Šta sljedeće Rusija planira u Ukrajini?

Putin - Sta planira Rusija
60 komentara

Suočeni sa zapadnim izvještajima da Rusija gubi i da se povlači, činjenice na terenu govore drugu priču. Za početak, ruski saveznici s ambasadama koje još uvijek rade u Kijevu zatvaraju se i naređuju svom osoblju da napusti Ukrajinu. Ovo uključuje Kinu, Tadžikistan, Krigistan, Uzbekistan, Turkenistan, Srbiju, Bjelorusiju, Indiju i Egipat.

Napominjemo da su ove ambasade ostale otvorene tokom posljednjih sedam mjeseci rata sa Rusijom. Odluke o smanjenju ili prekidu operacija jedan su od pokazatelja da ove zemlje očekuju veliku eskalaciju rata od strane Rusije u bliskoj budućnosti.

Još jedan dokaz koji implicira da se Rusija pojačava za novu ofanzivu dolazi preko Bjelorusije. Rusija premešta veliki broj kamiona, oklopnih transportera i tenkova u Belorusiju. Pogledajte ova dva videa.

 

NAPOMENA – Vozila u sljedećem videu su označena novim taktičkim znakom – tj. bijelim trouglom sa brojem “2” unutar trougla.

To ne radite za vozila koja će biti postavljena na odbrambene položaje duž granice sa Ukrajinom. To je dodatni pokazatelj da Rusija i Bjelorusija možda planiraju pokrenuti kombinovanu operaciju sa sjevera koja će predstavljati direktnu prijetnju Kijevu.

 

Ruska vozila s novim taktičkim znakom

 

Bjeloruski zvaničnici umanjuju značaj nagomilavanja:

Bjelorusija je rasporedila proširene granične odrede i mobilne grupe teritorijalnih graničnih službi kako bi zaštitila granicu s Ukrajinom u kontekstu pojačanih obavještajnih aktivnosti na ukrajinskoj strani, rekao je službeni predstavnik Državnog graničnog komiteta Republike Bjelorusije Anton Bychkovsky.

Dok Rusija pojačava svoje snage u Bjelorusiji, vrhovni ruski komandant vojnih operacija u Ukrajini, general Surovikin, dao je sljedeći komentar posljednjih dana:

Ne želim da žrtvujem živote ruskih vojnika u partizanskom ratu riznica fanatika naoružanih od strane NATO-a.
Imamo dovoljno moći i tehničkih sredstava da dovedemo Ukrajinu do potpune kapitulacije.

Drugim riječima, general, znajući sposobnost snaga pod njegovom komandom i znajući za misije koje on i njegovo osoblje planiraju za njih, uvjeren je da ima sredstva da prisili na predaju Ukrajine. Nema govora o pregovorima. Riječ “kapitulacija” nije dvosmislena u svom značenju.

Postoji još jedna mogućnost za zabavu – ovo je razrađena finta Rusije osmišljena da primora Ukrajinu da rasporedi već oslabljene snage na sjevernu granicu kako bi se branila od moguće invazije sa sjevera. Ovo će otežati, ako ne i nemoguće, Ukrajini da blagovremeno pošalje pojačanje na jug ako Rusija odluči da pokrene ofanzivu da očisti Donjecku Republiku ili napadne Nikolajev.

Sav ovaj pokret na terenu odvija se protiv razvoja političkog haosa na Zapadu. Sjedinjene Države, pod vodstvom ludog Joea Bidena, krenule su u vanjsku politiku očigledno osmišljenu da naljute i uvrijede tobožnje saveznike. Saudijci smatraju da ih tretiraju kao gubavce. Prema Reutersu:

Američki predsjednik Joe Biden djelovat će “metodično” u odlučivanju kako odgovoriti Saudijskoj Arabiji zbog smanjenja proizvodnje nafte, ali opcije uključuju promjene u američkoj sigurnosnoj pomoći, prenosi Reuters riječi savjetnika Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jakea Sullivana.

Istovremeno, napetost između zemalja snažno raste. Bajden se više ne namjerava sastajati sa saudijskim prestolonasljednikom princom Mohamedom bin Salmanom Al Saudom na marginama samita G20 u novembru.

Saudijci nisu jedini koji se ljute na maltretiranje iz Sjedinjenih Država. Francuski zvaničnici takođe izražavaju zabrinutost:

Le Maire, koji je govorio u ponedjeljak prilikom obraćanja Narodnoj skupštini, rekao je: “Sukob u Ukrajini ne smije završiti američkom ekonomskom dominacijom i slabljenjem EU”.

Francuski ministar finansija Bruno Le Maire upozorio je da Sjedinjenim Državama ne treba dozvoliti da dominiraju globalnim energetskim tržištem dok Evropska unija pati od posljedica sukoba u Ukrajini.

On je ocijenio neprihvatljivim to što Washington “prodaje svoj tečni prirodni plin po četiri puta većoj cijeni nego što postavlja svojim industrijalcima”, dodajući da “ekonomsko slabljenje Evrope nije u ničijem interesu”.

Umjesto da Bajdenov tim za nacionalnu sigurnost pokušava steći prijatelje i utjecati na druge, oni provode politiku ljutnje prijatelja i podsticanja neprijatelja. Nije baš recept za uspjeh. Realnost je da Sjedinjene Države poduzimaju akcije koje će ih vjerovatno izolovati od drugih zemalja kako se globalni ekonomski uslovi pogoršavaju i rat u Ukrajini postaje sve lošiji za NATO. Pretpostavljam da Rusija ovaj faktor uključuje u svoje ukupno planiranje poraza Ukrajine i kastracije NATO-a.

Autor :  

BjelorusijaRatrusijaSurovkinukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zorule
1 godina prije

sad će EU morati uvesti zabranu korištenja broja 2, Bono će pod hitno morati mijenjati naziv grupe.

Ringo10
1 godina prije

Rusi pripremaju zestoku ofenzivu
Jedno je pitanje KADA

Ringo10
1 godina prije

Neki smatraju da Rusi namjerno odugovlace rat kako bi Zapad sto vise uvalili u blato

Herc
1 godina prije

Pripreme su počele,ruši se infrastruktura,neće bit struje ni vode a zima dolazi.
U USA su sredinom novembra izbori u kojima se očekuje pobjeda GOP u oba doma te će u januaru biti izmijenjena snaga u političkom vođstvu Poluđeloj mrcini Bajdenu više neće biti lako dijeliti oružje i milijarde dolara američkih građana zelenkovoj sekti a nakon udara sa tri strane očekuje se predaja i konačan mir za jadni napaćeni narod Ukrajine.

Skyteh
1 godina prije

Jedva čekam čitati bljuvotine, preseravanja i deluzije naših ljubljenih NATOfila i Američkih dup*elizaca. Pratite komentare kada se zapjene… No nema veze, trula “U”-Krajinska vojska (koja je većinom sastavljena od NATO luđaka) je već u Moskvi zar ne? A Rusija je na koljenima.

sebastian
1 godina prije

Zvuči kao uvod u ruski rock’n’roll party.Surovikin je napokon postao šef band-a i sada će početi izlaziti neke druge note,a sve će završiti kao heavy metal party.Koncert je besplatan.Ne brigajte se puno već samo dobro načulite uši da bolje čujete što se svira.

FATIH
1 godina prije

SLIJEDI POCETAK KRAJA.
NAZALOST SLIJED BOL I PATNJA IZMANIPULUSANOG UKRAJINSKOG NARODA OD NATO SOTONISTA I LUCIFERA IZ OVALNOG UREDA.
U BOSNI SE PJEVA JEDNA PJESMA KOJA POCINJE:”DUGA ZIMSKA NOC,SABAH NIKAD DOC.SAMO TEKBIR VUJE SE KROZ NOC”VEOMA POPULARNA KOD CECENA……………
SLAVA RUSIJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4e 65 6b 64 6f
1 godina prije

U originalu stoji: “In the face of Western reports that Russia is on its heels and retreating, the facts on the ground tell a different story.”

Doslovno bi to bilo da je Rusija sama sebi za petama. Ali bolji prijevod bi bio, da je Rusija u šoku. Ili možda u vojničkom terminu “Rusija se okreće na petama” (dismissed – kada se na petama okreneš od nadređenog).

Ostali komentari Larryja Johnsona mogu se naći na sonar21.

burt
1 godina prije

američke obavještajne strukture imaju sve obavještajne podatke o planovima, jačini i pokretima ruske i bjeluruske vojske, tako su znali i za ruske planove za napad na Ukrajinu, početkom veljače su dojavili Zelenskom točan datum napada i prvo im nije vjerovao a kad su mu dojavili i točan sat napada 48 sati prije napada tada je pokrenuo mobilizaciju

Vatroslav
1 godina prije

Telegram kanal Interslava prenosi:

  • Ruska vojska uništila je svemirsku komunikacijsku stanicu vladinog komunikacijskog centra Ukrajine u regiji Odese, – rusko Ministarstvo obrane
  • Raketni napad na Kijevsku termo-centralu(chpp-6) izveli su strateški bombarderi Tu-160 i Tu-95 iz Rostovske oblasti. Prema izjavi ukrajinske strane, ruske zračno-kosmičke snage koristile su rakete Kh-101 i Kh-555. Radi se o jednoj od najvećih kombiniranih elektrana u Ukrajini (combined heat and power plant No. 6)
Max
1 godina prije

Postoje dvije mogućnosti. Ili pokušavaju zavarati Ukrajince da razvuku njihove snage, Ili će otvoriti drugo bojište iz smjera Bijelorusije prema Kijevu.

Matko
1 godina prije

Vojnici Zelenskog dobili naredbu da pucaju u dronove s puskama. 😂 😂 LOL jadna im majka

grom iz vedra neba
1 godina prije

Kako onaj jedan reče, jedina lošija stvar od toga da si neprijatelj USA je to da si prijatelj USA

Perkins
1 godina prije

Zaboravili su da pomenu da diplomatsko osoblje u Rumuniji i Bugarskoj takodje treba da napusti svoje ambasade!?

1 godina prije

Ukrajina je u ratu. Cijela. Rusija mora dignuti milijun osposobljenih vojnika za učinkovitu invaziju. Ovo je smijurija. Baš podsjeća na 91. Mi bi se tad branili s grabljama,a negdje je doslovno bilo tako…

Logistika
1 godina prije

Što sljedeće Rusija planira u Ukrajini? Povući se iz Hershona,kaže novi zapovjednik ruskih oružanih snaga u Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI