Soroš djelimično kontroliše sud za ljudska prava

George Soros
31 komentar

Mađarski milijarder Džordž Soroš uticao je na mnoge sudije Evropskog suda za ljudska prava (ECHR), tvrdi u petak bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

On je mislio na izvještaj iz 2020. koji je otkrio da je 22 od 100 sudija ECHR-a koji su služili između 2009. i 2019. imali „snažne veze“ sa Sorošem, bilo preko njegove Fondacije za otvoreno društvo ili posredničkih nevladinih organizacija koje su dobile sredstva od te organizacije.

Medvedev, koji je prije ulaska u politiku radio kao advokat, govorio je na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu o problemima modernog pravosuđa.

„Dugi niz godina su mu te sudije bukvalno jele iz ruke i, u pravcu preko okeana, pečatirale pristrasne sudske presude – koje, inače, nisu revidirane ni nakon ovih korupcionaških skandala“, rekao je Medvedev .

Rusija se povukla iz svih ugovora, prisiljavajući je da prihvati nadležnost Evropskog suda za ljudska prava u septembru 2022., a zakon kojim se sve presude suda proglašavaju ništavim na njenoj teritoriji stupio je na snagu u martu.

Bez obzira na sve priče o slobodi i konkurenciji, rekao je Medvedev, Zapad radi šta hoće dok drugima postavlja diskriminatorne zabrane. Međunarodno ekonomsko pravo postalo je „čista fikcija“, o čemu svjedoče „bespravne grabežljive mjere“ protiv ruske državne, korporativne i privatne imovine, pa čak i konfiskacija diplomatskih računa.

Medvedev se obratio i Međunarodnom krivičnom sudu, koji je u martu optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina za “ratne zločine” zbog evakuacije djece kojoj prijeti ukrajinsko granatiranje. On je nalog MKS-a za Putinovo hapšenje nazvao “casus belli”, razlogom za rat protiv bilo koje zemlje koja pokuša da ga izvrši.

On je takođe opisao MKS kao “političko oruđe ratnih huškača” i “dostojnog naslednika” MKSJ, ad-hoc tribunala za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju, koji je nazvao “ružnim oblikom pravde koji nije doneo ništa osim katastrofe” i diskreditovano međunarodno pravo.

“Nema razloga da se povinujemo odlukama pravnih struktura koje su se potpuno diskreditovale ili nadživjele”, ustvrdio je Medvedev. “Ako pravosudne institucije ne funkcionišu, njih će zamijeniti druge koje rade.”

Ako se ne primjenjuju međunarodne konvencije, a ne sprovode se sudske odluke koje su priznale države, na njihovo mjesto dolazi cevna i raketna artiljerija. Pa čak i hipersonične rakete.

Strpljenje Rusije nije beskonačno, a svaki kompromis ima granicu nakon koje postaje prijetnja sigurnosti i suverenitetu, dodao je.

Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
17 dana prije

Hoce li konacno netko s ovom olupinom nahraniti crve? Pa kada ce ta olinjala stoka pokrepati?

tihobl
17 dana prije

Medvedev fulas. Nije 22% vec vec ima predsjednika suda i vise od polovine sudija.

Schwarze Hunderte
17 dana prije

Što znači samo jedno — suci su korumpirani ! Nema drugog načina ” kontrole” no biti na platnoj listi ! Samim tim , nijesu niti suci – već banda 😉

joškoboško
17 dana prije

koliko tek sorosa ima u Hrvatskoj, svaki drugi sudac ima “Cinemas(in)kopu” a svi djeluju kao mafija pod cAPom-HAZeoneom.

Max
17 dana prije

On drži taj sud kao i mnoge vlade.

Мунгос
17 dana prije

Џорџ Сорош не контролише „ДЕЛИМИЧНО“ Европски Суд за Људска Права.
Џорџ Сорош (његове газде и његови службеници) контролишу „ПОТПУНО“ Европски Суд за Људска Права.
Џорџ Сорош (његове газде и његови службеници – сорошоиди) су и ОСНИВАЧИ пиштољске организације – Европског Суда за Људска Права.
Да је само то, онда ништа страшно, страшно је следеће:
Џорџ Сорош (његове газде – сорошоиди, и његови службеници – сорошоиди) су и ВЛАСНИЦИ Људских Права.

Ivan Bgd
17 dana prije

“Delimicno” znaci kad god uplati novac. Kad ne uplati onda… samo on uvek plati.
Ipak, nemojmo da vredjamo taj “nezavisni” sud, to su sve uceni i mudri ljudi…

Ivan Bgd
17 dana prije

Jbte, koliko minusa na komentare…
Znaci da je duga ruka sorosove pravde, njegovi botovi i ovde vredno rade!
I dobro je sto ste objavili ovaj tekst, pokazuje ko finansira botove koji ovde ordiniraju!

Schroder
17 dana prije

Covjek je reptil psihopat On je taj koji je platio 12 miliardi dolar za puc u Ukraini 2014 godine On danas posjeduje 30 posto obradive zemlje u Ukraini On je veliko zlo

goran
17 dana prije

a koji normalan čovjek vjeruje uopće famoznoj pravdi iz den haga

Jasna
17 dana prije

Ovi što lupaju minute su soroseve pristalice 🤮

Mamu im *bem americku-satanisticku
17 dana prije

Metak u celo za tebe

držnedaj
17 dana prije

Sve laufa kako je u protokolima pisano…

Dupla Kamilica
17 dana prije

Ovi što lupaju minuse, svi Soroševi studenti kao Orban.

Perun
16 dana prije

Dugi niz godina nije primjecen kod Džordža Soroša poremecaj zbog neurodegenerativne bolesti i pojava ,,kognitivne disfunkcije”…Kod ovog ludaka njemu slicnih i njegovih slugu dijagnoza je ista .. I kod naših političara javljaju se neurodegenerativne bolesti. Ako se javljaju u starijoj dobi političara , skloni smo ih pretjerano stavljati pod dijagnozu “kognitivne disfunkcije”. Dijagnosticirati neurodegenerativne bolesti kod političara je izazovno jer ih je relativno malo podvrgnuto detaljnom pregledu i istrazivanju . Tek dostupnošću magnetske rezonance (MR) u dijagnostici i medicini napreduju saznanja o njima. Neke od tih neurodegenerativnih bolesti su nasljedni poremećaji, u kojima urođena mana uzrokuje progresivan gubitak neurona, a češće ih nalazimo kod određenih slojeva ljudske populacije nezavisno od rasne , dobne i spolne pripadnosti. Drugu grupu, neurodegenerativnih bolesti pak, čine stečeni poremećaji tijekom života i djelovanja u politici drustva i drzave .U novije vrijeme megalomansko globalno i nastrano samoproglasavanje liderstva u bilo kojoj sferi ljudskog djelovanja uzrokovano zbog… Čitaj više »

Malyna
16 dana prije

Matori izlapeli satanista.Zlo za čovečanstvo.🤮🤮🤮

Demokracki
16 dana prije

Nizi cinovnik ili mladji referent. Taj nista ne odlucuje, ali vrijedno radi.

BlueZg
15 dana prije

Zar se tomu netko čudi? Ja se samo nadam da će lažni Titošević i njegova klika izgubiti sve naredne izbore jer ako zavladaju u ostatku RH crno nam se piše. Abortusi, sterilizacija djece, zamjena stanovništva, takozvane dugine obitelji, pedofilija, dekadencija, verbalni delikt, sve vrste nastranosti koje će proglasiti normalnima. Zar nama nije suđeno da ikada imamo mira?!?

goran
15 dana prije

kad ce ovaj metuzalem vise tamo gdje je i zaslužio

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI