Sirijska vojska pokrenula ofenzivu na Deir Hafer

Počelo oslobađanje Deir Hafera u Siriji
25 komentara

Sirijska vojska je danas poslijepodne pokrenula ofenzivu na grad Deir Hafer istočno od zračne baze Kweires u pokrajini Aleppo.

Oko 13:00 po lokalnom vremenu je vojska počela provoditi topničke udare po položajima terorista “Islamske države” u širem području i predgrađima Deir Hafera. Tri sata kasnije je oslobođeno selo Humimya Kbirah i dio sela Humimya Sgirah.

Vladine snage su 8. ožujka preuzele kontrolu velikog dijela obale rezervoara pitke vode, odnosno jezera Al-Assad, te crpnu stanicu potrebnu za opskrbu pitkom vodom grada Aleppa.

Sirijska vojska je došla pred samu zračnu bazu Jirah, ali je u zadnjih 5 dana nije mogla osvojiti. Pokušaj da se baza zaobiđe na zapadu je odbijen od strane terorista, a onda su zbog lošeg vremena vladine snage ostale bez zračne potpore.

Danas je vrijeme poboljšalo i vojska je pokrenula ofenzivu na skupine ISIL-a u području Deir Hafera, čije je zauzimanje jedan od glavnih ciljeva u napredovanju sirijskih snaga na istoku pokrajine Aleppo.

Osim toga, potrebno je u potpunosti eliminirati prisutnost terorista, jer se samo tako sa sigurnošću može osigurati pitka voda za Aleppo.

Deir HaferOslobađanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
7 godine prije

Zakleo bi se da sam čitao isti naslov prije nekih godinu dana na amsi.

Ivan
7 godine prije

Zapad samo štanca nove ćelije. Ubacuju agente svugdje.

subaru
7 godine prije

Sirijska vojska i saveznici će stalno napredovati ove godine.

Ivan
7 godine prije

Da ISIL nema potporu Zapada baba s metlom bi ih otjerala. Zapravo ne bi ni postojali.

jandrosakis
7 godine prije

Nekako imam osjećaj da je ovaj napad prema Deir Haferu iz smjera zapada samo varka koja će natjerati kozojebe iz Daisha da povuku ljudstvo iz Jiraha gdje su trenutačno predobro ukopani da bi uspio frontalni napad SAA na aerodrom i dalje južno uz Eufrat prema Tabki i naravno Raqqai. Sljedećih dana kada vremenski uslovi dozvole daljnje djelovanje avijacije slijedi blizkrieg na aerodrom koji će biti oslabljen zbog boraca Daisha koji su ga napustili u namjeri da obrane Deir Hafir te kad se probije aerodrom slijedi daljnje probijanje na jug kako je bilo i planirano prije oluje koja je spriječila avijaciju i satelite da rade svoj posao, a kozojebi neće stići vratiti se natrag iz Deir Hafera na vrijeme. Može se reći da SAA bez obzira na vremenske uvjete nije dangubila već napravila jedini logičan korak, a to je izvlačenje štakora sa aerodroma na otvoreno na zapad koji će biti na… Čitaj više »

adnan
7 godine prije

a

adnan
7 godine prije

Da li znate šta bi vi ( alevitsko-rafidijsko-prorusko smeće od živih bića koji hodaju Zemljom i smrde na krmad ) bili do sad da vam nije avijacije? DA LI ZNATE? Do sad bi pognjojili zemlju Šama od strane mudžahida.Ne navijam za Idiš. Međutim doće i vaše vrijeme 🙂 Dok je lijepog vremena i ruske avijacije možete osvajati..A HAJD POKUŠAJTE BEZ ZRAČNE PODRŠKE 🙂 Ja sam vama još davno napisao..molite Boga da mudžahidi ne nabave PVO I S-400 SISTEME.Onda ću vam se ponovo javiti kada budete pisali kako se džukelska i kukavička sirijska vojska koja je pocrnila od ratnih zločina povlači podvijenog repa duž cijele zemlje.AVIJACIJA JE AHILOVA PETA MUDŽAHIDIMA TO DOBRO ZAPAMTITE 🙂 Jednog dana kada se pronađe lijek za tu takvu petu tj.kada se nabavi moderna protuzračna odbrana ( ne trebaju avioni ) tada će biti kraj hijeni iz Damaska koja ne liči na ljudsko biće. Mudžahidi opstaju bez… Čitaj više »

Konstantin
7 godine prije

Mozda psiho (Adnanu) treba finansijska pomoc da bi otiso “njegovoj braci u Shamu” da im pokaze kako nabaviti S400? Adnane ja bi ti preporucio da vec trazis nabavu za S500 …. imas bolji domet! Kakav “SHIZIK”!?!? Hahahaha … Cuj a ne smetaju mu “krmacki proizvodi” tipa S400 ?!?? Hahaha … svasta ckapi rodi!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI