Svjetska banka kaznila Ugandu zbog zakona ”protiv homoseksualaca”

lgbt zastava
86 komentara

Zakon podriva vrijednosti banke o “uključivosti i ne diskriminaciji”, priopćila je institucija

Svjetska banka najavila je obustavu novog financiranja Ugande, navodeći kao razlog za tu odluku zakon protiv homoseksualnosti koji je usvojen ranije ove godine. Globalno financijsko tijelo zaključilo je u priopćenju u utorak da je anti-LGBTQ zakon te istočnoafričke zemlje, koji “tešku homoseksualnost” proglašava smrtnim prijestupom i nameće kazne koje sežu do doživotnih kazni zatvora za dragovoljne istospolne odnose, u suprotnosti s vrijednostima tog tijela. “Vjerujemo da naša vizija iskorjenjivanja siromaštva na planetu pogodnom za život može uspjeti samo ako uključuje sve, bez obzira na rasu, spol ili seksualnost. Ovaj zakon potkopava ta nastojanja. Uključivost i ne diskriminacija u središtu su našeg rada diljem svijeta”, navela je banka.

Odluka je uslijedila nakon pojačanih poziva skupina za ljudska prava i aktivista za sankcijama protiv Kampale, nakon usvajanja Zakona protiv homoseksualnosti iz 2023. u svibnju, za koji kažu da “legalizira homofobiju i trans-fobiju”. Krajem prošlog mjeseca nekoliko članova američkog Kongresa pisalo je predsjedniku Svjetske banke Ajayu Bangi, tražeći da banka obustavi sve zajmove Ugandi, kako bi prisilila vladu na ukidanje ovog ”anti-gay” zakona. Prethodno je koalicija od 170 građanskih organizacija zahtijevala od Bange poduzimanje mjera, kao odgovor na “odvratan” zakon Ugande.

Tim iz Svjetske banke otišao je u Kampalu “odmah” nakon donošenja zakona i zaključio da su potrebne dodatne mjere, kako bi se osigurala provedba projekta u skladu s ekološkim i društvenim smjernicama banke, izjavila je skupina u utorak.

“Nikakvo novo javno financiranje Ugande neće biti predstavljeno našem Upravnom odboru dok se ne ispita učinkovitost dodatnih mjera”, objavilo je.

Prema instituciji, portfelj Svjetske banke financiranja Međunarodnog udruženja za razvoj za Ugandu iznosio je 5,4 milijarde dolara na kraju 2022. godine.

Državni ministar vanjskih poslova Ugande, Okello Oryem, optužio je banku za licemjerje, tvrdeći da su na nju izvršili pritisak ”obični imperijalisti”.

“Postoje mnoge zemlje Bliskog istoka koje ne toleriraju homoseksualce. U njima se vješaju i na različite načine pogubljuju homoseksualci. U Sjedinjenim Američkim Državama mnoge su države donijele zakone koji su ili protiv ili ograničavaju homoseksualne aktivnosti. Dakle, zašto se petljati oko Ugande?” Prenio je Reuters riječi Oryema.

Američki State Department uveo je vizna ograničenja ugandskim dužnosnicima u lipnju i upozorio da će oni koji su odgovorni za kršenje ljudskih prava u toj afričkoj zemlji, uključujući prava LGBTQ osoba, odgovarati.

Ugandski predsjednik Yoweri Museveni više je puta izjavio da njegovu vladu neće pokolebati smanjenje pomoći i kako ga to neće prisiliti na ukidanje zakona, za koji tvrdi da je neophodan kako bi se spriječilo širenje i nametanje LGBT agende.

HomosexualciSankcijeUganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
8 mjeseci prije

Belosvetska banka – belosvetske bitange .

Sparkling
8 mjeseci prije

Pihhh…. Evo izuzetni još jednu zemlju izručuju u naručje Kine. Što je to 5,4 milijarde $ za Kinu.
Uz to dobit će neograničeni pristup resursima. A lihvarske banke neće moći više krasti Ugandu.
Lp

MladenSt
8 mjeseci prije

Njihova banka – njihova pravila .
Teška homosexualnost 😀 a jebate znači postoji još i lagana homosexualnost , to bi nam ipak naš kolega tatamata@ inače dežurna portalska “tetkica “ mogla objasniti .Ponestalo kršćana u Ugandi za progon pa sad došli i homići na red , Oni bi izgleda Vučića i Brnabićku skuhali u kazanu i pojili u stilu Idi Amin Dade .

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Posle kazu nekom da je homofobican, jer oni samo sire slobodu i ljubav, i ko odbije tu izopacenost, e onda… Sluge satanske zele svoju izopacenost da prosire na celo covecanstvo, to je jedan od elemenata Velikog reseta, jer podjimo od glave, Klaus Svab je gej, dakle sta nije jasno kako ce da izgleda ta svetla buducnost i ko ce tamo biti pozeljan a ko nepozeljan!

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Otkad se Svjetska banka bavi političkim i svjetonazorskim pitanjima?
A mi mislili da se bavi ekonomskim.
Pederski lobi jači od država 😄

I onda se čude kada gube utjecaj u Africi.
A sami traže to.

GoCro
8 mjeseci prije

„World bank“ nije banka u tom smislu riječi već je organizacija SAD-a za ucijene i pritisak. Njihov kredit mogu dobiti samo države sa marionetskim vladama. Bogate zemlje ne trebaju njihove kredite, a siromašne ga mogu dobiti samo ako prodaju dušu “nečastivom”.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Baš fino. Ovakvim ponašanjem zapad samo pomaže Rusiji i Kini.

Jere
8 mjeseci prije

Kad bi ovi bili jednako marljivi u osudi i drugih izazivača i sijača smrti, bilo pojedinih, bilo masovnih (kao, npr. u slučaju “izvoznika demokracije”), mogao bi se čak i čovjek složiti s njima. Ali pošto to nisu, i radi se samo o licemjerju i plutokratskim agendama, neka idu u vražju mater.

KISIK
8 mjeseci prije

Kako’no je džoni pivo… Ako ne slušaš k….sine,nećeš ni jesti.
Sve-jasno!?!

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

ODLIČNO 👍 🤳 !!! Neće im imati tko zelenašiti 👍👍👍

Kosir i Bat
8 mjeseci prije

Od vatikana preko svih zapadnih vlada do Brisela derperski lobi je svemocan.

Ivek
8 mjeseci prije

cjepivima pretvaraju muškarce u žene jer njima ne pašu jaki muškarci koji bi se suprotstavili ovom nakaradnom sistemu.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Mladen će da dobije nervni slom kada ovo dole pročita.

—————————————-
Još jedna država zabranila emitovanje filma “Barbi”

Vlasti Kuvajta zabranile su prikazivanje filma “Barbi” kako bi zaštitile “javnu etiku i društvenu tradiciju”, objavili su lokalni mediji.

Portparol kuvajtskog Ministarstva informisanja rekao je da film “promoviše ideje i verovanja koja su strana kuvajtskom društvu”, objavila je agencija KUNA, prenosi Rojters.

Odluka Kuvajta je doneta nakon što je libanski ministar kulture zabranio projekcije filma “Barbi” u bioskopima u zemlji, ocenujući da promoviše homoseksualnost i seksualnu transformaciju… (B92)

Anton
8 mjeseci prije

Zasto je homofob u nasem drustvu negativan pojam. Ja sam Homofoban i ponosan sam to. Da objasnim..
Vjerujem da je svaki covjek po defaultu i rodjenju homofoban. Setas ulicom i vidis pseci drek.. dobijes instinkt za povracanje, to je prirodna reakcija, isto je kad vidim 2 muskarca. Odmah instinkt za povracanje, to je prirodna reakcija, to me nitko nije ucio. Jesam li zbog toga homofob? Jer se mom tijelu i podsvijesti nesto gadi? E pa onda neka sam!

Karma
8 mjeseci prije

Daj vise pestanite o pisanju penis igre koji gura izmet u guzi. Neka se ebu kuci i lizu izmet na stapicu. Ovo nema veze sa slobodama nego sprdacinom kretena na vlasti.

Mali Mjesec
8 mjeseci prije

Da parafraziram jednog ruskog diplomatu: Serem(o) se na vaše vrijednosti!

ime
8 mjeseci prije

mladen i hibler u šoku.
ne mogu u Ugandu.

Brzipuz
8 mjeseci prije

Čini mi se da bi to trebalo biti unutarnje pitanje bilo koje zemlje. Svaka kultura ima svoj sistem vrijednosti i to bi ako ništa trebalo poštivati, a ne nametati svoje standarde. ovaj puta nakaradne.

onaj najglu...Dalton
8 mjeseci prije

Uganda…
Jesu li oni Uganđani prošle godine mogli ne tražiti nalazišta zlata?!?
Mogli su!!
A šta su oni napravili?!?
Vrag im nije dao mira pa su kopali… i kopali… I našli…
Zlata za procijenjenih 12 trilijuna dolara.
A ni to im nije bilo dosta, nego su došli na blesavu ideju da bi to zlato mogli za se zadržati…
I Međunarodno udruženje za razvoj Ugande Svjetske banke sa njihovih pišljivih 5,4 milijardi dolara odrebatiti
Vrijeme je da Amerikanci tamo uvedu teke demokracije i bokun ljudskih prava.

Max
8 mjeseci prije

Pare samo za guzičare.

Primat
8 mjeseci prije

po tim “nastranim bankarskim kriterijima”, ..tjifuti u lažnom izraelu, trebali bi izgubiti sva “prihodovanja”…

Ivan Bgd
8 mjeseci prije

Americki ambasador Hill, inace poznat i kao PRAVI predsednik Srbije, najavio je za septembar ponovo nedelju lgbtq trans izopacenosti u Beogradu!

Darko
8 mjeseci prije

Afrikanci za razliku od zapadnog svijeta, još uvijek nemaju ispran mozak i shvaćaju prave vrijednosti. Razumiju što je obitelj te temeljnu razliku između spolova, što je ispravno, a što problematično. Podrška Afrikancima u njihovoj borbi za ljudsko dostojanstvo i život temeljen na prirodnim zakonima.

Magefun
8 mjeseci prije

Kaj je svijetska banka sud?

Zoro
8 mjeseci prije

ovi anglosaksi NISU NORMALNI, pas te je..a oće cilom svitu određivat kako živit, imperijalistički šljam (potomci osvajača, ne običan narod), neće to više tako da može
i protiv nji jedini lik bit uvik kontra
neću demokraciju ljudska prava federe i ostale opruge neću vakcine neću nikakve pizdarije sa klimom i uopće zabrana na tv sve razgovore o klimi i vremensku prognozu, neću ifon ni vindous nego Huavei i Linuks, neću njiove diplomate ni turiste u mojoj zemlji
stvarno su dopizdili kome nisu nek se ide prigledat nešto mu fali

Ivan
8 mjeseci prije

Sve homoseksualce treba istrijebiti poput stakora i to normalan svijet vidi za razliku od trulog zapada..

Ivan
8 mjeseci prije

Zamislite svetska banka je rovokopac govana u pederskim drek magazinima :):) Obozavaju toplo i smrdljivo..

Sefer
8 mjeseci prije

sotonske sile nameću homoseksualnost kao nešto normalno

Nena
8 mjeseci prije

Bole ih ….
Imaju oni kome da se obrate za pomoć!!
A za zakon svaka im čast!👍🥂

Petar
8 mjeseci prije

zbog cega se uopce treba netko izjasniti da je homusekusalac ili lezba ili bilo koji rod ? zbog cega se ljudi moraju etikirati ? kaj nebi bilo bolje da zasute i odu natrag u ormar? kaj dobi covjek od toga da se svojevoljno etikira ko gay trans ili kaj god ? oni gay marševi kaj dobiju od toga kaj vicu “e mi smo poremeceni” jel oni traze nasu pomoc da se odu lijecit il kaj ? bolje im je da zive svoj zivot u 4 zida i nas vecinu normalnih prestanu maltretirat, .Neka bude onako kako je bilo i 2000 godina do sad. stvarno nerazumijem to , da toga nema pola problema rjeseno , isto ko i ovaj ! Bravo za ugandu!

roša
8 mjeseci prije

Neka nekom drugom daju kredit pod pederskim uslovima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI