Strana država je ‘očigledno’ podržala teroristički napad u Moskvi

Teroristicki napad u Rusiji
13 komentara

Teroristički akti poput masakra Crocus City Hall obično imaju državne sponzore, rekao je u četvrtak Omer Čelik, glasnogovornik Partije pravde i razvoja (AKP) turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Koncertnu salu u Moskvi napala je i zapalila grupa naoružanih napadača prošlog petka, koji su ubili 143 osobe i ranili više od 300. Ruske službe bezbjednosti su od tada uhapsile jedanaest osumnjičenih – uključujući četvoricu navodnih počinitelja.

„Očigledno je da je takvu profesionalnu akciju nemoguće izvesti bez podrške obavještajnih službi bilo koje države“, rekao je Čelik, koji je i zamjenik predsjednika AKP, za tursku TV stanicu NTV.

“Takvi događaji uvijek imaju sponzore”, dodao je on, ukazujući na “lobije koji žele da se rat nastavi” u vezi sa sukobom u Ukrajini.

Obavještajne agencije Turske pomažu Rusiji u borbi protiv terorizma, rekao je Čelik, dodajući da je Ankara uputila Moskvi “iskreno saučešće” zbog tragedije u Crocus City Hallu.

Teroristička grupa “Islamska država Horasan” (ISIS-K) preuzela je odgovornost za masakr u petak. Ukrajina je negirala da je imala bilo kakvu ulogu u tome.

Ispostavilo se da su svi osumnjičeni u ruskom pritvoru etnički Tadžici, koje je predsjednik Vladimir Putin opisao kao “radikalne islamiste”. Naoružani napadači su uhvaćeni dok su pokušavali pobjeći preko granice u Ukrajinu. SAD i EU su insistirale da Kijev nema apsolutno nikakve veze s napadom, ali nisu ponudili dokaze za svoju tvrdnju da je ISIS-K jedini krivac.

Ruske obavještajne službe i službe za provođenje zakona od tada su otkrile dokaze da su osumnjičeni primili značajnu količinu kriptovaluta iz Ukrajine kao plaćanje za napad. Osoba koja je navodno učestvovala u finansiranju napada je privedena, ali Istražni komitet još nije objavio njegov identitet.

Crocus City Hallrusijaturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
28 dana prije

Je li možda ona ista država koje je pokušala sponzorirati državni udar u Turskoj?

Steve
28 dana prije

Pa naravno da ima zemlje sponzore, i nisu one samo sponzori, nego i naručioci ove krvave igranke. I, vrlo dobro se zna i koje su, nemojte da vam mi ovde o tome pišemo. Znate vi vrlo dobro koje su to zemlje i investicioni fondovi koji stoje iza ovoga. A Boga mi, znaju i Rusi, i to odlično. Vratiće vam za ovo istom merom. Nije Putin lud da se zbog ovoga maši za nuklearku kao što vi bolesnici priželjkujete. Leteće neki tržni centri, neke koncertne dvorane, neki Davos,…možda ne ove godine, možda ni sledeće, verovatno kada se budete najmanje nadali, ali Rus vam ovo neće pustiti tek tako, a i ne treba. I da, dakako da će i za to preuzeti odgovornost isto neka musli bratija, pa nego kako…

Max
28 dana prije

Više nego očito.

tihobl
28 dana prije

У региону Чернивци мушкарци су претукли војне комесаре и полицајце, узели им оружје и побегли.

Све је почело када су војни комесари заједно са полицијом покушали насилно да приведу тројицу војно способних мушкараца и пошаљу их у војни одсек.

Али њих тројица су успели да савладају шесторицу: претукли су их, након чега су са собом понели оружје. Мушкарци су стављени на потерницу.

Ovi su dobro prosili, u Harkovu ubijaju mobilizatore.
Akcija do zadnjeg ukrajinca primice se kraju. Nije ostalo puno ukrajinca koji bi se mogli mobilizirati, a romi, rusi, madjari i ostali ne mogu se natjerati da pucaju na ruse. Sjogu treba da pobije oko milion ukrajinaca i da entnicki ocisti Novorusiju, Malorusiju i Galiciju.

polje
28 dana prije

očito je rječ o bjelorusiji

XXXL_K
28 dana prije

Tajiđžici su se malo zabunili, oni su mislili da napadaju USamere i GBangeze jer su pročitali  “Crocus City Hall” i bili su uvjereni da su u EU ili USA a ne u Rusiji jer znaju oni čitati čirilicu i da se njome piše u Rusiji. Zato imajte razumjevanja i milosrđa prema njima, imali su dobre namjere ali su bili zavedeni i krivo navedeni !!!! molim lepo

FELIX
28 dana prije

ZANIMIVO JE DA SU SVI UCESTNICI U NAPADU NA KONCERT U MOSKVI MUSLIMANI, VI ZNATE DA NISU SVI MUSLIMANI TERORIST PROBLEM JE U TOME DA SU SVI IZVRSITELJI TERORISTICKIH NAPADA SIROM EVROPE MUSLIMAN ZANIMIVO TO JE SMO POCETAK, IZRAEL TU CELU AGENDU MALO KOCI I SLABI TERORISTE KOJI BI MOGLI BITI KORISTNI U EVROPI, NJIMA SE NE ZURI IMAJU JASNO ZACRTAN PUT DELOVANJA, A MI EVROPLJANI PODUPIREMO NASE SADASNJE I BUDUCE NEPRIJATELJE. DOBRO JUTRO MOZDA CE OVO CAK NEKOM KORISTITI KOD RAZMISLJANJA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI