je normalno pucati u dijete eto kakvi ste fujjj pogan…

Ad astra
Gost
Ad astra

Slovenac, Ivo evo tebe pod novim nickom. Da li bar govoriš slovenski ili si opet na googlu. Slovenci su jedan civiliziran i kulturan narod. Ne sramoti im ime.

preseren3
Gost
preseren3

“Trump was born and raised in Queens, a borough of New York City, and received a bachelor’s degree in economics from the Wharton School.”
Ovaj čovijek bi želio sa ovakvim objavama ustrahovati svijet?

Ad astra
Gost
Ad astra

preseren3, taj čovjek je na čelu najjače države na svijetu. Ne treba on nikoga strašiti. Svi oni koji imaju loše namjere protiv US, trebaju se dobro zamisliti.

Sarmat
Gost
Sarmat

Ad astra
možda i je bezobrazno ali je točno. S tim da bih ja riječi “idioti” ipak ublažio u oblik “politički neobrazovani ljudi”.”

Zadranin
Gost
Zadranin

Ad astra

Pa slušaj, kad jedan CNN izvjesti o najezdi velikih stršljenova u Hong Kongu, u “Južnoj Americi”.. onda se čovjek zapita: koliko su stvarno inteligentni? 😂

P***!

Ad astra
Gost
Ad astra

Zadranin, da li bi mogao na karti US prepoznati sve savezne države, a da ne čitaš. Isto vrijedi i za Latinsku Ameriku, a da ne govorim o Oceaniji.Pazi, to je država 330 milijuna stanovnika. Ne rugaj se drugome. Prvo preispitaj sebe.

Zadranin
Gost
Zadranin

Ad astra

Zemljopis mi je jedan od omiljenih predmeta iz škole. Znao bi prepoznati sve države svijeta, a pošto je amerokenjistan jedna od tih svjetskih država, onda bi prepoznao i amerokenjistan.

A za njihove savezne države me zaboli *urac, pošto nisu suverene države.

Ne bi ni ti znao prepoznati sve ruske republike, zato preispitaj sebe prije ruganja drugome.

Hong Kong nije hebeni teksas, Hong Kong je svjetski poznato “azijsko odredište”, i ne govorimo o hebenom TV Imotski, već o svjetski poznatoj, uglednoj novinskoj agenciji CNN.

Zato, nemoj mi s visoka govoriti.

P***!

Slovenac
Gost
Slovenac

Ovaj ad sasra je stvarno pogluph neki zidovca

Ad astra
Gost
Ad astra

Slovenac, Ivo lakše malo s uvredama. Opet će te admin blokirat. Opet ćeš morati smišljti novu IP.

Ad astra
Gost
Ad astra

Zadranin, krenimo od odostraga. Da li ti govorim s visoka, to je tvoja procjena. Obično takve izjave daju oni koji se osjećaju inferiorni pa se malo brane. Drugo, to da bi znao sve države na karti, ma objesi mačku o rep. Ne vjerujem ti iz prostog razloga, nisi pokazao zavidnu razinu obrazovanja u dosadašnjim prepiskama. Više se fokusiraš na vrijeđanje i svađu, a to definitivno nije način komunikacije civiliziranog svijeta.

EU dismr
Gost
EU dismr

Ad astra, knjige si zaboravio pomenuti .. 🙂

Zadranin
Gost
Zadranin

Ad astra

Ne sramoti se još više.

P***!

Ad astra
Gost
Ad astra

Zadranin, moja najveća sramota je polemiziranje s tobom. Ili ne znaš ili si zločest. Ali odkad i odselio iz Zadra mrziš sve zapadno.

BanOvan
Gost
BanOvan

Puzdravi USrAne , koliko tvojih USrAnaca uopste zna pokazati na globusu gdje je EVROPA a da ove prcije i ojebine novonastale ne spominjem. Kod nas se jos na ovim debilnim prostorima uci sliv rijeke Misisipi i ostale nebuloze iz daleko vam bilo vase klaonice Indijanaca. Ti tvoji debili ne bi znali otici pisati da ih neko za ruku ne uhvati i do klonje dovede. Jedino sto znaju varakinom da isplahnu usta.

Antikabalista
Gost
Antikabalista

Kretenski odgovor nekoga, koji nema pojma o ničemu….

Antikabalista
Gost
Antikabalista

Devijantni odgovor amerofilčiča, koji sam nema pojma o ničemu.

tihobl
Gost
tihobl

Dobar je, narocito kad zamjeni brojeve sa ruskim. Ameri ce uskoro (oko 2022.) napraviti raketu od 5 maha.

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi

Teško da će ući u naoružanje prije 2024g.

BanOvan
Gost
BanOvan

Možda i hpće , ako budu pucali nizobalu, uzobalu bi mogli disati na mah

Antikabalista
Gost
Antikabalista

99%

Borik
Gost
Borik

Tamo gdje uažete pare tamo napredujete. Ako dajete pare za obrazovanje znanost ide naprijed ako dajete pare za auto cste po kojima se nito ne vozi onda imate prazne auto ceste, ako dajete pare za društveni inžinjering onda imate gomilu raznig skupina koje se bore za svoja prava koja im i ne trebaju jer je demokracija na vrhu piramide sa većinom na čelu, dok manjine moraju slušati što većina kaže.

Bosanac
Gost
Bosanac

Korona kriza je definitivno gotova….neko treba obavjestit zvanicno ove sto jos s maskama hodaju po ulici 🙂

BanOvan
Gost
BanOvan

Bosanac, malo si se preshikao, prvo treba obavijestiti one koji naplacuju kazne za ne nosenje maski da ne bude kao poslije WW2 da mnogi nisu znali da je rat zavrsen a bilo ih i koji nisu znali ni da je poce.

JeLiOvoVic?
Gost
JeLiOvoVic?

Trumpy, bivši kečer i reality showman, i služi za zabavljanje masa lažnim tučnjavama protiv izmišljenih neprijatelja i pokazivanjem napumpanih mišića, sve uz zaglušujuće Twitter poruke, blješteće super-duper svjetlosne efekte i pirotehniku… Dok naivci vjeruju da on “isušuje močvaru” i bori se “protiv duboke države”, u pozadini braća Koch i ostali milijarderi koji su ga stvorili preuzimaju sve više moći…

dengvaxia 2 u ZDA
Gost
dengvaxia 2 u ZDA

udski postupak protiv Kano trovafloksacina nastao je iz kliničkog ispitivanja koje je farmaceutska tvrtka Pfizer 1996. godine provela u Kanu u Nigeriji , za vrijeme epidemije meningokoknog meningitisa . Kako bi testirao svoj novi antibiotik, trovafloksacin (Trovan), Pfizer je dao 100 djece trovafloksacinu, dok je još 100 dobilo zlatni standardni lijek protiv meningitisa, ceftriakson , cefalosporinski antibiotik. [1] Pfizer je djeci dao znatno smanjenu dozu ceftriaksona (konkretno, 33 mg / kg) [2] u odnosu na onu opisanu u američkoj FDA- odobrenje propisivanja informacija. Navodi se da je to učinjeno kako bi se test ispitao u korist vlastitog lijeka. [3] Pfizer je tvrdio da je upotrijebljena doza dovoljna iako kliničko ispitivanje koje je izveo Médecins Sans Frontières preporučuje dozu od 50-100 mg / kg. [4] Izvješće Svjetske banke iz 2002. godine je opisalo vojnu vladu koja je vladala Nigerijom u vrijeme tih događaja kao “prodorno korumpiranu”. Nadalje citira široke komentare poslovnih rukovoditelja u Nigeriji, koji karakteriziraju Nacionalnu agenciju za upravljanje i kontrolu hrane i lijekova(NAFDAC) tog razdoblja kao nedostaje sposobnosti potrebnih za obavljanje njegove regulatorne uloge i „uznemiravanja poslovanja i traženja mita“, a ne „zaštite poduzeća i potrošača“. [5] Pet djece koje su davale trovafloksacin umrlo je, kao i šestoro djece koja su dobivala ceftriakson. Vodeći istražitelj, dr. Abdulhamid Isa Dutse, kasnije je dostavio pismo odobravanja za ispitivanja na ljudima za koja je utvrđeno da su krivotvoreni. [1] Nigerijska vlada nazvala je ispitivanje “ilegalnim suđenjem neregistrirane droge.” [6] Navodi se da sudionicima i njihovim obiteljima nije rečeno da su bili dio suđenja, te da je kompanija Médecins Sans Frontières nudila standardni tretman u drugom dijelu iste zgrade. [7]Pfizer priznao smanjenje doze standardnih tretmana, ali je rekao da je učinjeno kako bi se smanjila bol na mjestu injektiranja, i da je smrtnost u obje trovafloxin i ceftriakson rukama njegovog suđenja bile su niže nego kod onih liječenih s kloramfenikola po Liječnika bez granica . [8] Preživjeli suđenja pokušali su pokrenuti niz pravnih postupaka protiv Pfizera u Sjedinjenim Državama. To je rezultiralo u četiri pravosudna mišljenja , od kojih su prva tri odbila tužbeni zahtjev iz procesnih razloga . [6] Prema Ben Goldacre , Pfizer je tvrdio da nije potrebno dobiti informirani pristanak za eksperimentalna ispitivanja droga u Africi i da bi bilo koji slučaj trebao biti saslušan u Nigeriji. [7] U svibnju 2006. zastupnik Tom Lantos iz Kalifornije, stariji demokrat u Odboru za međunarodne odnose Doma, opisao je rezultate izvješća sastavljenog od slučaja nigerijske vlade kao “apsolutno grozan”, te pozvao Pfizer da otvori svoje zapisnike. [6] U siječnju 2009., Apelacijski sud Sjedinjenih Država za drugi krug presudio je da nigerijske žrtve i njihove obitelji imaju pravo podnijeti tužbu protiv Pfizera u Sjedinjenim Državama prema Statutu Alien Tort . Pfizer je naknadno riješio slučaj izvan suda s nagodbom u iznosu od 75 milijuna dolara, koja je bila predmet klauzule o povjerljivosti. [7] Sve u svemu, epidemija meningitisa 1996. godine u sjevernoj Nigeriji ubila je oko 12.000 ljudi tijekom najgoreg poznatog izbijanja meningitisa u subsaharskoj Africi . Sadržaj 1 Abdullahi v. Pfizer, Inc. I… Pročitaj više »

dengvaxia 2 u ZDA
Gost
dengvaxia 2 u ZDA

8. veljače 1998. Pfizer je lansirao Trovan nakon što je dobio odobrenje FDA za liječenje brojnih odraslih bolesti. (Usl. P 218.) Ubrzo nakon toga, Pfizer i FDA dobili su izvještaje o Trovanovim pacijentima koji su imali oštećenje jetre. (Compl. P 219.) U siječnju 1999. FDA je preporučila da se Trovan propisuje samo pacijentima u staračkim domovima ili bolnicama koji pate od životnih opasnosti. (Sl. P 223.) Nakon lipnja FDA je objavio javnozdravstveni savet o toksičnosti jetre povezanim s oralnim i intravenskim Trovanom nakon izvještaja o stavljanju u promet akutne zatajenja jetre usko povezanih s lijekom. (Compl. P 224.) FDA je objavila da je primila izvješća o više od 100 slučajeva u kojima su bolesnici Trovan imali kliničku simptomatsku toksičnost na jetru i savjetovala liječnike da koriste Trovan samo za pacijente koji ispunjavaju određene kriterije. (Compl. P 224-25.) Osim toga, Pfizer je pristao ograničiti distribuciju Trovana na bolnice i ustanove za dugoročno njegovanje. (Compl. P 224.) Nadalje, theOdbor Europske unije za vlastite lijekove obustavio je svu prodaju Trovana dijelom zbog rezultata ispitivanja iz Kanoa. (Spoj PP 221-22.) [3] Kao odgovor na optužbe tužitelja, Pfizer je podnio zahtjev za razrješenje , u skladu s pravilom 12 (b) (6) Saveznog pravilnika o parničnom postupku , [12] navodeći da se tužitelji ne pozivaju na kršenje zakona zakona nacija , jer se njihovi postupci nisu uklapali u uske iznimke kada će se privatna stranka smatrati odgovornom za “zakon naroda”. Međutim, sud je odbio prijedlog za razrješenje iz tih razloga, jer je u pritužbi dovoljno navedeno da je Pfizer surađivao s nigerijskom vladom, čime je Pfizer djelovao kao “de facto državni akter “. Zatim je Pfizer tražio otkaz zbog razloga foruma non удобens . Unatoč tvrdnjama tužitelja da je nigerijski sudski sustav korumpiran i ne može pružiti adekvatan alternativni forum, sud je na kraju utvrdio da je Nigerija pružila adekvatan alternativni forum i da su “Gilbertovi faktori” presudili u korist prenošenja slučaja u Nigeriju. Stoga je sud odobrio prijedlog tuženika da odbaci tu tužbu na temelju foruma non удобens, pod uvjetom da je Pfizer pristao na tužbu i prihvaćanje postupka u Nigeriji; Pfizer se odrekao mogućih problema zastare; Pfizer je stavio na raspolaganje dokumente i zaposlenike; Pfizer je pristao vratiti se u Sjedinjene Države ako Nigerija odbije prihvatiti jurisdikciju. Abdullahi v. Pfizer, Inc. II Apelacijski sud Sjedinjenih Država . Nigerijski tužitelji žalili su se na rješenje Konačnog suda na konačnu presudu prizivnom sudu Sjedinjenih Država za drugi krug. [13] Pfizer je usporio žalbu na svoj zahtjev za razrješenjem u skladu s pravilom 12 (b) (6) Federalnih pravila o parničnom postupku . Apelacijski sud pregledao je otpuštanje foruma non удобens u skladu sa standardom “jasne zlouporabe diskrecije”. Apelacijski sud je, međutim, revidirao analizu Suda o odgovarajućem alternativnom forumu. Iako se u normalnim okolnostima Nigerija činila prikladnim forumom, u rijetkim slučajevima to možda nije dovoljno. “Ako tužitelj pokaže da uvjeti na stranom forumu jasno pokazuju da je tužitelji vrlo malo vjerovatno da će dobiti osnovnu pravdu,Forum ne conveniens Prijedlog mora biti odbijen.” [14] Žalbeni sud naveo da tužitelji… Pročitaj više »

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi

Imaš li link sa kojeg si to prevodio ?

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta

Za neupućene: ako se Tramp nečim hvali, realnost može samo biti bolja od toga.

Kaj ti
Gost
Kaj ti

Znaci uopce nemaju nista.

Kažun
Gost
Kažun

Melanija?

ooiyt
Gost
ooiyt

I vrijeme je da se javljaju ruski politicari.
Sav je teret pao na Putina.

Ogi
Gost
Ogi

Super – duper! Hahaha. Kad vidimo u praksi vjerovat cemo.

Kažun
Gost
Kažun

Super Trouper ABBA ili maja dupe?

Dawor
Gost
Dawor

Mi Jugovići imamo projektile (od 3 kile) 720 812 puta brže ne samo od zvuka nego i od sluha,vida pa čak i njuha…!!!!!!

Kažun
Gost
Kažun

Nije to ništa,Iranci raketama promaše usra baze CEP 50 KM.
Sa “prastarim”malo nadograđenim Ruskim raketama.
I sa takvim CEP-om,bilo je glavobolja,posjeta psihijatru,
tražile se palete rola WC PAPIRA.
CEP – Circular error probable

Zadranin
Gost
Zadranin

trump, bolje bi ti bilo popraviti i uložiti u amerokenjsku infrastrukturu, a ne igrati se sa velikim igračima.

P***!

Ad astra
Gost
Ad astra

Zadranin, a što kažeš na infrastrukturu u tvojoj državi? Možda bi se i ta dala popraviti. Koliko zajedljivih komentara bez osnove. Koliko si dugo živio u nekoj zapadnoj državi? Opet procjena knjige po koricama.

Zadranin
Gost
Zadranin

Ad astra

Može, nek trump popravi infrastrukturu u mojoj zemlji, umjesto u amerokenjistanu.

P***!

neznanje
Gost
neznanje

Tko će hladiti glavu te rakete, a tek komunikacija kroz stvorenu plazmu.Ajajaj.

Antikabalista
Gost
Antikabalista

Kažu američki generali, da mogu Rusiju uništiti deset puta. A Rusi jim odgovaraju, da su skromniji, pa jim zadostuje da USA unište samo jedanput.

Max
Gost
Max

Imaju i Rusi i Kinezi prednost odavno.

Ad astra
Gost
Ad astra

Max, u čemu. Dajte se ljudi naučite polemizirati faktima, a nefloskulama. Od kada imaju prednost i u čemu? Gledajući gospodarstvo, GDP, stanje u državama, u čemu su u prednosti?

Fenix
Gost
Fenix

Kinezi imaju prednost u svemu.

Savio
Gost
Savio

Ako hoces konkretno, Rusi imaju prednost u strateskom, hipersonicnom naoruzanju. Kojr jr kod Rusa vec u upotrebi, dok Ameri na svojima rade i pitanje je kada ce uci u aktivnu sluzbu.

Sto se tice Kineza, njihova ekonomija, ako gledamo realno GDP (PPP) je vec nekoliko godina veca od americke.

Prednost Amera je polozaj dolara u finansijskom sistemu svijeta, ali ta prednost je ujedno i mac koji Amerima visi iznad glave, i koji uskoro pada.

ad astra
Gost
ad astra

Savio, GDP ppp ne pokazuje stanje ekonomije pojedine države već uspoređuje potrošačku košaricu dvaju država. primjera radi, Jugoslavije 1980-tih i SR Njemačka. U Jugi je marka bila puno vrijednija nego u Njemačkoj i mogao si za 100 maraka kupiti puno više hrane nego u Njemačkoj. Prosječna plaća u Njemačkoj bila je 2000 maraka, u Jugi 100 maraka. Ako kompariramo tadašnji GDP ppp dvaju država, bilo bi interesantno vidjeti tvoju reakciju. I na kraju evo ti jedan link i probaj nešto iz njega zaključiti. http://statisticstimes.com/economy/gdp-nominal-vs-gdp-ppp.php

Antikabalista
Gost
Antikabalista

Al mu je Rogozin odvalio jaku pljesku……

Ludi Dzukac
Gost
Ludi Dzukac

Super Dupe Raketa

POVEZANE VIJESTI

Izbornik