Smjena predsjednika Predstavničkog doma američkog Kongresa?

Mike Johnson
4 komentara

Kongresmenka Marjorie Taylor Greene iz Džordžije podnijela je zahtjev za smjenu predsjedavajućeg Predstavničkog doma američkog Kongresa, optužujući predsjednika Mikea Johnsona iz Louisiane da je izdao svoju stranku.

Prema tekstu rezolucije, koju je javno objavio kolega republikanac Thomas Massie iz Kentuckyja, Johnson “nije ispunio nijedno” od sedam načela koje je najavio kada je izabran za predsjednika prošlog oktobra.

Johnsonov mandat „definisan je jednom sebičnom karakteristikom: kada mu se daje izbor između unapređenja republikanskih prioriteta ili savezništva sa demokratama kako bi sačuvao svoju ličnu moć, Johnson redovno bira da se udruži sa demokratama“, rekla je Green.

Rukovodstvo Doma odgovorilo je na Greeneov prijedlog prijedlogom za odbacivanje rezolucije. Konačno glasanje bilo je 359 za (196 republikanaca i 163 demokrata) naprema 43 protiv, što je spasilo Johnsonovo govorničko mjesto.

Samo 11 republikanaca i 32 demokrata glasalo je za podršku Greeneove rezolucije, indirektno dokazujući Greeneovu tvrdnju da je govornik usklađen sa „jednostranakom“ u Washingtonu.

Među stvarima za koje su Greene i Massie – koji su podržali njen prijedlog – okrivili Johnsona je isključenje kongresmena Georgea Santosa u decembru. Njegovo mjesto je na vanrednim izborima preuzeo demokrata. Džonson je računao na to da će demokrate usvojiti sveobuhvatni zakon o vladinom finansiranju u martu i paket finansiranja Ukrajine od 61 milijarde dolara u aprilu; u oba navrata, većina republikanaca u Predstavničkom domu glasala je protiv.

“Donošenjem agende demokrata i stavljanjem lisicama na sposobnost republikanaca da utiču na zakone, naš izabrani republikanski predsjednik Mike Johnson pomogao je i podržavao demokrate i Bajdenovu administraciju u uništavanju naše zemlje”, dodala je Greene.

Green je tvrdila da su nacrti zakona na kojima je Džonson radio na usvajanju finansirali sve programe predsednika Džoa Bajdena i demokrata, uključujući „smrtonosnu invaziju na granicu“, „ energetski ubijajuću klimatsku agendu Green New Deala“, „oružani“ FBI i Ministarstvo Pravda, “trans agenda o djeci”, nastavila je s pobačajima do kraja termina i “potpirivanjem stranih vječnih ratova”.

Greeneova rezolucija nazvala je Johnsonove izgovore za ove postupke “patetičnim, slabim i neprihvatljivim”, uz napomenu da čak i sa vrlo malom većinom u Zastupničkom domu, Republikanska stranka i dalje ima moć novčanika.

Johnson je takođe pogazio svoj prethodni rekord kao branioca građanskih sloboda glasajući protiv zahtevanja naloga za FISA špijuniranje Amerikanaca, rekao je Grin, i finansirao demokratski “lov na veštice” protiv pretpostavljenog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Marjorie Taylor GreeneMike JohnsonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
10 dana prije

Mobilizacija i tome pripadajuća utrka u pokazivanju odanosti cionističkom režimu dovoljni su pokazatelji da ne postoje Republikanci i Demokrati. Ne postoji stranka na vlasti i u oporbi. Sva tobožnja trenja oko tema poput migracija samo su površinska mreškanja vode. Ispod te tanke opne nalazi se isti entitet.

Dax
10 dana prije

Ako Republikanci ovo ne izglasaju, gotovi su. Tramp gubi izbore, nezdovoljni građani izlaze na ulice, narvno naoružani i kreće haos. Što i nije tako loše, potrebno je vratiti demokratske procese u Ameriku.

Max
10 dana prije

Sve štenci iz istog legla.

Voltaire
10 dana prije

Nista novo, ocitose vidi da ovaj ” republikanac” prodana dusa, vviri iz guze Bajdenove 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI