Studentski zbor zahtijeva besplatne uloške i tampone u muškim WC-ima

Rodnoneutralni WC
52 komentara

Berlin – Generalni studentski odbor (Asta) TU Berlin (Tehnički Univerzitet) skreće pažnju na sebe neobičnim zahtjevom. “Pozivamo sva berlinska sveučilišta i Studierendenwerk Berlin da osiguraju besplatne proizvode za menstruaciju – posebno tampone i uloške – u svim zahodima sveučilišta, sveučilišnim knjižnicama, menzama i drugim povezanim institucijama”, pišu. U svoj zahtjev uključuju i muške toalete. Pozadina bi ovdje trebala biti jednakost.

Razlog akcije: studenti traže jednaka prava za sve spolove. “Sveučilišta imaju društveno progresivnu misiju i moraju dati dobar primjer”, nastavlja se. “Izričito zahtijevamo da se takvi ne osiguraju samo u ženskim toaletima, već u svim zahodima za sve spolove. U ženskim WC-ima, muškim WC-ima i WC-ima dostupnim za druge i/ili sve spolove.”

Kaže se da mnoge žene, trans, interseksualne i/ili nebinarne osobe ovise o menstrualnim proizvodima kao što su tamponi i/ili ulošci. Prema nekim izvorima, na mjesečnicu se u prosjeku potroši 20.700 eura u životu. Menstrualni proizvodi neophodni su za sudjelovanje u javnom životu, pišu studenti.

IZVOR: berliner-zeitung.de

Tzv „woke“ ludilo očito obuzima svijet, a univerziteti su očito leglo takvih razmišljanja. Mi se možemo samo zapitati što to uče studenti na Tehničkom Univerzitetu u Berlinu, i kakva će nam biti budućnost sa takvim studentima? I kako je moguće da menstrualne proizvode smatraju neophodnim za sudjelovanje u javnom životu, i traže da budu dostupne svima, a istovremeno nemaju problem sa uvođenjem diskriminirajućih Covid-potvrda? To ostavljamo vama na procjenu, naši dragi čitatelji ženskih, muških, i svih ostalih spolova.

berlinLudilorodna neutralnostWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Komplicirano
2 godine prije

nožda je metabaron ,nisam siguran ,,napisao u komentaru o malkoviću kako se osječa kao cijepljen a nije,,ili šta već,,,treba pogledati pravnu osnovu u slučaju osjećaja oko toga,,,možda woke pokret “omogućava” svakakve osjećaje???,,,ja se primjerice osjećam već dvije godine kao da me netko ybe u glavu,,,šta sam sad ja??

Ja to onako
2 godine prije

Znao sam da su svabe(muski)ckepi.

ivana
2 godine prije

Možda…e stvarno ne znam, nemam nikakvu ideju, samo vidim da će ako iko ostane za koju godinu zdravi, normalni, nedepilirani, biti rijetka pojava. Kud ovo ide, mili Bože?

Kujundžuša
2 godine prije

Imas li ti ikada konstruktivan kakav komentar ili bas volis pisat po svim komentatorima logicnog.com, ako ne s razlogom, onda ovako s preuranjenim misljenjem? Hmhm

HighHopes
2 godine prije

Ti si dežurna tuka ovdje…

MKD
2 godine prije

Zdravo Francisko i pozdrav Francisko

Ja to onako
2 godine prije

Jos malo pa ces morati po tampone u muski WC.

JakiD
2 godine prije

Ovo na kraju (komentar) mi se sviđa “i svih ostalih” 😂😂😂😂.
Pitanje se samo nameće KO JE OVDE VEĆI MORON????
Onaj koji ovo promoviše ili onaj koji se slaže sa ovim.

U prolazu
2 godine prije

Kad nestane investitora nestat će i ludosti

Pravednik
2 godine prije

Nije bolest sve što boli.

Babaroga
2 godine prije

Hr se ne treba brinuti. Kod nas u školama niti wc papira nema.

Dragačevac
2 godine prije

Treba jedna motka na fakultetima ili neki posao da malo vide šta je život.
Fakultet je svet za sebe nemaš toliko dodira sa spoljnim svetom, zato im i padaju na pamet takve gluposti.

Sticky fingers
2 godine prije

Roberte Maricu, ovim putem te pozivam da me kontaktiras(imate broj u redakciji) i da mi objasnis koje to jos spolove imamo uz muski i zenski. Koji su to ostali spolovi? Hvala Roberte, pretpostavit cu da si musko pa da ces se javiti jednoj zeni

Mlata
2 godine prije

Pratiti trag novca, nema da omane!

Stipe
2 godine prije

Odlično rečeno!

2 godine prije

Majke:
“Krvarim od dosade”

Itd
2 godine prije

Zamislimo jednog mladića koji je vani sa ekipom i vidi prekrasnu curu kako izlazi iz crvenog BMW-a (i nekog bezveznog tipa sa njom). Pojavljuje se misao, da ako bi htio imati ovakvu ljepoticu moraš voziti BMW-a. Ta misao stvara stav i ako momak povjeruje u nju počet će djelovati prema smjernicama te misli. Odjednom se rađa interes, jaka želja da vozi BMW-a. Dod9atni zaključak jest i da će vrijediti više i biti poštovaniji u društvu i na kraju krajeva cure će se lijepiti za njega čim kupi BMW-a. Može se dogoditi: • da odmah odustane od te misli, ili • da je proba ostvariti pa da odustane nakon nekog vremena ili, • da utroši nekoliko godina života i uloži veliku količinu energije da si kupi novi BMW. Cijelo njegovo djelovanje zasnovano je na ideji i identifikaciji sa mišlju koja se nakraju najčešće pokaže potpuno pogrešnom. On je cijelo vrijeme, iako… Čitaj više »

Радојица
2 godine prije

значи сада:
LIBERTÉ
EGALITÉ
FRATERNISORORITÉ

Šele
2 godine prije

Pošto imam godina, te je ovo tema koje me je sram, ipak da nešto napišem, volio sam filmove, danas puno manje, od 70ih gledao sam redom skoro sve, uvijek sam se pitao gdje nađu onakve glumice, uvijek su mi bile sumnjive, danas mi je jasno da su to bili skoro pa sve muškarci, i danas je isto, iako to kriju, zadnji primjer onaj iz filma Juno, Elen, Eliot Page, i za ogromnu većinu današnji glumica sigurno tvrdim da su to muški, šta i kako to rade, kriju, mjenjaju, nebitno,

Krle
2 godine prije

” Zato i jesu najpovodljiviji dio stanovništva koji će prihvatiti svaku novokomponiranu bedastoću ne bi li tako signalizirali vrline i dokazali da su “progresivni” i “prosvjećeniji” od obične raje.”

Tačno tako. Odavno je to jasno i isto toliko dugo se iskorištava. Za obučene obavještajne službe oni su lak plijen, a vidimo da su čak i te.ro.risti prepoznali potencijal. Naši, i neki drugi studenti su morali da idu vani da steknu “znanja i vještine” a njemački fino to imaju kod svoje kuće. Rezultat je isti, postanu štetočine.

ledeno doba
2 godine prije

Generalni studentski odbor (Asta) , postoji na svim njemačkim sveučilištima i višim školama. I to su legla antife i sličnih samozvanih progresivaca, koji žive na državnoj sisi i čiji je smisao života, permanenta borba protiv “fašizma”, a fašizam je sve ono što oni kažu da je. Ali naravno ta udruženja ASTA su samo produžena ruka kabale. Jer, inače, oni ne bi imali takav utjecaj da mijenjaju i nameću zakone i pravila. Ta Asta je imala svoje prstiće i u vom slučaju, o kojem sam objavio jučer, – ae vo još jednom: Na Višoj školi Alice-Salomon-Hochschule u Berlinu, preko cijeloga zida, na fasadi je 2011. napisan tekst kratke pjesme na španjolskom, Eugena Gomringera, starog bolivijskog pjesnika, švicarskog podrijetla. Njemu u čast, ravnateljstvo škole je napisalo tekst te pjesme. Evo kratkog teksta, prevedenog na hrvatski/srpski/bosanski: Aleje, Aleje i cvijeće Cvijeće Cvijeće i žene Aleje Aleje i žene Aleje i cvijeće i žene… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

evo kakvih još dženderskih ydiotarija ima u propaloj kabalinoj državi Dojčland.. ovo nije satira monti pajtonovaca ili sarajevskih nadrealista, već istina. U Njemačkoj odavno postoji standardni sistem slovkanja – to je ono, kada naprimjer se nekomu saopćava neka riječ, na telefonu, ili slično– pa se, da ne bi bilo zabune,. da onaj koji sluša i zapisiva točno razumije, tako neka važna riječ, slovka, dakle, slovo po slovo. Naprimjer, kada kažeš nekomu: Dubrovnik, pa da ne bi bilo zabune, slovkaš slovo po slovo, npr: D kao Dunav, U kao Una, B kao brod, R kao rijeka i slično.. Ne znam da li kod nas postoji standardni sistem za to, kao u njemačkoj, gdje je za svako slovo, odavno određeno, koji pojam ili koje se ime upotrebljava. Tako je za A- Anton, dakle A kao Anton, B- kao Berta, C kao Cäsar (Cezar)..itd. I taj sistem zna svatko. I tako je bilo… Čitaj više »

Kifla
2 godine prije

But why ?!??

Živojin Mirić
2 godine prije

jel neko gledao Malcoma u sredini kad je Francis išao na odvikavanje od alkohola, jer je imao sve simptome i pokazatelje ovisnosti, osim što uopće nije pio 😁

Boba Lazarević
2 godine prije

Ovaj simbol sada ozbiljno podsjeća na Šejtana s tim rogovima. Ništa ne tvrdim, samo primjećujem.

Woke ludila ima posvuda u zapadnom svijetu, ali mi se čini da je u Evropi najforsiranije u Njemačkoj. Valjda treba nekako pacificirati taj pruski mentalitet, da se ne bi uzdigao ponovo.

Lucija, prva
2 godine prije

Pa vidim i nešto dobro u tome.
Ako netko ima curu koja nije studentica, uvijek joj može dati tampone ili uloške.

Kod nas bi i biznis iz toga napravili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI