“Sumnjivi lik” pater Ivan Tolj niti jedne riječi o ratnom zločinu Izraela nad Palestincima

Ivan Tolj
76 komentara

U kršćanskom centru Riječ Života u Zagrebu održano je okupljanje “Izraele, imaš prijatelje!” u organizaciji navedenog centra i veleposlanstva Države Izrael u RH. Nekoliko stotina ljudi iskazalo je tako potporu Izraelu.

Usporedno s razmjenom taoca koja se trenutno događa u Izraelu, okupljenima su se na ovom skupu obratili pastor kršćanskog centra Riječ Života Damir Šićko Alić, veleposlanik Države Izrael Gary Koren, počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba prof. Dragan Primorac, pater Ivan Tolj, izaslanik predsjednika hrvatskoga Sabora zastupnik Siniša Jenkač te izraelska studentica Yael Atias Goldstone, piše Večernji list.

“Hrvatska je jedna od 14 zemalja koja je dala glas protiv rezolucije koja je željela na neki način skrenuti pozornost s istine. Drago mi je da je Vlada RH dala potporu u pravom trenutku” izjavio je Siniša Jenkač i potvrdio ljigavosti Sabora Republike Hrvatske kojeg je predstavljao.

Pater Ivan Tolj izjavio je da nijedna ideologija koja je u teoriji i praksi zločinačka nema nikakva legitimitet. A takva ideologija upravo je Hamas, ne samo Hamas nego i Hezbollah, kao i njihovi sponzori od Irana pa nadalje. Ako ne preuzmemo odgovornost, činimo isto što su države koje su šutjele činile u 2. Svjetskom ratu – kazao je pater Tolj.

E moj peter upravo su takvi kao ti u 2. svjetskom ratu stali na stranu nacističe Njemačke koje je te iste Židove uništavala na najbrutalniji način.

Niti jedne riječi o 14.000 mrtvih Palestinaca. Niti jedne riječi od 4000 ubijene djece, samo od 7. listopada, a od ranije nećemo ni govoriti.

Sramota za hrvatski narod što ima rade sumnjivi likovi, kao što je Ivan Tolj i slični. To ne kaže portal Logično, nego hrvatski mediji, pa evo nekoliko činjenica o kakvom se profilu osoba radi.

Tko je Ivan Tolj koji zatvara oči pred zločinom?

Svećenik Ivan Tolj je inače dugogodišnji predstavnik Styria media grupe u Hrvatskoj te je ujedno župnik Gornjih Močila i Sijekovaca u Bosanskoj Posavini u BiH. Riječ je o župi koja se nalazi na području Republike Srpske u kojoj danas živi vrlo malen broj katoličkih vjernika.

Kada se i kako točno svećenik Ivan Tolj odlučio za rad u medijima nije poznato, no pater Ivan Tolj je nećak pokojnog Drage Tolja, koji je bio provincijal franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Ivan Tolj je u Večernjem listu formalno prisutan barem od 2005. godine, a od 2010. preuzima mjesto savjetnika Upravnog odbora matične kompanije Styria Media Group AG te također postaje članom Nadzornog odbora tvrtke Styria Media International AG. Styria Media International AG (SMI), inače, u stopostotnom vlasništvu kompanije Styria Media Group AG.

No njegova funkcija savjetnika Upravnog odbora Styrie Media Group AG puno je važnija nego što se na prvi pogled čini, budući da u tom trenutku postaje de facto predstavnik stvarnog vlasnika Styrije – Katholischer Medien Verein Privatstiftung (“Privatna katolička medijska zaklada”); o kojoj se malo zna, osim da je suprotno imenu izrazito liberalnih nadahnuća i nije bliska Crkvi.

“Članom Zaklade postaje se na poziv, a članstvo pretežito čine pojedinci iz austrijskog društvenog života“, kazao je Tolj za portal Lupiga o strukturi tijela koje upravlja medijskim koncernom, a u kojem je on jedini stranac.

“Premda u nazivu stoji Katolička medijska zaklada, ona nema ništa s Katoličkom crkvom, osim što se većina Članova deklarira kao vjernici. Katkada nemamo baš ni sjajne odnose sa službenom Crkvom”, priznao je pater Tolj u istom intervjuu.

Podsjetimo, Ivan Tolj se našao u središtu obavještajnog skandala 2019. godine kada prema tvrdnjama Slovenaca u razgovoru s direktorom ‘jedne svjetske multimedijske kuće’ nastojao spriječiti objavljivanje priloga slovenske POP TV o navodnoj upletenosti hrvatskih obavještajaca (SOA) u tajno snimanje slovenskih dužnosnika.

Tom je prilikom Sindikat novinara Hrvatske podsjetio: “Poznato je već da je od Nacionala svojedobno tražio da u tekstu i opremi promijeni nešto što se nije svidjelo tadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, a za vrijeme štrajka u Večernjem listu, u proljeće 2011., posjetio je Hinu i tražio od tadašnje ravnateljice Smiljanke Škugor-Hrnčević da Hina ne objavljuje tekstove o aktivnostima Večernjakova sindikata”.

Pokojni dr. sc. Ivo Banac, povjesničar i profesor na američkom Yaleu i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, je 2016. godine tijekom gostovanja u Bujici problematizirao Toljev utjecaj na hrvatsku politiku, povodom otkrića da se vlasnik EPH Nino Pavića sastao s premijerom Tihomirom Oreškovićem, u poznatom zagrebačkom restoranu Tač.

“Do susreta je došlo prije dva tjedna i već tada je, navodno, Pavić “žicao” Oreškovića da njemu, Ivanu Tolju i još jednom tajkunu isplati čak 150 milijuna kuna za Vjesnikov neboder. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer popustiti tim pritiscima, u trenucima kada je najavio da će braniteljima rezati gotovo 50 milijuna kuna i kada je proračun Ministarstva obrane smanjen za 500 milijuna”, kazao je Banac.

Kada je Wikileaks 2012. godine objavio preko pet milijuna e-poruka iz tvrtke Stratfor, američke geopolitičke obavještajne platforme, među obrađenim ljudima našlo se i ono patera Ivana Tolja.

U izvješću se navodi: “Oni koji su upućeni u medijsku scenu ističu (op. Manjkasove) bliske veze s Ivanom Toljem, tajanstvenim savjetnikom Styrijine uprave, koji je nekada bio bliski suradnik Ninoslava Pavića, šefa Europapress Holdinga. Pored svog tajanstvenog utjecaja na čelnike najtiražnijih novina, bivši franjevac Ivan Tolj također je navodno često u kontaktu s bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom”.

Deutsch Welle je također 2011. pisao kako je njemačka korporacija WAZ, koja je od Ninoslava Pavića kupila 50 posto vlasništva u Europa Press Holdingu (EPH), na pregovore s Pavićem dovela upravo patera Ivana Tolja, koji će kasnije postati siva eminencija Večernjeg lista.

Konačno, za patera Ivana Tolja govorilo se daje vrlo blizak s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem. Austrija je Tolja nedavno odlikovala Velikim časnim odličjem za zasluge Republike Austrije. Dodjeli odličja u rezidenciji Republike Austrije nazočili su i bivši predsjednik Ivo Josipović veleposlanik Izraela Ilan Mor, predsjednik Styrije Markus Mair i direktor tvrtke Styria Media International Klaus Schweighofer.

Izvor: Večernji list i Narod

Ivan ToljIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Hik!
5 mjeseci prije

Sve je to lova i samo lova.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Što znamo o tipu?

Bivši Franjevac.

“Kada je Wikileaks 2012. godine objavio preko pet milijuna e-poruka iz tvrtke Stratfor, američke geopolitičke obavještajne platforme, među obrađenim ljudima našlo se i ono patera Ivana Tolja.”

Nepotrebno. Vidi se što je.

Ako netko nije znao da Vatikan ima svoju obavještajnu službu, – to je njegov problem.
Vatikan ima svoju duboku državu. Da bi se ušlomu neke strukture, najčešće je potrebno biti …dio obitelji.
Ovaj jest. Stric.

Osim toga, ovaj je …malo viša razina. Big biznis. Ali uvijek je to sakupljanje podataka i komunikacija.

Ono što posebno uznemirava je primanje odličja.
Takve stvari se ne dobijaju bez veze od Austrije.

I pazite tu ljepotu; zatvoren cijeli krug: od informacije do dezinformacije.
Od Stratfora do Večernjaka… 🙃🙂

Btw, sitnica, ona župa gdje je župnik, Gornji nešto… Je li bar dva puta godišnje tamo? 🤨😠

IuIu
5 mjeseci prije

Koji odvratan lik, fuj pljuc!

Rog! Rog! 🤘🤘👹

Bruno
5 mjeseci prije

Pateru Tolju sramota si za kršćansku religiju. Biće nisi čitao Bibliju. Isus reče ko tebe kamenom ti njega kruhom, a moj veliki prijatelj Gandi bi rekao na Ćifutsku ” Oko za oko , zub za zub” kada bi se svijet ponašao tako, brzo bi bio i slijep i krezav.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Dobro, šta sad?
Hoćemo problematizirati odnos Vatikana i nekih … globalista?
Ima ovdje članak i nekim ugovorima koje je papa potpisao.

A šta je sa crkvom u Hrvata?

Je li moguće da je Plenković od njih i dobio ideju kako glasati u UN?

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Kakav je bio odnos Crkve i Židova kroz povijest? O, loš. Vrlo loš. Sve je potjecalo od tržišnih načela konkurencije. Jednostavno: tko je posuđivao novce tamo gdje nije bilo Židova? Pa… Crkva. Tko bi drugi? Samo…pogledajte kako je Španjolska koja je mogla biti država koja je prva provela industrijsku revoluciju, 100 godina prije Engleske, prošla na kraju zbog prevelikog utjecaja i lakomosti Crkve Koje su količine zlata i srebra pritjecale iz novog svjeta…!!! Samo jedan brod koji je potonuo pored obala Floride “Nostra segnora de… something”, nosio je 20 tona srebra i 120 zlatnih poluga + ostalo sa smaragdima. Ali, ništa od ulaganja i razvoja. Štoviše dogodila se prva poznata inflacija . A, da. Podsjetnik. Židove i muslimane su prognali. 1489. One godine kada je isplovio Kolumbo. Nemojte se zavaravati da Židovi mrze muslimane. Mrze prvenstveno kršćane. Po onom poznatom iz povjesti, sa razlogom. Koliko su ona njihova proganjanja bila… Čitaj više »

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Ono što nas treba zanimati jest sljedeće…

Namjere cionista na Balkanu zadnjih 100 godina. I sada.

A nisu bile nimalo lijepe ni dobre.
Puno je drugačije vidjeti to uživo, kad sam svakodnevno čitala komentare o traktorima otkad su Rusi ušli u Ukrajinu.

Evo malo: Albanija. Koja postoji tek od 1918.
Nju su razmatrali kao zemlju Židova.
Sjetite se za što su optuživali Woodrow Wilson a.

Zamislite kome bi sve to odgovaralo !! Osim balkanskim državama, dakako.

Haaretz : “What- if-albania-had-become-the-jewish-state”

spominje se i Argentina


Link

Josip
5 mjeseci prije

Tu dvolicnu zidovsku stoku treba pod hitno protjerati. Razorili su cijelu Gazu gore nego cetnici Vukovar, pobili civilno stanovnistvo i svi se prave mutavi. Godinama drze tisuce Palestinaca po zatvorima i logorima a i dalje glume zrtve. Pa sto su ocekivali da ce oni to trpjeti do vijeka? Za to sto zidovi race Palestincima desetljecima premalo su ih pobili..

Bezimeni
5 mjeseci prije

To s nazivima je kao i kod banaka, Hrvatska narodna banka, nit je hrvatska, nit narodna. I to je dio one magije, o kojoj ljudi govore.

Hogar
5 mjeseci prije

Dvorana puna olosa

Hogar
5 mjeseci prije

Sotone u dvorani

tatamata
5 mjeseci prije

dobro jutro smece jedno

tatamata
5 mjeseci prije

problem je da si ti produkt debelog criva a time i predmet diskusije … a kome je don Sime zabija je isto za diskusiju , vidis ti si meni sumnjiv … non stop trazis don Simu da te blagosilja , barem jednom sedmicno …. ebote koliko si ti gresna osoba ,,,,ili je u pitanju nesto drugo a ti mislis da dobijas blagoslov a tebi lipo pa bi ti jos

Đuka Fićuka
5 mjeseci prije

Antikrist

Biti-ili-ne-biti
5 mjeseci prije

Vatikan je od samog osnivanja kršćanstva 325. godine u Niceji bio prevarantska, pljačkaška i uništavačka organizacija skrivena iza maske religioznosti – dovoljno je pogledati povijest njihovog uništenja pa da svakome to bude jasno.
Ranije sam objavio hrpu tekstova koji objašnjavaju njihovu prevaru i prepisivačinu iz originalne Irske Biblije i Indijske MahaBharate.
Vatikan je još 60-ih godina bio upitan od strane Indije zašto su u Bibliju prepisali citate iz MahaBharate – odgovor naravno nisu dobili, a nije niti potrebno, jer se zna da je Eusebio, pisar cara Konstantina sklapao Bibliju iz raznih tuđih spisa.

Raskoljnikov
5 mjeseci prije

Ništa čudno, Vatikan je sastavni dio NWO-a i usko je povezan s Izraelom i ne treba čuditi da farizej u službi Kaptola koji je samo ogranak tog istog Vatikana podržava Izrael.
A kao Vatikan nas (Hrvate) jako voli i Katolička crkva je sastavni dio hrvatskog identiteta. U biti nam je to najveći neprijatelj u povijesti, koji nam je uništio naše kraljevstvo i nametnuo tu svoju religiju kao našu.
Biskup Strossmayer i Katolička crkva su osnivači ideje Jugoslavije koju su nam Vatikan i London nametnuli preko svojih slugu Karađorđevića i poslije preko Tita, jednako kao što su i u ova moderna vremena Vatikan i Kaptol svesrdno podržavali nestanak Hrvatske u EU.
I činjenica da nam sad nam ovaj farizej prodaje priče o prijateljstvu s nekim tko nas smatra životinjama i bezvrijednom stokom koju treba većinom potamaniti a preživjelu manjinu porobiti samo je kontinuitet iste priče.

Valter
5 mjeseci prije

“E moj peter upravo su takvi kao ti u 2. svjetskom ratu stali na stranu nacističke Njemačke koje je te iste Židove uništavala na najbrutalniji način”

Sramite se, lažovi odvratni.

Klosterman
5 mjeseci prije

Nekoliko stotina ljudi iskazalo je tako potporu Izraelu na ratnim zločinima koju čini nad civilima.

Zlo je podrzavati zlocince
5 mjeseci prije

Pa ni ovdje ni rijeci o zlocinima putina u ukrajini 😀

HRvoje
5 mjeseci prije

Cijela katolička crkva u Hrvatskoj je jedna velika prevara koja služi drugima da bi pokorili naivne i glupe Hrvate, te nema veze sa vjerom u Stvoritelja, nego služi zloga. Jedini koji su gori od katoličke crkve u Hrvatskoj je tzv. srpska sinagoga koju zovu spc (šljam šljamova, te nema veze sa crkvom) oni su pali još više te izravno služe znaju i te spodobe kome!

DDT
5 mjeseci prije

Pater Ivan Tolj, ki je v imenu hrvaške vlade kot predstavnik Styrije lobiral, da slovenski medij ne bi objavil dejavnosti hrvaške obveščevalne službe v BIH in Sloveniji, je vsaj sodeč po dokumentih, ki smo jih prejeli v redakcijo Topnews, vpleten še v eno veliko afero, povezano s sanacijo Agrokorja in preplačilom skoraj pet milijonov evrov, čeprav je Styria oziroma 24sata d.o.o prijavil samo 1,2 milijona terjatev. Tolj je 51-letni frančiškanski duhovnik, ki ima izjemen vpliv na hrvaške medije in tako na tamkajšnjo javno mnenje. Po pisanju hrvaških medijev v Bosni vodi manjše župnišče, delovnik pa preživi v Zagrebu, kjer je predstavnik avstrijske izdajateljske hiše Styria. Deluje kot njihov svetovalec uprave in nadzoruje uredniško politiko na Večernjem listu, ki sodi med najbolj brane hrvaške časnike. Poleg tega ima Ivan Tolj s svojim položajem v Styriji velik vpliv na dnevni časnik 24sata in njihovo spletno stran 24sata.hr, 24sata express, njuskalo.hr, Joombos.hr ter… Čitaj više »

abc
5 mjeseci prije

Vatikan je od početka bio leglo antikrista i sotone.

Max
5 mjeseci prije

Plaćenici koji se pretvaraju da su svećenici i njihova riječ ne vrijedi papira na kojem je napisana.

xyz
5 mjeseci prije

Genocidan bog ne treba nikome jer to nije bog nego zločinac.

FATIH
5 mjeseci prije

IVANE ….ŠI SE …CA BOSANSKOG.

BlueZg
5 mjeseci prije

Zaboravili ste spomenuti njegovu ulogu u pedo globo cio mafiji i da podržava tranđe, sterilizaciju, gejeve i sva ostala zla i izvora svega zla Jamerike. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI