Šef Roscosmosa ismijava Trumpa zbog hvalisanja oko „super-duper“ američkih projektila

Dmitry Rogozin i Trump
41 komentar

Šef ruske svemirske agencije, Dmitrij Rogozin, ispalio je tvit kao odgovor na hvalisanje Donalda Trumpa o super-snažnoj raketi za koju tvrdi da ostavlja ruske ili kineske analoge daleko iza sebe.

Dok je u petak otkrivao zastavu Svemirskih snaga u Ovalnom uredu, američki predsjednik Donald Trump iznio je nekoliko primjedbi. “Nemamo izbora. Moramo to uraditi, s protivnicima koje imamo tamo … Ja to zovem super-duper projektil, a čuo sam neku noć da je 17 puta brži od onoga što oni imaju trenutno”, Trump se hvalisao.

Američki predsjednik nije dao ni jedan trag o misterioznoj municiji, ali može se pretpostaviti da je govorio o projektilu koji može da putuje nekoliko puta brže od brzine zvuka. “Čuli ste da Rusija ima jedan pet puta brži, Kina radi na jednom pet ili šest puta bržem, a mi imamo 17 puta brži”, insistirao je.

Usvojivši nešto sarkastičnog tona, šef Roscosmosa Dmitrij Rogozin rekao je: “Pa, ne možemo ništa učiniti protiv super-duper rakete. Predajemo se!“

Čini se da Trump ponekad pravi pakao kada upoređuje američki hardver s onim koji imaju protivnici – a na štetu ovog drugog. Prije dvije godine, slavno je podbadao Kim Jong-una iz Sjeverne Koreje, rekavši da je nuklearno dugme predsjednika SAD “mnogo veće i snažnije od njegovog.”

Moskva je već stavila u upotrebu svoj hiperzvučni glajder Avangard (Vanguard). Montiran na vrhu postojeće balističke rakete, smatra se da je vrhunski projektil sposoban da dostigne 27 Mahova, čineći moderne postrojbe za proturaketnu odbranu zastarjele zbog prevelike brzine.

Nekoliko drugih, poput krstareće rakete Kinzhal (Bodež), završavaju probe ili se navodi da su u toku.

Kao što je predlagao ruski predsjednik Vladimir Putin, tehnološki skok stvorio je rijetku situaciju u kojoj SAD moraju da prate korak za Rusijom. U međuvremenu je osigurala neusporedivu stratešku zastrašujuću silu za godine koje dolaze.

Dmitrij RogozinDonald TrumpRosCosmosrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
3 godine prije

Tamo gdje uažete pare tamo napredujete. Ako dajete pare za obrazovanje znanost ide naprijed ako dajete pare za auto cste po kojima se nito ne vozi onda imate prazne auto ceste, ako dajete pare za društveni inžinjering onda imate gomilu raznig skupina koje se bore za svoja prava koja im i ne trebaju jer je demokracija na vrhu piramide sa većinom na čelu, dok manjine moraju slušati što većina kaže.

Bosanac
3 godine prije

Korona kriza je definitivno gotova….neko treba obavjestit zvanicno ove sto jos s maskama hodaju po ulici 🙂

JeLiOvoVic?
3 godine prije

Trumpy, bivši kečer i reality showman, i služi za zabavljanje masa lažnim tučnjavama protiv izmišljenih neprijatelja i pokazivanjem napumpanih mišića, sve uz zaglušujuće Twitter poruke, blješteće super-duper svjetlosne efekte i pirotehniku… Dok naivci vjeruju da on “isušuje močvaru” i bori se “protiv duboke države”, u pozadini braća Koch i ostali milijarderi koji su ga stvorili preuzimaju sve više moći…

Ad astra
3 godine prije

preseren, kad netko tako bezobrazno započne tekst, jedino što mogu kazati je da mu je obrazovanje mizerno. Ne mogu vjerovati da postoje ljudi s tako devijantnim promišljanjem.

tihobl
3 godine prije

Dobar je, narocito kad zamjeni brojeve sa ruskim. Ameri ce uskoro (oko 2022.) napraviti raketu od 5 maha.

dengvaxia 2 u ZDA
3 godine prije

udski postupak protiv Kano trovafloksacina nastao je iz kliničkog ispitivanja koje je farmaceutska tvrtka Pfizer 1996. godine provela u Kanu u Nigeriji , za vrijeme epidemije meningokoknog meningitisa . Kako bi testirao svoj novi antibiotik, trovafloksacin (Trovan), Pfizer je dao 100 djece trovafloksacinu, dok je još 100 dobilo zlatni standardni lijek protiv meningitisa, ceftriakson , cefalosporinski antibiotik. [1] Pfizer je djeci dao znatno smanjenu dozu ceftriaksona (konkretno, 33 mg / kg) [2] u odnosu na onu opisanu u američkoj FDA- odobrenje propisivanja informacija. Navodi se da je to učinjeno kako bi se test ispitao u korist vlastitog lijeka. [3] Pfizer je tvrdio da je upotrijebljena doza dovoljna iako kliničko ispitivanje koje je izveo Médecins Sans Frontières preporučuje dozu od 50-100 mg / kg. [4] Izvješće Svjetske banke iz 2002. godine je opisalo vojnu vladu koja je vladala Nigerijom u vrijeme tih događaja kao “prodorno korumpiranu”. Nadalje citira široke komentare poslovnih… Čitaj više »

dengvaxia 2 u ZDA
3 godine prije

8. veljače 1998. Pfizer je lansirao Trovan nakon što je dobio odobrenje FDA za liječenje brojnih odraslih bolesti. (Usl. P 218.) Ubrzo nakon toga, Pfizer i FDA dobili su izvještaje o Trovanovim pacijentima koji su imali oštećenje jetre. (Compl. P 219.) U siječnju 1999. FDA je preporučila da se Trovan propisuje samo pacijentima u staračkim domovima ili bolnicama koji pate od životnih opasnosti. (Sl. P 223.) Nakon lipnja FDA je objavio javnozdravstveni savet o toksičnosti jetre povezanim s oralnim i intravenskim Trovanom nakon izvještaja o stavljanju u promet akutne zatajenja jetre usko povezanih s lijekom. (Compl. P 224.) FDA je objavila da je primila izvješća o više od 100 slučajeva u kojima su bolesnici Trovan imali kliničku simptomatsku toksičnost na jetru i savjetovala liječnike da koriste Trovan samo za pacijente koji ispunjavaju određene kriterije. (Compl. P 224-25.) Osim toga, Pfizer je pristao ograničiti distribuciju Trovana na bolnice i ustanove za… Čitaj više »

Iza_horizonta
3 godine prije

Za neupućene: ako se Tramp nečim hvali, realnost može samo biti bolja od toga.

ooiyt
3 godine prije

I vrijeme je da se javljaju ruski politicari.
Sav je teret pao na Putina.

Ogi
3 godine prije

Super – duper! Hahaha. Kad vidimo u praksi vjerovat cemo.

Kažun
3 godine prije

Super Trouper ABBA ili maja dupe?

Kažun
3 godine prije

Nije to ništa,Iranci raketama promaše usra baze CEP 50 KM.
Sa “prastarim”malo nadograđenim Ruskim raketama.
I sa takvim CEP-om,bilo je glavobolja,posjeta psihijatru,
tražile se palete rola WC PAPIRA.
CEP – Circular error probable

Zadranin
3 godine prije

trump, bolje bi ti bilo popraviti i uložiti u amerokenjsku infrastrukturu, a ne igrati se sa velikim igračima.

P***!

neznanje
3 godine prije

Tko će hladiti glavu te rakete, a tek komunikacija kroz stvorenu plazmu.Ajajaj.

Max
3 godine prije

Imaju i Rusi i Kinezi prednost odavno.

Ludi Dzukac
3 godine prije

Super Dupe Raketa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI