Skupina za klimatske promjene zakonski je označena kao ”zločinačka organizacija”

19 komentara

Njemački sud presudio je da aktivnosti Posljednje generacije predstavljaju prijetnju javnoj sigurnosti i redu

Regionalni sud u Münchenu proglasio je skupinu Last Generation za borbu protiv klimatskih promjena “zločinačkom organizacijom”, u presudi koja je objavljena u četvrtak nakon razmatranja deset pritužbi klimatskih aktivista zbog pretraga i zapljena. Sud je odbacio pritužbe, presuđujući da Posljednja generacija ispunjava uvjete da se smatra organiziranom kriminalnom skupinom, tvrdeći da počinjenje zločina ne mora nužno biti jedina svrha skupine da bude označena kao takva. Sud je rekao da aktivnosti skupine, uključujući ometanje prometa i oštećivanje imovine, predstavljaju značajnu prijetnju javnoj sigurnosti i redu. Grupa Last Generation nastala je 2021. godine, formirana od sudionika ‘štrajka glađu posljednje generacije’, prosvjedne akcije kojom se tražio ‘javni razgovor o klimatskom izvanrednom stanju’ s tadašnjim kandidatima za kancelara Njemačke. Akcija je uključivala kampiranje u vladinoj četvrti Berlina, kao i ometanje prometa u gradu.

Skupina je od tada rasla, ostajući aktivna prvenstveno u Njemačkoj, Austriji i Italiji. Aktivisti Last Generationa blokirali su glavne prometnice i zračne luke, ometali rad objekata vezanih uz industriju fosilnih goriva, kao i organizirali napade na muzeje, s ciljem skretanja pozornosti na probleme klimatskih promjena. Ove aktivnosti dovele su skupinu u središte medijske pozornosti, zbog toga što je skupina uništavala umjetnička djela umjetnika poput van Gogha i Moneta. Metode aktivista Last Generation slične su onima britanske skupine ‘Just Stop Oil’, a uključivale su razmazivanje namirnicama slike koje su bile prekrivene zaštitnim staklom.

klimatske promjenenjemačkaRadikalne mjere
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

I jesu teroristi.

IuIu
5 mjeseci prije

Iznajmit’ komad sibira od rusa, pa sve to poslat’ na pe’šes’ godina hlađenja.

Hahahaha
5 mjeseci prije

Ti što prave problema ispade su običnimaloumnici. Oni koji ih hrane lažnim informacijama i financiraju ih jesu pravi teroristi a to su veliki kapitalisti koji traže nove prilike za ogromnu zaradu.

Hahahaha
5 mjeseci prije

Ti što prave problema ispade su običnimaloumnici. Oni koji ih hrane lažnim informacijama i financiraju ih jesu pravi teroristi a to su veliki kapitalisti koji traže nove prilike za ogromnu zaradu.

Hahahaha
5 mjeseci prije

Ti što prave problema ispade su obični maloumnici. Oni koji ih hrane lažnim informacijama i financiraju ih jesu pravi teroristi a to su veliki kapitalisti koji traže nove prilike za ogromnu zaradu.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Oni su korporativna vojska i ništ drugo …

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Obratite pažnju da se na slici među mladima, nalaze i 2,3 stara prd.onje.

dona
5 mjeseci prije

bravo dojčland

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

To su pre idioti nego zlocinci, ali posto su nemci izgubili sve kriterijume, ti idioti su zlocinci, a izraelci koji ubijaju decu u Gazi su malo preterali i treba da postuju pravila ratovanja!!!!????
To pokazuje u kakvom svetu zivimo, i kako je sve iskrivljeno i kompromitovano, tj u kom pravcu apsurda, ludila i propasti hazari guraju (smisljeno i planski) ovaj svet.

tihobl
5 mjeseci prije

Die Welt: Сагоревање америчког течног гаса прави већи ефекат „стаклене баште“ од каменог угља

Чак и када се бирају „најзеленији бродови“ течног гаса и најкраће руте његове испоруке, има 24 одсто веће ослобађање гасова стаклене баште.
Најлошије врсте течног гаса су чак 274 одсто антизеленији него камени угаљ.

Klosterman
5 mjeseci prije

Neradnička bagra i ništa drugo.

Observeterius
5 mjeseci prije

Aj’ nešto pametno iz Nemačke napokon nakon toliko vremena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI