Svjetski Ekonomski Forum još 2018. objavio članak o kontroli uma pomoću zvučnih valova – pa ga izbrisao

Klaus Schwab - WEF - Kontrola uma
73 komentara

2018. Svjetski Ekonomski Forum Klausa Schwaba je objavio bizarni članak pod naslovom „Kontrola uma pomoću zvučnih valova? Pitamo znanstvenika kako to funkcionira“. Naravno, danas kad postoji sve više indicija da se takve stvari odvijaju u stvarnosti, članak je uklonjen s njihove stranice, ali zahvaljujući Wayback Machineu imamo dokaze njihove tehnokratske izopačenosti. A još je zanimljivije kako oni takvu distopijsku stvar prikazuju kao nešto benevolentno i možda čak pozitivno.

Članak možete naći na ovom linku.

WEF 2018 godine piše:

Trenutačno se čini da će neinvazivna neuromodulacija – mijenjanje moždane aktivnosti bez uporabe operacije – uvesti novu eru zdravstvene skrbi. Proboji bi mogli uključivati ​​bolje upravljanje Parkinsonovom i Alzheimerovom bolešću, smanjenje boli migrene ili čak poništavanje kognitivnih poremećaja uzrokovanih ozljedom mozga

Ali što se događa ako ova tehnika za mijenjanje naših moždanih valova izmakne regulaciji i padne u pogrešne ruke? Zamislite diktatorski režim s pristupom trikovima i alatima za promjenu načina na koji građani razmišljaju ili se ponašaju.

To je etičko bojno polje na kojem se Antoine Jerusalem, profesor inženjerskih znanosti na Sveučilištu Oxford, nalazi dok istražuje potencijal ultrazvučne tehnologije u borbi protiv neuroloških bolesti i poremećaja.

U ovom intervjuu, vođenom u sklopu godišnjeg okupljanja znanstvenika, vlade i poduzeća Svjetskog ekonomskog foruma na Bliskom istoku, govori nam više o ovom rastućem području istraživanja.

Upravljanje mozgom zvučnim valovima: kako to funkcionira?

Pa, da prijeđemo ravno na znanost, princip neinvazivne neuromodulacije je fokusiranje ultrazvučnih valova u područje u mozgu tako da se svi okupe na maloj točki. Onda se nadamo da, s obzirom na pravi skup parametara, ovo može promijeniti aktivnost neurona.

Ako se želite riješiti neurona koji su podivljali, na primjer kod epilepsije, tada biste mogli pojačati energiju da ih zapravo ubijete. Ali ako želite selektivno promovirati ili blokirati neuronsku aktivnost, morate pažljivo ugoditi svoje ultrazvučne valove.

Drugim riječima, postoji razlika između ultrazvučne stimulacije koja se koristi za uklanjanje tkiva i ultrazvučne neuromodulacije, koja je usmjerena na kontrolu neuronske aktivnosti bez oštećenja tkiva.

Ultrazvučna neuromodulacija je nešto što definitivno djeluje, ali još uvijek ne razumijemo kako.

Odgovara Antoine Jérusalem, profesor inženjerskih znanosti na Sveučilištu Oxford:

Kakvo društveno dobro može proizaći iz toga?

Trenutačne popularne riječi su Alzheimerova i Parkinsonova bolest, kao i traumatske ozljede mozga. Ali znanstvenici također promatraju leđnu moždinu i periferni živčani sustav. Što se mene tiče, budući da je mozak de facto središte odlučivanja za toliko mnogo procesa, bilo koji od njih može biti meta.

Da li je sigurno?

Kada pokušavate ”kontrolirati” neuronsku aktivnost davanjem sićušnih mehaničkih vibracija u regiju mozga, važno je da fokus ultrazvuka, frekvencija i amplituda budu ispravno podešeni, jer se inače mozak može potencijalno oštetiti. Poanta je da još uvijek ne znamo kako sve ovo uštimati; i ako bih malo pretjerao, mogao bih reći da naš trenutni pristup nije tako daleko od petljanja s postavkama na radiju dok ne čujemo pravu postaju.

Jedna od mnogih poteškoća je pouzdano znati da ovim zvučnim valovima doista kontroliramo neurone, a ne da ih oštećujemo. Istina je da još uvijek ne znamo kako taj proces funkcionira. A ako ne znate kako to funkcionira, ne znate ni koliko je “previše”.

Koji su najveći etički izazovi?

Potencijal ove tehnike je ogroman – pritom mislim na sam broj primjena, kao i na etičku upotrebu.

Iz biološke perspektive, to je slično drogama. Može vas izliječiti, može vas učiniti ovisnim i može vas ubiti. Sve je u tome da se ostane unutar zadanog skupa pravila. Iz etičke perspektive, svijet se toliko brzo mijenja da je teško procijeniti što će biti prihvatljivo sutra, a nije danas.

Također sam uvjeren da je ljudska priroda takva da ako se nešto može učiniti, to će se i učiniti. Pitanje je od koga. Radije bih imao pošteno društvo koje vodi igru nego neku odmetnutu državu bez imalo poštovanja prema ljudskom ili životinjskom životu. Ako želimo voditi taj ples za 10 godina, moramo danas početi istraživati.

Koliko distopijski može postati?

Vidim da dolazi dan kada će znanstvenik moći kontrolirati ono što osoba vidi u svom umu, slanjem pravih valova na pravo mjesto u mozgu. Pretpostavljam da će većina prigovora biti slična onima koje danas čujemo o subliminalnim porukama u reklamama, samo mnogo žešći.

Ova tehnologija nije bez rizika zlouporabe. To bi mogla biti revolucionarna zdravstvena tehnologija za bolesne ili savršen alat za kontrolu pomoću kojeg nemilosrdni kontroliraju slabije. No ovaj put bi kontrola bila doslovna.

Što možemo učiniti da sačuvamo njegov potencijal?

Neću tvrditi da su svi znanstvenici mudri i obrazovani kada se radi o tome što treba, a što ne treba učiniti. Neki od nas će ići koliko god mogu pobjeći. Ali to je ljudska priroda, a ne samo znanstvenici.

U svakom slučaju, naš je posao pronaći nešto što je korisno za čovječanstvo. A ako nađete način da nekoga učinite boljim, onda vrlo vjerojatno znate i kako učiniti suprotno. Cilj je osigurati da propisi sprječavaju potonje, a da ne ometaju prvo. Vjerujem da je to uloga regulatora. I mislim da je Europska unija, u kojoj radim, dosta dobra u tome.

Još jedna uloga političara trebala bi biti osigurati komunikacijsku platformu za objašnjenje dugoročne vizije bilo kojeg područja istraživanja. A može biti prerano, ili nije dobra ideja, a konačna odluka može biti da se to zaustavi. Ali dugoročno gledano, javnosti bi se potencijalne prednosti nove tehnologije trebale objasniti jednostavnim riječima, što je nešto u čemu znanstvenici nisu nužno dobri.

Političari bi se trebali sjetiti da će, ako mi to ne učinimo, netko negdje to ionako učiniti…potencijalno neregulirano.

Klaus SchwabKontrolaKontrola umaSvjetski ekonomski forum
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Etz chajim
1 godina prije

Vse po planu caballe naslednja kolktivna skupnost je Dan simbol je ugriz kače oziroma lažni prerok. Že testirajo frekvenčno orožje, na primer diplomati naCubi so imeli nerazloljive simptome. Slišali bomo stvari katere bodo hoteli da slišimo.

Vendetta
1 godina prije

Pa mora postojati neki razlog zbog cega je toliki broj populacije “začaran”. Pogledajte samo ljude oko sebe 95% njih su kao zombiji ili neka robotska pica, manualne radnje, manualno razmisljanje, unesi funkciju i komp ce da radi, binarni 0 ili 1 nema treceg.

Mora postojati razlog zasto je 95% muskaraca zapelo u razvoju i ostali na razini 15,16 godina kada su sjedenje po kavama, rasprava o autima i nogometu te igrica bili fokus generacije.

Mogu da rade sto hoce, posebno na Zapadu, a kod nas ako i ne mogu onda ce nam opet prodati neki sukob baziran na laznoj germanskoj propagandi nazvana “nasa povijest” gdje se na temelju laznog doseljavanja i laznih podjela izmedju nasih naroda uvijek mogu kreirait novi sukobi. I kod nas ako ima i svijest o nekim globalnim prevarama ne postoji svijest o nama samima, sto nas cini jako podloznim vanjskim utjecajima.

Гавран
1 godina prije

Kada odete u samoposlugu ili šoping centar svira muzika. Vrlo često obična, ništa upadljivo. Povremeno, kada se opuste kao kod mene u DELEZ-u to su par tonova koji se neprekodno pnavljaju. Prodavci kukaju da će da izlude.

držnedaj
1 godina prije

Da se nevaramo; dok god spava 70 – 80 posto gojima’ – nema nam napredka…! Jer obmana je prejaka, a svjest premala.. jer tipovi mogu realitet, vrijeme, klimu, događaje i štošta mjenjat

petar schroder
1 godina prije

Dragi Boze oslobodi nas od ovi demona Covjek je DEMON

Prle
1 godina prije

U pocetku bijese rijec,a rijec bijese zvuk.

Skyteh
1 godina prije

Pa ukronazi su već umno kontrolirani od onog žohara Zelenog koji je pak kontroliran od svojih gospodara iz amerike. Isto kao i mnogi debi*li na ovom portalu. Bin Mladen, hibser, da ne nabrajam druge koji su pelcani ili ne, no kontrolirani umno preko msm. Ako uopće i imaju uma.

eks
1 godina prije

O eksperimentima nad ljudima , u vezi kontrole uma, imao sam prilike čitati pre 25 -30 godina. O tome je pisalo u knjizi pod nazivom “DOSIJE OMEGA” . Ne mogu se setiti autora, ali mislim da je ime lažno, zbog bezbednosti autora. Istraživanja i eksperimenti su vršeni u zajedničkoj operaciji CIA – Pentagon. U njoj je opisano kako su “klijente” ( subjekte zamorčiće) nalazili i kidnapovali medju beskućnicima i odbačenim ljudima , koji nisu imali nikoga ko bi se interesovao za njihovo postojanje , odvodili ih u laboratorije i tamo vršili nehumane-zverske eksperimente nad njima. Knjigu sam posudio jednom poznaniku i nakon dužeg vremena ona je nestala, a on se pravdao da ne zna gde ju je ostavio.
Ne mogu tvrditi, ali mislim da je ubistvo Johna-a Lenona izvršio lik koji je bio kontrolisanog uma.

Gorki šećer
1 godina prije

Neka pokušaju staviti moj um pod kontrolu. Pokušavam to učiniti već godinama i još nisam uspjela

Jednostavno receno
1 godina prije

Pa što izlazi iz zvučnika? Svijet je već kontroliran, dnevnik se ne smije propustiti, masama se upravlja zvukom koji izlazi iz crne kutije koja stoji u ćošku sobe. Čim je ugasiši odešu šumu počinješ misliti.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Zašto nitko do sada nije utamanio Klausa Schwaba i njegove sljedbenike?

Mrčikola
1 godina prije

Ako nova tehnologija ne “proradi”, majstori se vraćaju staroj provjerenoj metodi kontrole uma pomoću pendreka, “boksera”, konjskih kopita, po potrebi sječiva, kliješta, pila, vrelog željeza…ima tih čovjekoljubnih alata…pa se ono kaže ljudski rod…da ljudski rod…o, yebem li im komičnu mater.

Max
1 godina prije

Tehnologija odavno postoji ali je etiketirana teorijom urota. MK Ultra.

ZriBra
1 godina prije

Što će im zvučni valovi kad su već uspjeli to postići i sa ovom KOVIDi eksperimentima.

tihobl
1 godina prije

Evo koja je prednost biti u EU:
У Хрватску стиже најновија верзија Pfizer-BioNTech вакцине за превенцију у борби против Ковид вируса. Нови талас вакцинације становништва креће већ крајем недеље.

Ова вакцина је адаптирана за борбу против најновијих сојева омикрон варијанте вируса Ковид. Први контингенти у Хрватску (око 180 хиљада доза) стижу већ сутра а почетак новог таласа вакцинације се очекује крајем недеље. У среду или четвртак стиже и 57 хиљада доза произвођача Moderna која је такође прилагођена најновијем соју омикрона.

FATIH
1 godina prije

DJECA SOTONE I KABALE.
JOS JEDAN OD ALATA.AL DZABA BOZIJA JE ZADNJA.
A DA NE ZABORAVIM DA PITAM ELITU,KO KONTROLISE VASE DAME??????.

nepoželjni
1 godina prije

“Istina je da još uvijek ne znamo kako taj proces funkcionira. A ako ne znate kako to funkcionira, ne znate ni koliko je “previše”.

Nisu znali ni koliko treba uštrcati otrova u ljudsko tijelo da imunitet ne otkaže prerano, pa su eksperimentirali na starim i bolesnim, ubili nekoliko desetaka ili stotina tisuća beskorisnih, isluženih robova i sada se zna doza koja će ubijati sa zadrškom i selektivno….

Najvjerojatnije, oni koji su ubodeni i u svojem tijelu imaju “antene” od grafen (di)oksida postaju zamorci na kojima će “izoštriti” frekvencije a kako ubadanje ide dalje, tako će većina postati pogodna za manipulaciju “neuromodulacijom” …. biti će njih koji će prolupati, ili će ih zadesiti iznenaditis, ali tko se uopće više osvrće na smrti pa makar to bili i mladi…?… odlaze Bogu i ako su pokorno i poslušno živjeli, čeka ih život vječni u raju…

držnedaj
1 godina prije

Evo jos jednog novog reset ‘proroka’: Nitko ne može izbjeći ono što dolazi” Stručnjak za financije i plemenite metale Egon von Gruyeres (EvG) pohranjuje zlato za svoje kupce u najvećem privatnom trezoru zlata na svijetu, koji leži duboko u švicarskim Alpama. EvG je bivši švicarski bankar i financijski stručnjak koji kaže da će masovno tiskanje novca i ogromni iznosi neotplativih dugova uskoro dovesti do monstruoznog financijskog kolapsa. EvG kaže: “Predvidio sam da će… burza u ovom trenutku pasti. Pad DOW-a od 1000 bodova prošlog petka došao je u pravo vrijeme. Iz fundamentalne perspektive, tržišta su se odavno trebala urušiti…” Čini mi se jasnim da ćemo tijekom sljedećih mjesec ili dva vidjeti pad tržišta za oko 30%. Ovo je prvi pad, ali ovo je tek početak… Tržišta će pasti za 90 do 95% u realnom iznosu tijekom sljedećih nekoliko godina. Ovo se neće dogoditi preko noći, ali ako se dogodi preko… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Према истакнутом украјинском историчару Бебику, Буда припада народу Будин, који је живео у граду Середина-Буда у Сумској области и селу Буда у Черниговској области. Џингис-кан се звао Богдан, а Исус је проучавао будизам на древном украјинском суржику.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Moj mozak ne kontroliraju za sad jer znam sto ce biti ako sretnem neke od ovih satanista u nekom hotelu ili resortu…

Dupla Kamilica
1 godina prije

Neki dan pogledao zadnju sezonu Westworlda u kojoj su zarazili ljude i kontrolirali im um i ponašanje preko zvuka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI