“Sve se mijenja i Litva je spremna surađivati s Rusijom”

Dalia Grybauskaite
50 komentara

“Litva je spremna surađivati ​​s Rusijom”, izjavila predsjednica zemlje Dalia Grybauskaitė.

Prema riječima predsjednice Litve, “ruska strana je težak sugovornik, međutim, ne može se odustati od dijaloga”.

“Sve se mijenja, a mijenja se i geopolitička situacija i uvijek trebate biti spremni i otvoreni za promjenu i, ako je potrebno, promijeniti svoj stav, bez odustajanja od svojih vrijednosti. Bolje je surađivati ​​i trgovati, nego se boriti”, rekla je Dalia Grybauskaitė.

Međutim, Vilnius smatra da bi za normalizaciju odnosa Moskva “trebala napustiti okupirane teritorije, prestati podmićivati političare i uplitati se u izbore u drugim zemljama”.

Podsjetimo, ranije se predsjednica Litve žestoko borila za produljenje sankcija Europske unije Ruskoj Federaciji.

Ruski korisnici društvenih mreža su reagirali su na Dalie Grybauskaitė, koja je istaknula “želju za suradnjom, a ne za borbu s Rusijom”.

Rusi su istaknuli da je, nakon prethodne retorike predsjednice Litve, njezina izjava nedosljedna i zakašnjela.

Korisnica Olga Korotkova je istaknula kako je ovo “zakašnjelo prosvjetljenje”.

“Potražnja Dalie Grybauskaitė je ista kao za kancerogenim tvarima”, rekla je Olga Korotkova.

David Markovich relativno pomirljivu retoriku povezuje s financijskim poteškoćama baltičke republike.

“Treba li nama uopće ovaj savez?”, upitao je.

 

Američke sankcijeDalia GrybauskaiteNATOSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

…odhebati pod hitno.

Ana
6 godine prije

Sta li je sad pa to?!!

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Rusija se u svom ekonomskom programu za razvoj u budućnosti potpuno odrekla neprijateljskih Baltičkih država, tako i Litve. Upravo prekidaju elektroenergetsku mrežu, koju sada Baltičke države spajaju na EU mrežu, o čemu je pislalo i Logično. Grade nove gradove, luke, novu transportnu mrežu ka unutrašnjosti na ruskom dijelu Baltika, o čemu je također pisalo Logično. A samo od transporta iz i u Rusiju i preko Rusije dalje na istok je ovisilo preko 50% proračuna i prihoda baltičkih država. Obzirom kako pojedini NATO slugani, evo kao ova Dalia, lako barataju teškim, neosnovani, nedokazanim, lažnim optužbama, a kasnije još lakše odbace sve zapadne instant svjetonazore i požele se još družiti sa Rusijom, ne mogu se otrgnuti dojmu da je cijeli medijski cirkus sa optužbama prema Rusiji samo obični pokeraški blef.

Kajzer Soze
6 godine prije

Pacovi uvjek prvi napuštaju brod koji tone međutim ja ovom smeću ništa ne vjerujem jer se radi o tipu političara koji su i kod nas na vlasti a to je najgora vrsta ološa !

Alex
6 godine prije

E moja Dalia čini mi se da si se malo kasno sjetila… racun gubitka business -a sa Rusijom tek dolazi na naplatu. Za uzvrat ste dobili novogodišnju čestitku od John McCaina.

Georgij Žukov
6 godine prije

Iza inicijative odnosno po naski “Uspravnice tri mora” ostati ce samo balav trag nazovi drzava koje ga cine,bas kao iza puza.

tinpu
6 godine prije

Eto, ostade supljoglava kobilinda bez jednog vjernog saveznika za “uspravnicu” Jadran-Baltik…
Osipanje je pocelo.

Steve
6 godine prije

Isti zahtev neka gdja uputi i piratima preko bare, pa kad se oni prestanu mesati i potkupljivati ucinice to i Rusija, a do tada…

Georgij Žukov
6 godine prije

Na ovu temu vazno je podsjetiti tko su bili domacini samita Tri mora od 6.jula 2017.? ….. Bili su to hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic i predsjednik Poljske Andzej Duda. Tom prilikom predsjednik SAD-a Donald Tramp pozdravio je inicijativu Tri mora , odnosno drzave kojima upravlja na daljinski a udruzene su u zlocinacki poduhvat sa ciljem miniranja europske unije po agendi americke i engleske vanjske(kolonijalne politike) . Ukratko Trump je u Varsavi kao specijalni gost odnosno sponzor inicijative pozdravio hrvatsko-poljski pokusaj regionalnog povezivanja 12 zemalja Srednje Evrope te ih poziva na kupovanje americkog lng plina , a u vezi nabave oruzja postavlja ultimatum i doslovno kaze , razmišljajte iskljucivo o kupovini americkog oruzja . Dodao je i to kako je inicijativa Tri mora , povijesna inicijativa 🙂 Dakle inicijativa instalirana pod kodnim imenom tri mora jest americki klin u “tockove ” EU a dugorocno i u odnose njemacke i rusije… Čitaj više »

logicno citam, logicno razmisljam
6 godine prije

i sta kaze gospodja “sve se mjenja, a mijenja se i geopoliticka situacija i uvjek trebate biti sprtemni na promjenu, i ako treba promijeniti svoj stav,bez bez odustajanja od svojih vrijednosti….”
Skontala pametnica da se centri moci sele na istok pa spremna da mijenja svoj stav. Ostao podanicki/uvlakacki mentalitet, u ww2 bili na strani za koju su mislili da je jaca, onda poletili u nato, sada bi sa rusima, a kaze da ne mijenja svoje vrijednosti, a koje su to, uvlakacke?

Jole
6 godine prije

Inivijativa Tri mora je itekako dobra za RH jer se Hrvatska mora i treba povezivati sa srednjeeuropskim državama,gdje joj je i mjesto.

Hr ---------
6 godine prije

Dečkima koji zaista misle da je HR dio srednje Europe i tog miljea,preporučio bih da pročitaju Krležu,kod njega je sve jaaaaako dobro objašnjeno…..

Georgij Žukov
6 godine prije

Put u pakao poplocen je dobrim namjerama iliti ne bacaj bisere pred svinje , upravo je to uradio J.B.Tito , nakon drugog svjetskog rata , trebao je zatvoriti ustasko -cetnicku knjigu u stilu staljina , da je to uradio ne bi se dogodio gradjanskii rat 1991 g a Jugoslavija se nebi razbila i bila bi zemlja dostojna zivota covjeka .

čitatelj portala
6 godine prije

“Bolje je surađivati ​​i trgovati, nego se boriti”, rekla je Dalia Grybauskaitė.
Polako postaje glavna misao vodilja svim političarima različitih država.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI