Sirijska vojska privremeno obustavlja kampanju u Idlibu (FOTO-VIDEO)

Oslobodilac u Homsu
16 komentara

Prema izvorima iz Damaska, sirijska vojska će, od trenutka kada vojni objekt bude potpuno osiguran, obustaviti vojne operacije u području zrakoplovne baze Abu Duhur.

Tijekom prekida vojnih operacija će se nastojati promicati novi sporazum o primirju s militantnim skupinama koje nadziru većinu pokrajine Idlib. Nijedan od potencijalnih sporazuma se ne odnosi na skupinu Hayat Tahrir Al-Sham, koju vodi sirijski ogranak Al-Qaede.

Istovremeno će se elitne “Tigar” snage general Suheila Al-Hassana preseliti na drugo područje, koje još nije navedeno.

Sirija abu
FOTO: Područje baze Abu Duhur

Ovim ustupkom sirijska vlada i njezini ruski saveznici navodno nastoje postići primirje prije konferencije Sočiju, koja bi se u ruskom gradu trebala održati 29. i 30. siječnja.

Sudeći po najnovijim snimkama, nakon više od dvije godine, koliko su teroristi kontrolirali bazu, ona je u prilično lošem stanju, a riječ je o jednoj od najboljih i strateški najvažnijih zrakoplovnih baza sirijske vojske.

Sa svojih 20 utvrđenih kaponira i popratnom infrastrukturom, jednom dovedena u red, baza Abu Duhur može služiti za blisku zračnu potporu kopnenim operacijama diljem Idliba. U stanju u kojem se trenutno nalazi, baza ne služi ničemu i potrebno je provesti radove kako bi se vratila u prijašnje stanje.

abu baza
FOTO: Satelitske snimke baze Abu Duhur

VIDEO – Baza Abu Duhur nakon protjerivanja islamskih militanata

https://www.youtube.com/watch?v=SpHDFvu34J0

 

FSAISILKalifatNATOTigarTigar snage
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
6 godine prije

Budale, umjesto da sad navale kad je dio terorista okupiran Kurdima.

zvonimir
6 godine prije

bravo arapi treba obranit kurde

Petar Veliki
6 godine prije

Možda če Rusi parkirat S400 tamo za “no fly for gringos zone”… 🙂

Ivo
6 godine prije

Očekivani potez. I nema toliko veze sa obnovom avio baze (Aerodrom Hmeiyim je na 8 minuta leta od Idliba, u Abu Duhuru bi se eventualno bazirali jurišni helikopteri), koliko sa potrebom da se konsolidiraju osvojeni položaji i zaštite od kontranapada, osvježi i popuni ljudstvo i tehnika i počisti džep istočno od baze. U međuvremenu će diplomacija raditi svoje, neki od pobunjenih domaćih Sirijaca će progledati i skontati da je Idlib samo privremeno utočište, i da je Assad gazda, i potpisaće predaju SAA trupama. Svaki pobunjeni Sirijac koji se preda je jedan protivnik manje, i jedan živi Sirijac više, da ne spominjemo vojnike SAA koji moraju ginuti da bi ih sve silom potčinili. Isto tako, vjerovatno se čeka da se vidi što turčin smjera, i da li će trebati slati Tigrove kako bi ih zaustavili ako pređu neke dogovorene linije, pa je pametno malo pričekati i biti spreman reagirati gdje je… Čitaj više »

antun comb
6 godine prije

lako je za to, nego turci usli u Aleppo. izgleda Rujima nestalo novca za ratovanje. ili to ili turci rekli ili nas pustite ili nema naftovoda i kupnje s-400

Sinisa
6 godine prije

Kako onda razumjeti ovu odluku a da bi bili sigurni moraju skoro pa do Idliba doci.

trumba
6 godine prije

To da je preblizu terorističkog topništva će biti samo izgovor, ne samo teroristima nego i saa, da se stvari riješu – kad za to vrijeme dođe!
😉

Mimo
6 godine prije

Sta li se krije iza te Ruske odluke da privremeno obustavi kampanju???

karantanac
6 godine prije

Ovaj potez pomaže turcima da krenu odlučnije na Afrin.Po ovome bi se moglo zaključiti da postoji neki dogovor Putina i Erdogana, ali se bojim da će ovde Erdogan nadigrati Putina.

čitatelj portala
6 godine prije

Imaju vremena koliko žele jer ipak su Sirijci u oslobodilačkom ratu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI