Sveučilište Rutgers zamrzava račune nekoliko necijepljenih studenata

Rutgers
9 komentara

Neki studenti Rutgers sveučilišta tvrde kako se ne mogu upisati na nastavu koja će teći putem interneta, jer nisu primili cjepivo protiv COVID-a.

Prema Sveučilištu Rutgers, više od 98 posto studenata završilo je svoj mandat koji je uključivao posjedovanje posebne kartice s oznakama cijepljenosti protiv koronavirusa kako bi se ove jeseni vratili u domove i razrede. No, nekolicina učenika koji su odlučili ne primiti cjepivo sada se nalaze izvan mogućnosti polaganja predavanja, čak i onih koje su planirali pohađati samo putem interneta.

Adriana Pinto (22) jedna je od tih studentica. Pinta zastupa Children’s Health Defense, skupina protiv cijepljenja za koronavirus, koju vodi Robert F. Kennedy, Jr., koja već tuži Rutgersa zbog svog mandata za cjepivo, i Julio Gomez, odvjetnik iz Scotch Plains koji je podnio tužbu.

Prema Gomezu, Pinto je odlučila ne cijepiti se cjepivom protiv COVIDA-19. Preostaje joj još samo jedan razred za diplomski rad, kvantitativne metode za diplomu psihologije, koji je studentima ponuđen osobno ili putem Zooma ove jeseni.

Dana 03. kolovoza registrirala se za predavanja na daljinu i pretpostavila da je sve spremno za jesenski semestar. Nastava je trebala početi 02. rujna.

Do problema je došlo kada se Pinto pokušala prijaviti na svoj račun na Rutgersu 26. kolovoza. Tada je otkrila da je račun potpuno blokirana; nije imala pristup svojoj e-pošti Rutgers sveučilišta; nije mogla pristupiti vezama za prijavu na Zoom, zahtjevima za diplomu ili prošlim bodovima. Njezin račun kod Rutgersa bio je potpuno zamrznut, iako je Pinto već platila školarinu za sve semestre.

Gomez i Zaštita zdravlja djece podnijeli su privremenu zabranu pristupa Rutgersu tražeći neka sveučilište odmrzne njezin korisnički račun.

Rutgers je potvrdio da se to doista dogodilo nekim studentima. To je zato što Rutgers samo jamči da će potpuno učenje na daljinu biti dostupno studentima koji su već bili upisani u postojeći program samo na mreži.

“Virtualna mogućnost predavanja na daljinu bit će dostupna samo onima koji su upisani u naše internetske programe za dodjeljivanje diploma”, rekao je Rutgers na ovoj stranici o COVIDU-19. “Osim ako niste upisani na potpuno internetski studij na Rutgersu, ne možete biti sigurni u potpuno udaljenu/virtualnu opciju … Registriranje za potpuno udaljene razrede (sinkrono/asinkrono) nije isto što i upis na potpuno online stupanj – program potpore.”

Rutgers je 25. ožujka postao prvi fakultet u državi koji je od studenata zahtijevao obavezan povratak u ustanovu sveučilišta kako bi se cijepili protiv COVID-a. Glasnogovornica Rutgersa rekla je da se položaj sveučilišta nije promijenio od proljeća.

“Nije bilo promjena u ožujku. Politika je uvijek govorila da će virtualna opcija s potpunom udaljenošću biti dostupna samo onima koji su upisani na internetske programe za dodjelu diploma”, rekla je glasnogovornica RutgersaDory Devlin. “Do danas je 98,8 posto naših učenika ispunilo uvjete cijepljenja. Nastavljamo raditi sa studentima koji još nisu učitali svoje podatke o cijepljenju kako bi mogli dobiti pristup sveučilišnim sustavima i predavaonicama.”

Glasnogovornica Zaštite zdravlja djece, Rita Shreffler, rekla je kako ne zna koliko je drugim studentima Rutgersa zamrznut račun, jer nisu cijepljeni.

Logan Hollar je još jedan. Poput studentice Pinto, ovaj stariji student na Rutgersu ne želi cjepivo, a svoju je završnu godinu planirao pohađati sva predavanja putem interneta.

Poput kolegice Pinto, nije bio upisan u način održavanja predavanja “samo na mreži”. On je izjavio za NJ.com da je, prema njegovom shvaćanju stvari, sveučilište Rutgers studentima dalo izbor: Cijepite i vratite se u kampus ili budite necijepljeni i nemojte studirati kod nas.

Odlučio je biti necijepljen i ne studirati kod njih. Osim toga kad se pokušao prijaviti na satove 27. kolovoza i on je otkrio da mu je račun zamrznut.

Pročitajte formalnu politiku u vezi s cjepivom protiv Covida-19 Rutgers sveučilišta od 13. travnja:

Rutgers je 13. travnja izdao ovu službenu politiku u kojoj je izložio svoja pravila o cjepivima protiv COVID-a. Prema Rutgersu, iznimke od cjepiva primjenjuju se na:

„A. Studente čiji je cijeli studij u potpunosti temeljen na predavanjima putem interneta, potpuno online studijskim programima i/ili potpuno udaljenoj nastavi. Da bi se kvalificirao, student ne smije biti tjelesno prisutan na kampusu.“

„B. Pojedinci koji sudjeluju u programima kontinuiranog obrazovanja na internetu ili izvan kampusa.”

Studentica Pinto smatra da se A segment odnosi na nju, rekao je njezin odvjetnik.

“Pravilo A shvatila je da će, ako ne bude tjelesno prisutna na fakultetu, biti izuzeta iz politike cjepiva”, rekao je Gomez. “Mislim da je ovo vrlo dobro razumjela. Učinila je vrlo odgovornu stvar odlučivši se držati izvan kampusa za ovaj posljednji semestar.“

Hollar je slično rekao za NJ.com kako je mislio da se pravilo A odnosi i na njega.

“Kad su u ožujku objavili upute, čitao sam svaku riječ, ako se namjeravate vratiti u kampus, morate se cijepiti”, rekao je medijima. “Pretpostavio sam da neću biti dio toga jer su moja predavanja na daljinu … Pretpostavio sam da se e-poruke, koje su pristigle u moj e-sandučić u vezi s cijepljenjem odnose samo na studente koji su osobno prisutni.”

Rutgers ima rok do 14. rujna odgovoriti na privremenu zabranu prilaska koja nastoji odmrznuti račune učenika.

Gomez je rekao da još nije dobio odgovor od Rutgersa. On je također podnio zaseban zahtjev za izuzeće sutkinje dodijeljene u ovom predmetu, časnika. Zahid Quraishi, jer je jednu godinu predavao na Pravnom fakultetu Rutgers. Odvjetnici Rutgersa, odvjetničke tvrtke Florham Park FaegreDrinker, bore se protiv Gomezovog pokušaja smjenjivanja suca.

Zasad ni Hollar ni Pinto neće popustiti i ne žele se cijepiti.

Hollar je za NJ.com rekao kako sada planira prijeći iz Rutgersa na drugo sveučilište kako bi završio posljednju godinu, jer se ne može prijaviti niti na jedan tečaj putem interneta te da se ne želi cijepiti.

Pinto će nastaviti svoju pravnu borbu: upravo je podnijela izjavu da neće kročiti u kampus Rutgers, rekao je njezin odvjetnik.

“Čini mi se kako nema smisla da netko želi natjerati nekoga na cijepljenje, ako ta osoba neće biti na kampusu. Ona samo želi pohađati zadnji tečaj i diplomirati”, rekao je Gomez. „Nemamo pojma koliko je studenata u ovom problemu, za koji su vjerovali da su izuzeti (od zahtjeva za cjepivom) ako su se prijavili za potpuno udaljeni semestar. Ali sumnjam da ima više učenika poput Adriane.”

sveučilište RutgersZabranaZdravstvena propusnica
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
2 godine prije

Ne znam u kojoj državi je to sveučilište.

Tupko Glupko
2 godine prije

Poanta ove priče je da se Covid-19 može prenijeti slušajući online predavanja.

Dokurčilomi
2 godine prije

Ukoliko crnci, gay populacija, žene, transrodni…… imaju ista prava onda moraju imati i necijepljeni.

NL.....
2 godine prije

Kao sto i svi do sada znamo iskljucivo se siri putem WiFi-ja ,televizije , svih vrsta monitora i interneta. MSM tipa Dnevnik je najopasniji ,apsolutno zarazan. A mozda nove studije jos nisu u potpunosti potvrdile “mozda” i telepatski…..

Zagten
2 godine prije

98%?? Bravo za debilane, peru mozak bolje nego ves masina s calgoonom.

Max
2 godine prije

Fašisti

2 godine prije

Teror satanistickih kamatara se pojacava – a sa druge strane tzv “nacionalne centralne banke” ne mogu “nastampati” toliko novca iz niceg – da bi odrzale sistem…
Zasigurno ce satanisticka-kamatarska banda povecati pritisak u sljedecih par mjeseci…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI